۷۰ درصد مردم و والدین از آثار سوءمصرف مواد آگاه نیستند
کد خبر: 4055575
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۹
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر:

۷۰ درصد مردم و والدین از آثار سوءمصرف مواد آگاه نیستند

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ۷۰ درصد مردم و والدین از آثار سوءمصرف مواد آگاه نیستند، گفت: در حال توسعه و تقویت مرزبانی ناجا هسیتم.

به گزارش ایکنا، مهر نوشت: سردار مجید کریمی، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با قدردانی از ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در نشست تخصصی تبیین برنامه‌ها و سیاست‌های راهبردی مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مردم و والدین از آثار سوءمصرف مواد آگاه نیستند، افزود: درست است که پلیس در زمینه پیشگیری وظیفه‌ای ندارد اما بسیاری از همکاران ما چهره مهربان خود را در کنار اقتدارشان در مدارس، مساجد به مردم نشان داده و آنان را از این آثار سوء آگاه می‌کنند.

وی بیان کرد: با رهنمودهای سردار مؤمنی توانستیم ۱۴ گلوگاه مقابله با قاچاقچیان را در سال گذشته در کشور بازسازی کنیم. گلوگاه‌های مهمی در استان‌هایی همچون هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی، اصفهان و یزد شناسایی، بهسازی و تقویت شوند.

وی، تعامل و هماهنگی بین دستگاه‌های مقابله کننده را در حد مطلوب دانست و افزود: پلیس را همه به عنوان یک نیروی قهریه می‌شناسند اما در دو سه سال گذشته با سیاست‌های سردار اشتری، فرمانده کل ناجا پیشگیری هم به برنامه‌های توسعه‌ای نیروی انتظامی اضافه شد. به عنوان مثال خانه‌های مهر در مراکز نگهداری از معتادان در حال ساخت است و مددجویان به کمک ارتباط تصویری با خانواده در مراکز نگهداری با خانواده‌های خود در ارتباط هستند.

کریمی در ادامه با بیان اینکه ۶۰ نفر از مددجویان در مراکز نگهداری ما فعال هستند، افزود: بسیاری از این افراد از ما می‌خواهند در این مراکز بمانند و می‌ترسند اگر مجدداً به جامعه بازگردند، دچار اعتیاد شوند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، به اتفاقات اخیر سیاسی در کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: به طور خاص در افغانستان و پاکستان شاهد اتفاقات جدیدی بودیم در پاکستان دولت مردمی برکنار می‌شود، در افغانستان مسئولان آن کشور وعده ممنوعیت کشت مواد مخدر را می‌دهند و علی‌رغم اینکه از این وعده خوشحال هستیم، چندان به وعده‌های طالبان امیدوار و خوشبین نیستیم. متأسفانه شاهد هستیم مجوزهایی از سوی طالبان به مردم منطقه داده می‌شود که امسال می‌توانید مستثنی باشید و تولید خشخاش را ادامه دهید.

وی بیان کرد: همچنین در خبرها آمده بود که طالبان مذاکراتی را با کشورهایی مثل استرالیا مبنی بر صادرات تریاک و حشیش داشته اند. تمام این اتفاقات منجر به افزایش تولید مواد مخدر خواهد شد. همچنین روانگردان شیشه به صورت انبوه در افغانستان تولید می‌شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در ادامه با تأکید بر اینکه لازم است بخش سیاسی کشور همکاری بیشتری با ما داشته باشد، ابراز کرد: ظاهراً مسئولان فعلی افغانستانی مایل به تعامل با ما هستند اما به این دلیل که هنوز در کشورمان آنان را به رسمیت نمی‌شناسیم ارتباط با آنها چندان راحت نیست.

وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر در شرق کشور انجام می‌شود، اظهار کرد: طرح جامع مرزبانی به ناجا ابلاغ شده و مرزبانی در حال توسعه و تقویت است که به کمک وزیر کشور ان‌شاءلله انسداد مرزی هم تکمیل شود.

کریمی به مصاحبه‌های تخصصی صورت گرفته در خصوص مواد مخدر اشاره کرد و گفت: متأسفانه رسانه‌های معاند و مسئولان کشورهای متخاصم تمام تجزیه و تحلیل‌های خود را بر اساس مصاحبه‌های نابجایی می‌کنند که توسط همکاران ما و یا دیگر افراد در این زمینه انجام شده است. به همکاران خود و دیگران این موضوع را متذکر می‌شویم که در جلسات خود با دیگر همکاران این موضوع را مطرح کرده و تذکر دهند.

وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ سال موفقی در حوزه‌های پیشگیری، مقابله، درمان و اشتغالزایی برای پلیس مبارزه با مواد مخدر بود، گفت: امیدواریم تمامی دست اندرکاران دست به دست هم دهیم و به کمک این قانون جدید مبارزه با مواد مخدر که پس از سه سال به هیئت دولت رسیده است، بتوانیم با موفقیت بهتری در مقابله با مواد مخدر عمل کنیم.

انتهای پیام
captcha