معلمی: هنرمندان جوان هم می‌توانند چهره سال باشند
کد خبر: 3962591
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵
گزارش ایکنا از نشست هفته هنر انقلاب اسلامی

معلمی: هنرمندان جوان هم می‌توانند چهره سال باشند

مجدالدین معلمی گفت: تولیدات انقلابی همه هنرمندان برای ما اهمیت دارد و تمرکز بر پیشکسوتان نداریم بنابراین هنرمندان جوان نیز مورد توجه آکادمی انتخاب نامزدهای چهره سال قرار می‌گیرند.

به گزارش ایکنا، نشست خبری هفته هنر انقلاب و آیین معرفی چهره سال انقلاب با حضور مجدالدین معلمی دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی، مسعود شجاعی طباطبایی؛ دبیر مسابقه بین‌المللی «فلسطین تنها نیست»، سیدمرتضی دارابی؛ دبیر  هنرواره ملی «روایت جهاد» و محمدرضا زنگنه؛ مجری و کارشناس امروز 16 فروردین در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.

وی افزود: امسال ششمین سالی است که چهره هنرمند سال معرفی می‌شود. هنرمندانی که انتخاب می شود که در حوزه انقلاب اسلامی اثر تولید کرده باشند. لازم به ذکر است که سال گذشته به واسطه شیوع بیماری کرونا دوران خوبی برای هنر نبود، زیرا کارهای تولیدی در این ایام کم شد، البته حوزه هنری تلاش کرد از این قاعده مستثنی باشد، زیرا خود بیماری کرونا بهانه‌ای بود که هنرمندان حوزه هنری در این رابطه کار تولید کنند، همچنین سالگرد شهادت سردار سلیمانی و ایام شهادت امام حسین (ع) موضوعات دیگری بودند که در سال گذشته مد نظر قرار گرفت.

معلمی افزود: نامزدهای اولیه چهره سال هنر انقلاب ۹۹ شامل ۱۴ هنرمند متشکل از میکائیل براتی – طراح گرافیک و تصویرساز، علی حدادی- عکاس، محمدرضا حسایی و حسین صفارزادگان – کارگردان انیمیشن، محمدرضا دوست‌محمدی- طراح گرافیک و تصویرساز، خانم کلر ژوبرت – نویسنده مسلمان فرانسوی مقیم ایران، جلیل سامان- فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده و کارگردان، محمدرضا سرشار- نویسنده، مدرس و منتقد ادبی، سیاوش سرمدی- کارگردان و فیلمنامه‌نویس، محمدرضا شفاه – تهیه‌کننده و مؤسس باشگاه فیلم سوره، زینب عرفانیان- نویسنده آثار ادبی دفاع مقدسی، افشین علا- شاعر و پژوهشگر ادبی، عبدالحمید قدیریان- نقاش و طراح صحنه، علی‌محمد مؤدب- شاعر و منتقد ادبی و مؤسس شهرستان ادب و وحید یامین‌پور- پژوهشگر و نویسنده است.

وی ادامه داد: از میان این ۱۴ نامزد، ۵ هنرمند متشکل از علی‌محمد مؤدب، وحید یامین‌پور، محمدرضا دوست محمدی، افشین علا و جلیل سامان به عنوان نامزدهای نهایی این رویداد معرفی شدند که یکی از این هنرمندان، چهره سال هنر انقلاب می‌شود.

معاون هنری حوزه هنری در معرفی بیشتر نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب گفت: محمدرضا دوست‌محمدی- طراح گرافیک و تصویرساز برای خلق کمیک استریپ «فقط برای خدا» با موضوع سبک زندگی سردار شهید قاسم سلیمانی و تصویرسازی‌های پرمخاطب برای پروژه بزرگ‌ترین دیوارنگاره ایران در میدان ولیعصر تهران انتخاب شده است. همچنین جلیل سامان؛ فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده و کارگردان، برای کارگردانی مجموعه طنز «زیرخاکی» به عنوان پرمخاطب‌ترین سریال ماه مبارک رمضان در سال ۱۳۹۹ و همچنین کارگردانی سه‌گانه «ارمغان تاریکی»، «پروانه» و «نفس» با مضمون انقلاب اسلامی؛ افشین علا، شاعر و پژوهشگر ادبی برای واکنش بهنگام و مؤثر ادبی به وقایع روز جامعه، خلق منظومه حماسی ۲۰۰ بیتی «سربازنامه» در رثای شهید قاسم سلیمانی؛ علی‌محمد مؤدب- شاعر و منتقد ادبی و مؤسس شهرستان ادب برای اهتمام مؤثر به پرورش نسل تازه‌ای از شعرا و نویسندگان متعهد به انقلاب اسلامی و واکنش بهنگام ادبی به وقایع روز جامعه و وحید یامین‌پور- پژوهشگر و نویسنده، بخاطر انتشار چاپ هفدهم کتاب رمان «ارتداد» و به چاپ هجدهم رسیدن کتاب «کاهن معبد جینجا» در سال ۹۹، نامزد چهره سال هنر انقلاب شده‌اند.

