حجتالاسلام محمد اصغری، عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آذربایجان غربی، گفت: خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به پیامبر(ص) فرمود که برای زنان بی شوهر و مردان بدون زن همسر مناسب پیدا کنید.
وی افزود: در تفسیر این فرمایش آمده است که در جامعه یک دختر و پسر جوان نمیتوانند مایحتاج و امکانات اولیه زندگی خود را فراهم آورده و تشکیل زندگی دهند پس والدین و حاکمیت نظام باید در این راستا پیشگام باشند.
وی اظهارکرد: متأسفانه در ازدواج جوانان خود والدین قصور و کوتاهی میکنند برای همین سن ازدواج افزایش یافته؛ بنابراین سنت ازدواج آسان و به دور از تجملات و تشریفات باید در جامعه فرهنگسازی شود؛ چراکه والدین اندکی هستند که مقدمات ازدواج آسان فرزندان خود را فراهم میکنند.
حجتالاسلام اصغری افزود: جوانی که در سن بیست سالگی قصد ازدواج دارد به طور حتم قدرت اداره خود را نیز ندارد؛ بنابراین باید دولت در این راه پیشگام باشد البته چند سالی است که دولت تسهیلات وام ازدواج برای جوانان پرداخت میکند اما این وامها کفایت نکرده و باید دستگاههای مربوطه با برنامهریزی دقیق، مشکلات ازدواج جوانان را هموار کنند تا سن ازدواج افزایش نیابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه با تأکید بر پرهیز از دوستیها و آشناییهای پیش از ازدواج اظهارکرد: دختران و پسران حتی به قصد ازدواج نباید پیش از خواندن خطبه عقد با یکدیگر دوست بوده و با یکدیگر معاشرت کنند چون از مسائلی است که پس از ازدواج تأثیر سوئی بر روابط دختر و پسر میگذارد.
وی ادامه داد: به غیر از جداییها و طلاقهایی که در اثر بدبینی نسبت به یکدیگر به علت دوستی و آشنایی پیش از ازدواج حاصل میشود، ناآگاهی نسبت به وظایف متقابل و داشتن توقعالت غیر منطقی از یکدیگر پس از ازدواج موجب دلسردی روابط و در نتیجه طلاق میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه خاطرنشان کرد: برای کاهش طلاق و جدایی در جامعه، دختران و پسران باید طبق فرامین الهی و اسلامی در زندگی خود عمل کنند که این خود مستلزم آگاهیبخشی جدی در جامعه است.
حجتالاسلام اصغری تأکید کرد: عاقد باید پیش از جاری ساختن خطبه عقد، زن و مرد را توجبیه سازد نه اینکه به قرائت سرفصلها بسنده کند چون سر فصلها نیاز به توضیح دارند تا زوجین با چشمان باز و با آگاهی وارد زندگی مشترک شوند.
مدرس حوزه و دانشگاه ارومیه خاطرنشان کرد: اگر زوجین امروزی خواستار یک زندگی پایدار، بادوام و همراه با آرامش و آسایش هستند باید سیره حضرت علی(ع) را الگوی خود قرار دهند نه اینکه با الهام از زندگی و فرهنگ غربی تیشه به ریشه زندگانی خود زنند.