رسالت پیامبران؛ اصلاح و ارتقای دین در جامعه
کد خبر: 3970049
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۵
حجت‌الاسلام بهاری اظهار کرد:‌

رسالت پیامبران؛ اصلاح و ارتقای دین در جامعه

استاد حوزه و کارشناس مذهبی گفت: دین به منزله یک قدرت معنوی در وجود انسان آمده است تا اخلاق بشریت را به تعالی و مرتبه مورد توجه پروردگار عالم برساند.

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو گفت‌وگو، برنامه «دین در دنیای مدرن» رادیو گفت‌وگو با موضوع دین و اخلاق در جهان معاصر با حضور حجت‌الاسلام ابراهیم بهاری، استاد حوزه و کارشناس مذهبی به روی آنتن رفت.

حجت‌الاسلام بهاری با تصریح بر اینکه اساساً وظیفه انبیا این بود که اخلاق جامعه را اصلاح کنند و در واقع آن را بسازند، گفت: دین به عنوان یک قدرت معنوی در وجود انسان آمده است تا اخلاق بشریت را به تعالی و مرتبه مورد توجه پروردگار عالم برساند و به همین جهت پیامبر می‌فرماید: «من مبعوث شده‌ام تا مکارم اخلاقی را تکمیل کنم».

وی افزود: ارتقای جامعه و تکمیل بشریت منوط به این است که اخلاق در جامعه و در مجموعه زندگی حرف اول را بزند. وقتی بیش از شش هزار و 600 آیه قرآن را بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که اکثریت مطلق آیات مربوط به مسائل اخلاقی است.

این استاد حوزه با بیان اینکه آنچه از پیامبر امروز به جا مانده است، نوع مراوده ایشان با مردمی است که از نظر اخلاق و فرهنگ دچار کمبودهای شدید بودند، اظهار کرد: بدوی بودن فرهنگ در آن زمان به حدی بود که قرآن کریم حتی نوع نشستن را نیز آموزش می‌دهد. همچنین در آن زمان اساساً هیچ ارزشی برای زن‌ها قائل نبودند اما وقتی اسلام ظهور می‌کند با رشد اخلاقیات، زن نیز تا حدودی جایگاه خود را به دست می‌آورد.

وی با تصریح بر اینکه توانایی دین این است که اخلاق علمی را به اخلاق عملی تبدیل می‌کند، عنوان کرد: الگوی رفتاری ما در اسلام، پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) هستند و باید بدانیم دین اسلام با این الگوی مناسب و دعوت مردم به پیروی از این الگو، راه سعادت بشری را ترسیم کرده و جامعه را به سمت خیر و صلاح هدایت می‌‌کند.

حجت‌الاسلام بهاری با بیان اینکه از ابتدای خلقت تاکنون دین لحظه‌‌ای انسان و جامعه را ترک نکرده است، گفت: از روزی که آدم و حوا بر روی کره زمین قرار گرفتند تا به این لحظه، زمین بدون حجت خدا نبوده است. پیامبر(ص) می‌فرماید: «اسلام و دین آمده است تا عقل‌های در گنجینه قرار گرفته را بیدار و هدایت کند».

انتهای پیام
captcha