معلمی افزود: چهره سال هنر انقلاب در سال ۹۸ هم که سال گذشته به‌دلیل عدم امکان برپایی هفته هنر انقلاب و مراسم تجلیل از این چهره به تعویق افتاده بود، همزمان با معرفی چهره سال هنر انقلاب در سال ۹۹ معرفی می‌شود.

انقلاب برای ما انقلاب ۵۷ نیست

وی تصریح کرد: سال گذشته تجربه خوبی برای فعالین عرصه فرهنگ و هنر بود؛ چرا که توانستند رسانه‌های نوین را برای ارتباط با مخاطبان بیشتر به کار بگیرند و آن را در آینده ادامه دهند.

معاون هنری حوزه هنری با تأکید بر نگاه همه جانبه به هنرمندان و آثارشان برای انتخاب نامزدی چهره سال هنر انقلاب گفت: تولیدات انقلابی همه هنرمندان در سال برای ما اهمیت دارد و تمرکز بر پیشکسوتان نداریم، همچنین هنرمندان جوانی که آثار و فعالیت‌های قابل توجهی داشته باشند مورد توجه آکادمی انتخاب نامزدهای چهره سال قرار می‌گیرند.

وی در مورد معرفی هنرمندانی که آثارشان ارتباط مستقیمی با انقلاب ندارند و نامزد چهره سال هنر انقلاب شده‌اند، گفت: انقلاب برای ما انقلاب ۵۷ نیست، بلکه انقلاب اسلامی ایران برای ما و برای انتخاب چهره سال هنر انقلاب در طول بیش از چهار دهه گذشته وجود دارد و خواهد داشت. در نتیجه دغدغه‌ هنرمند انقلاب همان دغدغه‌های انقلاب است. هنرمند انقلاب نسبت به تمامی مسائل مردمی حساس است. مضامین هنری که متوجه عرصه حق و حقانیت بوده باشد همواره مورد توجه ما قرار گرفته است و همه آنها را در دایره هنر انقلاب لحاظ کرده‌ایم. پس برخی آثار نامزدهای چهره سال هنر انقلاب و آثارشان ممکن است که مشخصاً ارجاع مستقیمی به انقلاب نداشته باشد. هنرمندان و آثاری مورد توجه ما قرار گرفت که در طول سال ۹۹ به دغدغه‌‌های عمومی پرداخته، جریان‌سازی عمومی داشته و توانسته فرهنگ و پیام تازه‌ای برای مردم داشته باشد.

معلمی در مورد برپایی مراسم افتتاحیه و اختتامیه هفته هنر انقلاب گفت: افتتاحیه هفته هنر انقلاب ۱۸ فروردین‌ماه در گلزار شهدا بر سر مزار شهید سیدمرتضی آوینی به صورت آنلاین و با حضور محدود برگزار می‌شود. همچنین در این روز تقدیر از خانواده برخی هنرمندان درگذشته سال ۹۹ از جمله احمدعلی راغب هنرمند و پیشکسوت موسیقی انقلابی، مهدی خانبانپور مدیر اجرایی برنامه «شب خاطره» با برپایی بیش از ۳۶۰ برنامه ثابت، کریم اکبری‌مبارکه هنرمند پیشکسوت تئاتر حوزه هنری، پرویز اسکندرپور از هنرمندان برجسته و دغدغه‌مند هنرهای تجسمی به صورت نمادین تقدیر می‌شوند.

وی متذکر شد: اختتامیه هفته هنر انقلاب نیز روز دوشنبه ۲۳ فروردین‌ماه به‌صورت آنلاین و با معرفی چهره سال هفته هنر انقلاب در حضور جمع محدودی از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر برگزار خواهد شد.

