یک تحلیلگر سیاسی آمریکا:
نظریه رهبر ایران برای تمدن‌سازی اسلامی، ایده‌آلی برای منطقه است


«ابایومی ازیکیوی»، سردبیر نشریه الکترونیک «پان-افریکن نیوز وایر»  از دیترویت آمریکا، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: مدل و الگویی که توسط جمهوری اسلامی ایران در طول 34 سال گذشته ترسیم شده است، می‌تواند به عنوان بنیان و پایه چنین تمدنی باشد. ایران هم پایبند به ارزش‌های اسلامی است و هم در سطح بالایی با مردم و دولت‌های مناطق مختلف ژئوپلتیک سراسر جهان در ارتباط است.



این تحلیلگر سیاسی آمریکا با اشاره به ایستادگی حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی) در مقابل نفوذ و سلطه آمریکا و اروپا و مقابله با رژیم غاصب صهیونیست، عنوان کرد: رهبری ایران هرگز در حمایت از آرمان فلسطینیان و مسلمانان خاورمیانه و سراسر جهان تردید نکرد. ایران به داشتن موضعی اصولی در حمایت از مردم فلسطین و مسلمانان سراسر جهان ادامه می‌دهد. ایران خواستار یک منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌‌ای است؛ خواسته‌ای که مورد پسند آمریکا و اسرائیل واقع نشده است. دورویی واشنگتن و تلاویو هر روز بیش از پیش نمایان می‌شود.



وی با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری در مورد ساختارسازی انقلاب‌های منطقه به عنوان روشی مؤثر برای ایجاد یک مقاومت و مصونیت در برابر تهدیدها، عنوان کرد: مسئله فقدان ساختار و رهبری سازمانی، یکی از موانع و اشکال‌های جنبش‌های بیداری اسلامی و قیام‌های شکل‌گرفته در سراسر شمال آفریقا و خاورمیانه بوده است.



ابایومی ازیکیوی تأکید کرد: بسیاری از این جنبش‌ها مثل جنبش‌های شکل‌گرفته در مصر، تونس، یمن و بحرین با مقاومت شدیدی از سوی دولت‌های مورد حمایت آمریکا، ناتو و اسرائیل مواجه شده‌اند و معمولاً حفظ زیرساخت‌های ایدئولوژیک این جنبش‌ها در چنین شرایطی بسیار دشوار است.



وی با تأکید بر بروز اختلاف میان انقلابیون و ایجاد رخنه در جبهه مبارزه به عنوان آسیب‌های جدی انقلاب‌های منطقه در اندیشه رهبر انقلاب ایران، عنوان کرد: گسترش اختلافات یکی از مشکلات اصلی برای همه جنبش‌های انقلابی است. حتی در خارج از خاورمیانه و آفریقا نیز به همین شکل است. در اروپا، میلیون‌ها کارگر، دانشجو و بازنشسته برای اعتصاب‌های عمومی، راهپیمایی‌ها و حتی شورش‌ها به خیابان‌ها می‌ریزند اما ریاضت تحمیلی هنوز کاهش نیافته است. در این اتفاقات درس‌های عمیقی برای جنبش‌های مردمی است و مردم باید به اتفاقاتی که در دوره کنونی می‌افتد، توجه کنند. به عنوان مثال انقلاب ایرانیان در سال 1979 درس‌های بسیاری داشت و مردم باید انقلاب ایرانیان را به دقت مورد مطالعه قرار دهند.



سردبیر «پان-افریکن نیوز وایر» گفت: تأکید رهبر ایران بر ایجاد تفاهم میان مذاهب اسلامی، کلید نجات مسلمانان است. در این راستا نه‌تنها باید گفت‌وگوها و تعاملات دائمی میان مسلمانان، گروه‌ها و گرایش‌های مختلف ایجاد گردد؛ بلکه گفت‌وگو‌ها و همکاری‌های پایدار باید میان مسلمانان و پیروان دیگر ادیان برقرار شود.



وی افزود: بیشتر پیروان ادیان خواسته‌های مشابه و مشترکات زیادی با پیروان دیگر ادیان دارند. یک تمدن اسلامی ماندنی نباید تنها به ایجاد صلح و توسعه در جهان بپردازد بلکه باید نمونه‌های خوبی را برای مردم دیگر ادیان نیز ترسیم کنند. عدم تسامحی که توسط عناصر مشخصی در سطح جهانی وجود دارد خارج از سنت تاریخی اسلام است. این عدم تسامح ساختگی، بهانه اصلی دخالت‌های نیروهای امپریالیستی در کشورهای پسا استعماری در مناطق آفریقا، خاورمیانه و آسیا ـ اقیانوسیه است.



ابایومی ازیکیوی در پایان گفت: اوایل سال جاری فرانسه تلاش کرد تا تجاوز و اشغال خود در کشور مالی را که مستعمره سابق خود بوده است؛ با ادعای مقابله با «افراط‌گرایی اسلامی» توجیه کند. در سومالی، نیز تلاش کردند تا با بهانه‌های مشابه اهداف خود را پیش ببرند اما روشن است ذخایر طبیعی بی‌شمار مانند نفت، طلا، گاز، اورانیوم، مسیرهای آبی استراتژیک و ... و تلاش کشورهای عضو ناتو بران تسلط و بهره‌برداری از این منابع، دلیل اصلی فعالیت‌ها و کارشکنی‌های آمریکا و همپیمانانش در کشورهای اسلامی است.