سمینار «بازنگری فرهنگ عاشورا » در افغانستان برگزار شد

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، هدف از برگزاری این سمینار نهادینه شدن فرهنگ ناب عاشورا و از بین بردن تعصب و افراط گرایی عنوان شده است.
عزیز احمد، دانشجوی دانشگاه غزنی و از برگزارکنندگان این سمینار طی مصاحبه‌ای گفت: واقعه عاشورا به قوم و فرقه خاصی تعلق ندارد و ما با برگزاری این سمینار قصد داریم طلسم تعصبات مذهبی را بشکنیم.

یحیی عرفان، یکی از سخنرانان این سمینار گفت: در کنار تجلیل از عاشورا باید تحلیل از عاشورا نیز انجام شود تا اینکه تمام لایه‌های فرهنگ عاشورایی برای مردم بازخوانی و مطرح شود.

وی افزود: در عاشورایی که ما از آن تجلیل می‌کنیم به تمام لایه‌های آن پرداخته نشده است و عاشورا مکتبی است که برای تمام نیازهای اجتماعی بشر پیام دارد.
محمد سلیم محجوب، سخنران دیگر این سمینار در مورد تعهد اجتماعی از دیدگاه فرهنگ عاشورا گفت: تمام شاخصه و مزایایی که در تعهد اجتماعی مطرح است در فرهنگ عاشورا می‌توان آن‌ها را تعریف کرد.
وی خاطر نشان کرد: اگر کوفی‌های دیروز روی تعهدشان پا نهادند و امام حسین(ع) را به چالش کشیدند امروز هم ممکن است کوفی‌هایی وجود داشته باشد که به تعهدات شان عمل نکنند.
وی تصریح کرد: لازم است که تاریخ و فرهنگ عاشورا، تعهد و از خود گذشتگی امام حسین(ع) و یارانش را همواره مطالعه کنیم و آن را سرمشق زندگی خود قرار دهیم.
یادآوری می‌شود، برای اولین بار است که چنین سمیناری به منظور تجلیل از محرم و عاشورا به طور مشترک از سوی دانشجویان تشیع و اهل سنت در  غزنی برگزار می‌شود.