معلمی در پایان از رونمایی تمبر شش اثر فاخر هنر انقلاب در موزه تمبر همزمان با برپایی هفته هنر انقلاب در روزهای آینده خبر داد و گفت: تمبر این آثار مربوط به شش استاد هنر انقلاب است که آثارشان پیشتر در موزه و گنجینه هنر انقلاب قرار گرفته است.

سید مسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مرکز تجسمی حوزه هنری نیز در این جلسه اظهار کرد: مسابقه کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» آذرماه سال گذشته ۱۳۹۹ همزمان با اعلام دیدگاه‌های مکرون رئیس جمهوری، فرانسه نسبت به اهانت نشریه «هبدو» به پیامبر اسلام (ص) و فعالیت‌های سازشکارانه با رژیم صهیونیستی فراخوان خود را برای جذب اثر منتشر کرد. داوری این رویداد توسط دو تیم داوری صورت گرفت. داورهای خارجی عبارتند از؛ «کریستینا برنازانی» از ایتالیا،«ایزابلا کوالسکا ویسزورک» از لهستان، «روسم» از مالزی، «لوییس کارلوس فرناندز» از برزیل و داوران ایرانی را هم «محمد خزایی»، «مسعود ضیایی زردخشویی»، «عباس ناصری»، «مسعود شجاعی‌طباطبایی» و «سعید صادقی» شکل می‌دهند. داوری بخش خارجی، مجازی و داوری بخش داخلی، حضوری خواهد بود. درضمن اختتامیه این مسابقه در روز قدس برگزار خواهد شد.

انقلاب برای ما انقلاب ۵۷ نیست

وی با اشاره به انتشار ۴۵۷ در سایت «ایران کارتون» و همچنین به صورت کاتالوگ، تصریح کرد: بیش از سه هزار اثر از ۶۶ کشور در این رویداد شرکت کردند. لازم به ذکر است در این مسابقه ترکیب داوری به صورت بین‌المللی است و هیئت داوران ایرانی به همراه داوران خارجی، گزینش آثار را انجام می‌دهند، جوایز در هر بخش دو هزار، هزار و پانصد و هزار یورو برای نفرات اول تا سوم است. لازم به ذکر است تندیس این مسابقه اثری از استاد شیخ‌الحکما است که به برگزیدگان اول تا سوم داده می‌شود.

سید مرتضی دارابی؛ دبیر هنرواره ملی «روایت جهاد» دیگر سخنران این مراسم بیان کرد: همزمان با اولین سالگرد شهادت سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی با هدف ثبت و ضبط نقش‌آفرینی مردم و کادر درمان در عرصه مواسات، کمک‌های مؤمنانه و مبارزه علیه ویروس کرونا، نخستین هنرواره ملی «روایت جهاد» به همت قرارگاه مشترک جبهه مردمی انقلاب اسلامی منتشر شد.

وی ادامه داد: این رویداد پیرو منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص تداوم نقش‌آفرینی مردم در مبارزه با ویروس کرونا و لزوم ایجاد همدلی و مواسات در میان جامعه، به همت سازمان تبلیغات اسلامی و قرارگاه مشترک جبهه مردمی انقلاب اسلامی، با حضور برخی نهادها و سازمان‌های فعال و پیشرو در عرصه مبارزه با کرونا تشکیل و در قالب کارگروه‌هایی اقدامات مختلفی اجرا شد.

دارابی با اشاره به همکاری نهادهای مختلف در این رویداد تصریح کرد: با شرکت دادن آثار جشنواره دانش‌‌آموزی «پرسش مهر» كه به همت وزارت آموزش پروش و با موضوع كرونا در دو بخش معلمان و دانش‌آموزان سراسر كشور برگزار شد؛ مجموعاً ۱۱ هزار و ۴۲۸ اثر به دبیرخانه این هنرواره ارسال شد.

وی اضافه کرد: از بین کل آثار رسیده به دبیرخانه، مجموع ۴ هزار و ۸۸۲ اثر توسط داوران در بخش‌های مختلف داوری شدند که به تفکیک در بخش شعر و داستان ۴۷۹ اثر، بخش تجسمی ۳ هزار ۶۵۹ اثر، در بخش رسانه و گزارش خبری ۱۱۹ اثر، در بخش موسیقی ۱۰۶ اثر و در بخش هنرهای تصویری ۴۲۱ اثر مورد داوری قرار گرفت.

دارابی در پایان گفت: اختتامیه هنرواره «روایت جهاد» همزمان با شهادت سید مرتضی آوینی ۲۱ فروردین‌ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha