به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهران رجبی، بازیگر سینما و مجری برنامه توشه ماندگار با اشاره به عدم تعبیرات سوء که برخی نسبت به واقفان دارند که در پی کسب منزلت اجتماعی هستند، افزود: اولیای وقف هم بدون داشتن هیچ چشمداشتی وظیفه خودشان میدانند که به نحو احسن به مردم خدمت کنند و به این ترتیب هم عدالت اجتماعی و هم عدالت اقتصادی به دست خواهد آمد.
وی ادامه داد: به طور مثال در ساخت مدرسه یا تأمین هزینههای تحصیلی نمیتوان باور کرد که تنها هدف واقف، مشهور شدن و ثبت نام بوده بلکه پیامد مهم این کار آن است که تعادل اقتصادی در جامعه صورت میگیرد.
رجبی همچنین، با تفکیک دو نوع وقف، اذعان کرد: وقفهای زودبازده و دیربازده هر کدام در جامعه ضروری است اما وقفهای ماندگارتر بیشتر در جهت بهبود شرایط اقتصادی مؤثرند. بازدهی مطلوب هر کدام از این وقفها نیازمند مدیریت و رسیدگی سازمان اوقاف است.
این بازیگر سینما با چندجانبه دانستن وقف و وظایف سازمان اوقاف، بر تغییر نگرش به وقف تأکید کرد و گفت: در ابتدا نگرش به وقف باید تغییر کند و وقفهای غیر مالی نیز ترویج شود. سازمان اوقاف و امور خیریه تنها وظیفهاش رسیدگی به وقفهای انجام شده نیست.
وی در ادامه به ضرورت تولید ثروت در اموال وقفی اشاره کرد و گفت: مدیریت سازمان اوقاف باید بر تولید ثروت تأکید کند. نباید ساختمانهای اوقافی هزینه اجارهشان کمتر از نُرم ساختمانهای مشابه آن منطقه باشد بلکه باید از طریق درآمد آنان به گسترش و توزیع مناسب ثروت در جامعه اقدام شود.
رجبی اضافه کرد: به طور مثال زمینهای زراعتی در اطراف اوین، که الآن کاربریشان را از دست دادهاند، میتواند با تغییر کاربری و احداث ساختمان، به تولید ثروت و استفاده بهینه از آن اقدام شود.
این بازیگر تلویزیون به ضرورت گسترش وقف در شرایط فعلی جامعه و وجود قوانین وقفی اشاره کرد و برخی از آنان را عامل عدم تمایل به وقف در میان مردم خواند و افزود: برخی قوانین و مقررات وقف نیز بسیار دست و پا گیر است و افراد را در انجام امور وقفی، خسته میکند که این امر نیازمند رسیدگی بیشتری از سوی سازمان اوقاف است تا کارهای با سهولت انجام شود.