سردار علی نصیری، فرمانده سپاه سیدالشهدا(ع) تهران بزرگ در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر اینکه تنها فرهنگهایی قابلیت جهانی شدن را دارند که خالص و پاک باشند، گفت: فرهنگهایی توانائی اثرگذاری و قالبیت صادر شدن به سایر جوامع را دارند که یک فرهنگ پاک، شفاف، زیبا و کاربردی باشند و در عین حال، یک حماسه را با خود به همراه داشته باشند.
وی ادامه داد: این اثرگذاری و تأثیرپذیری برای جوامعی که نزدیکی و قرابت با یکدیگر داشته باشند بیشتر است، بنابراین باید بر روی این قبیل دولتها و ملتها سرمایهگذاری بیشتری صورت گیرد.
سردار نصیری، فرهنگ عاشورا را به عنوان فرهنگی که پویا و کاربردی بوده و قابلیت انتقال در زمان و مکان را داراست برشمرد و بیان کرد: محرم و فرهنگ برخاسته از عاشورا با وجود اینکه قرنها پیش و در مکانی دور اتفاق افتاد، اما هنوزهم برای تمام مسلمانان به ویژه شیعیان قابل برداشت بوده و از این فرهنگ تأثیر میپذیرند.
وی با اشاره به اینکه دفاع مقدس جنبه معنوی و پاک الهی داشت و کسانی که در این مسیر پا گذاشتند، قرب الهی را مورد نظر قرار داده بودند، افزود: رزمندگان و ایثارگران ما با این دید که خدا را از خود و اعمالشان راضی کنند، پا به عرصههای سخت نبرد با دشمن بعثی گذاشته و تا زمانی که به هدف متعالی خود دست نیافتند، از پا ننشستند.
فرمانده سپاه سیدالشهدا(ع) تهران بزرگ ادامه داد: آنان این مسیر را انتخاب کردند، چون انقلاب و اسلام در گرو این دفاع بود و در این راه ارزشمندترین و گرانبهاترین سرمایه خود که جانشان بود را نیز در طبق اخلاص گذاشتند و برای اینکه در این مسیر به تعالی برسند، جان خود را نیز اهدا کردند.
وی با بیان اینکه این فرهنگ، فرهنگ زیبا و درستی است که قابلیت انتقال به سایر جوامع را دارد، تصریح کرد: در 8 سال جنگ، ما دفاع کننده از کشور و اسلام بودیم؛ چرا که هدف اصلی دشمن، ضربه زدن به ارزشهای اسلامی که این انقلاب تصمیم داشت به جهانیان نشان دهد بود.
این یادگار جبهه و جنگ با تأکید بر اینکه جهانیان معمولاً از جنگ و اتفاقات حاصله از جنگ درس میگیرند، اظهار کرد: جنگهای رخ داده در تاریخ بشری ثابت کردهاند که اثربخشی لازم برای تبدیل شدن به الگو را ندارند و دولتها و ملتها، اینگونه جنگها را که همواره با اهداف مادیگرایانه و فردی همراه بودهاند را به عنوان الگو تلقی نمیکنند.
وی افزود: جهانیان از این جنگها با نفرت یاد کرده و از بیان آن خوشحال نیستند، به طوری که پایان جنگ را جشن میگیرند، اما دفاع مقدس و 8 سال جنگ تحمیلی با توجه به ابعاد الهی و ارزشی آن به عنوان الگوئی عملی برای مردم مطرح است، به طوری که روز آغاز جنگ را جشن میگیرند.
سردار نصیری اظهار کرد: کشورهایی که امروزه توان عرض اندام در مقابل زورگویان و سلطهطلبان را پیدا کردند، به خاطر این بود که شجاعتها و دلاوریهای مردم ایران در 8 سال جنگ نابرابر را دیدند و از آن الگوبرداری کردند.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم این زیبائیها، پاک بودن و خلوص نیتهایی را که رزمندگان با آن وارد صحنه نبرد شدند را به جهانیان بیان کنیم، قطعاً اثرگذاری خوبی خواهد داشت، عنوان کرد: برای اجرای این رسالت باید تمامی ابزارهایی که قابلیت پیامرسانی و انتقال را داشته باشند به کار ببندیم تا زمینهساز جهانیسازی حماسه دفاع مقدس را فراهم کنیم.
فرمانده سپاه سیدالشهدا(ع) تهران بزرگ تصریح کرد: باید تمام اسبابهای تبلیغی در این زمینه در موازات هم عمل کنند؛ چراکه هر کدام از این ابزارها، بخشی از جامعه ما تحت تأثیر قرار داده و در نتیجه مخاطبان خاص خود را دارد.