آیتالله محسن غرویان، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) هدف از قیام امام حسین(ع) را هدایت همه بندگان خدا حتی شمر، عمر سعد و عبیدالله بنزیاد خواند و گفت: امام حسین(ع) میفرمایند که من برای قدرت و شهرت قیام نمیکنم، بلکه برای اصلاح دین و آیین جدم رسول خدا(ص) قیام میکنم.
وی خاطرنشان کرد: معنی سخن امام حسین(ع) این است که میخواهد هدف پیامبر اسلام(ص) را که همان هدایت انسانهاست محقق کند، لذا هرگونه نرمشی هم که در این مسیر، صورت میگیرد، برای رسیدن به آن هدف غایی و نهایی است که یکی از مصادیق آن هدایت لشگر شام بود.
غرویان با اشاره به موعظه و روشنگری مداوم امام حسین(ع) از همان ابتدای حرکت از مدینه بهسوی مکه و سپس کربلا گفت: آن حضرت(ع) حتی در روز عاشورا نیز سخنرانی میکند و تا آخرین لحظه دست از گفتوگو با دشمن و نصیحت او بر نمیدارد.
گفتوگو های امام حسین(ع) با دشمن در حد خود، نتایجی داشت
وی تصریح کرد: پس از واقعه عاشورا نیز حضرت زینب کبری(س) و امام زینالعابدین(ع) دائماً و در هر موقعیتی، سخنرانی کرده و ضمن معرفی خود بهعنوان اهل بیت پیامبر(ص) اسلام راستین را به مردم کوفه و شام میشناساندند، پس هدف اصلی نهضت کربلا هدایت است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به شرایطی که کشورمان در حال حاضر در آن قرار گرفته است، گفت: اکنون که ذهن جهانیان نسبت به ملت ایران منحرف شده است و تصور میکنند ما انرژی هستهای را برای استفاده در بمب هستهای و سلاحهای کشتار جمعی میخواهیم، باید از طریق مذاکره و گفتوگو سران حکومتها را روشن کنیم.
شکست و پیروزی، هر دو در نگاه الهی زیباست
وی با تأکید بر اینکه در دنیا فطرتها و وجدانهای بیدار هستند که قابل هدایت باشند، افزود: راه بیدار کردن وجدانهای خفته همین مذاکرات و حضور در مجامع بینالمللی است و در این مسیر میتوانیم از واقعه عاشورا هم الهام بگیریم.
آیتالله غرویان در این باره گفت: در کربلا هم میان امام(ع) و دشمن مذاکره صورت گرفت و در حد خودش هم نتایجی در پی داشت؛ ما نیز باید از طریق مذاکره و گفتوگو حرف خودمان را به جهانیان اعلام کنیم و آن بیاعتمادیهایی را که نسبت به ملت و دولت ما وجود دارد از بین برده یا دستکم از شدت آن بکاهیم.
عدم ضرر از مذاکرات هستهای، خود، بهنحوی منفعت است
وی در بخش دیگری از این گفتوگو در مورد دغدغه نتیجهبخش بودن یا نبودن مذاکرات میان جبهه حق با جبهه باطل تصریح کرد: در این میان، دو نگاه سطحی و ظاهری و نگاه عمیق و باطنی وجود دارد، که مصداق دومی، پاسخی است که حضرت زینب(س) وقتی ابنزیاد به او توهین کرد و گفت: «دیدی خدا با شما چه کرد»؟ جملهای فرمود که در تاریخ ماند «ما رأیت الا جمیلا»؛ یعنی چه از نظر ظاهری پیروز شویم و چه شکست بخوریم هر دو از نظر ما زیباست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: مقام معظم رهبری هم با الهام از همین جمله حضرت زینب(س) فرمودند: «ما از این مذاکرات، ضرری نمیکنیم»، یعنی اگر موفق شویم و با خواستههای ما موافقت شود، پیروزیم و اگر هم مذاکرات به نتیجهای نرسید، ضرر نکردهایم، چرا که «عدم الضرر» خود بهنحوی، منفعت است.
مطرح بودن ایران در سطح بالای دیپلماسی، فینفسه یک پیروزی است
وی گفت: ما در جریان مذاکرات، تجربهای بهدست میآوریم و حرف خود را در دنیا مطرح میکنیم، دنیایی که اکنون تمام توجه آن به کشور ما و نظام جمهوری اسلامی است؛ این خود، یک پیروزی است، زیرا امریکایی که یک زمانی مستشاران خود را به ایران میفرستاد و حق توحش از ملت ایران میگرفت، حالا خودش بهدنبال مذاکره با ماست و میخواهد روابطش را با ایران ترمیم کند.
آیتالله غرویان اظهار کرد: نفس موضوع مطرح بودن ما در سطح بالای دیپلماسی امروز دنیا برای ما یک پیروزی است؛ در نگاه الهی، شکست و ضرر معنی ندارد و این مذاکرات برای نشان دادن قدرت و اقتدار ملی و اسلامی ما نافع است.