روزشمار سیاسی محرم 61 ـ 1
آغاز جدال حق و باطل


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، امروز مصادف است با اولین روز از ماه محرم 1435. 1374 سال از غروب روزهای خونین کربلای حسینی می‌گذرد؛ سالی که فریاد «هل من ناصر» اباعبدالله الحسین(ع) قبیله به قبیله از مکه تا کوفه طنین‌انداز شده بود.



در چنین روزی، اول محرم سال 61 کاروانی که حجةالوداع خود را پشت سر گذاشته و به سمت کوفه رهسپار شده بود، در آستانه ورود به سرزمین کربلا قرار داشت. این کاروان قرار است طی چند روز آینده مهم‌ترین واقعه تاریخ بشریت را رقم بزند.



حسین (ع) صبحگاه دستور می‌دهند مشک‌ها را پر از آب کنند تا کاروان حرکت خود را ادامه دهد. پس از طی مسافتی، کاروان با لشکر حر بن‌ یزید ریاحی مواجه شد. حر که به دستور عبیدالله بن زیاد برای مقابله با حسین به علی(ع) تجهیز شده بود، در نزدیکی سرزمینی به نام کربلا راه را بر کاروان حسینی می‌بندد و مانع از پیشروى امام(ع) به سمت کوفه مى‌شود.



بین امام حسین(ع) و حر مذاکراتی صورت می‌گیرد. حر هرچند با امام مدارا می‌کند، اما از عبیدالله دستور برخورد جدی با ایشان را دارد. امام دستور می‌دهند حر و یارانش را سیراب کنند. امام (ع) به نماز می‌ایستند و حر که مأمور مقابله با ایشان را دارد، پشت سر اباعبدالله الحسین(ع) به نماز می‌ایستد.



حر با یاران امام(ع) می‌ماند تا تصمیم نهایی را در مورد کاروان حسینی بگیرد.