مراسم تجليل از «يلدا» برگزار شد

گروه هنر: مراسم تجليل از دست‌اندركاران مجموعه تلويزيونی «يلدا» در مجموعه فرهنگی، تاريخی شهر بسطام برگزار شد.







نمايی از سريال «يلدا»

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) به نقل از روابط عمومی سيمافيلم، مراسم تجليل از دست اندركاران مجموعه تلويزيونی «يلدا» با حضور شهردار و اعضای شورای شهر بسطام، نمايندگان بسطام و شاهرود در مجلس شورای اسلامی، مهدی فرجی مدير شبكه يك سيما و جمع كثيری از مردم شهر بسطام در مجموعه فرهنگی، تاريخی اين شهر چهارشنبه 11 ارديبهشت‌ماه برگزار شد. در اين مراسم كه همزمان با ميلاد حضرت فاطمه زهرا(س) برگزار شد نخست از بلواری با نام سيدداود ميرباقری در شهر بسطام رونمايی شد.


در ادامه اين مراسم، حجت‌الاسلام معصومی امام جمعه شهرستان بسطام در سخنانی ضمن خيرمقدم به مدعوين تصريح كرد: شهرستان بسطام از ديرباز عارف پرور، عالم پرور و هنرمند پرور بوده است چنانكه بايزيد بسطامی يكی از بزرگترين عرفای ايران متعلق به شهر است و مايه تفاخر مردمان اين ديار.


وی در ادامه خطاب به سيد داود ميرباقری گفت: شما جزو مفاخر ايران هستيد شما با هنر خود اسلام و تفكر شيعی را به دنيا معرفی كرديد و بسطام بر خود می‌بالد كه چون شمايی را در خود پرورانده است.


حجت‌الاسلام معصومی تاكيد كرد: قيام مختار كه در راستای قيام حضرت سيدالشهدا(ع) رخ داد از طريق مجموعه فاخر «مختارنامه» علاوه بر اينكه شخصيت مغفول مانده مختار ثقفی را به دنيای امروز معرفی كرد مبين ابعاد ديگری از نهضت عاشورا بود و از اين رو هيچگاه از اذهان پاك نخواهد شد.


در ادامه مراسم مهدی فرجی مدير شبكه اول سيما نيز در سخنان كوتاهی با اشاره به اين نكته كه شبك يك بر خود می‌بالد كه آثاری چون «مختارنامه» و «يلدا» را از آنتن خود پخش كرده است تصريح كرد: مجموعه «يلدا» محصول مركز سيمافيلم در ده شبی كه از اين شبكه پخش می‌شد بينندگان بسياری را به خود اختصاص داد و يكی از 3 مجموعه پر بيننده تلويزيون در سال گذشته بود.


همچنين در ادامه اين مراسم صميمانه داود ميرباقری كه اين برنامه به بزرگداشت وی نيز اختصاص داشت ضمن قدردانی از مردم بسطام اذعان كرد: پرداختن به شخصيت‌های تاريخ اسلام همواره يكی از دغدغه‌های اصلی من بوده و هست زمانيكه مجموعه امام علی ( ع ) در دستور كار تلويزيون قرار گرفت بودجه مورد نياز ما برای اين كار تقريبا يك و نيم برابر بودجه يك شبكه بود، اما با عشقی كه من و عوامل گروه به اين كار داشتيم با دشواری‌های موجود كنار آمديم و به لطف خدا اين مجموعه تبديل به اثری موفق شد.


«مختارنامه» تجربه «سلمان فارسی» است


وی افزود: اين توفيق انگيزه من را برای ادامه اين راه مضاعف كرد و از همان سال‌ها ايده ساخت مجموعه «سلمان فارسی» شكل گرفت، اما به دلايل متعددی محقق نشد و سريال «مختارنامه» در دستور كار قرار گرفت سريالی كه از لحظه نگارش تا اتمام پخش آن ده سال طول كشيد و استاندارد سازی كه در اين اثر اتفاق افتاد و بازخود مردمی آن سبب شد تا من نگاه ديگری به «سلمان فارسی» داشته باشم و انگيزه بيشتری برای ساخت اين اثر و معتقدم محقق نشدن ساخت سلمان در آن دوره قطعا حكمتی داشت به بيان ديگر ساخت «سلمان فارسی» نيازمند تجربه «مختارنامه» بود.


وی در ادامه از زحمات مادر خود كه در اين مراسم حضور داشت تشكر و گفت: اميدورام دعای خير مادرم هميشه شامل حال من باشد و معتقدم بدون دعای مادر هيچ توفيقی در زندگی حاصل نخواهد شد.


حسن ميرباقری كارگردان مجموعه «يلدا» نيز در سخنانی نخست درباره نقش خود در مجموعه «مختارنامه» گفت: پس از مجموعه «معصوميت از دست رفته» و آغاز نگارش «مختارنامه» نقش ابراهيم اشتر در اين سريال مطرح شد و يكی از اصلی‌ترين انگيزه‌های من برای پذيرش اين نقش نزديكی قلبی اين كاراكتر به قمر بنی هاشم بود كه خوشبختانه در زمان پخش نيز بازخورد خوبی در ميان مردم داشت.


وی در ادامه درباره ساخت مجموعه «يلدا» گفت: باورهای عاشورايی مردم شهرستان بسطام بسيار غنی و دراماتيك است و زمانيكه بر آن شديم تا اثری درباب سنت تعزيه توليد كنيم قطعا بسطام بهترين گزينه برای لوكيشن اصلی اين مجموعه بود.


لزوم ساخت «یلدا» در بسطام


داود ميرباقری نيز در تاييد صحبت‌های برادر خود تاكيد كرد: قطعا نوع مناسباتی كه در قصه اين اثر وجود داشت ايجاب می‌كرد كه در اين منطقه جغرافيايی توليد شود كه خوشبختانه با استقبال خوب بسطامی‌ها نيز مواجه شد.


در بخش پايانی اين مراسم از داود و حسن ميرباقری، الهام پاوه‌نژاد، فريبا كوثری، ساغر عزيزی، كاظم هژيرآزاد، بيژن افشار، سحر افتاده، آيدين ظريف، مارال فتحی، محسن موسوی، حامد ميرباقری و اكبر سلطانعلی با حضور شهردار و اعضای شورای شهر شاهرود با اهدای هدايايی تقدير شد.


در حاشیه


اكبر سلطانعلی قطعه آغازين مجموعه «مختارنامه» را اجرا كرد كه با ابراز احساست حاضرين مواجه شد.


مردم بسطام از ادای درست لهجه بسطامی توسط الهام پاوه‌نژاد با تشويق‌های ممتد قدردانی كردند.


بهروز افخمی و همسرش مرجان شيرمحمدی، مهدی پاكدل و محسن تنابنده نيز از هنرمندانی بودند كه در اين مراسم حضور داشتند.


گفتنی است مجموعه تلويزيونی «يلدا» محصول مركز سيمافيلم دهه آخر ماه صفر سال گذشته از شبكه اول سيما پخش شد و همچنين سريال «سلمان فارسی» نيز در دستور كار گروه معارف، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سيمافيلم قرار دارد.