حجتالاسلام روحالله ذوالفقاریوند، مدرس حوزه علمیه امام رضا(ع) میاندوآب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: اگر تحریفها در مقتلخوانی وارد نشود، تأثیر بسزایی در تعمقبخشی جریان عاشورا در جامعه دارد.
وی افزود: در این راستا اگر مقتلخوانی که از سیدحسن بن طاووس نقل شده، در جامعه ترویج یابد میتوانیم به عمق مسئله پی ببریم چون اگر مقتلخوان به عمق فاجعه عاشورا آگاه نباشد نوحهخوانی برایش بسیار سخت میشود.
مدرس حوزه علمیه امام رضا(ع) میاندوآب عنوان کرد: حتی در سیره علمای اسلام است که در بحث روضهخوانی به مقتلخوانی بیشتر بسنده میکنند و در این راستا امام خامنهای در یکی از خطبههای نماز جمعه تنها به مقتلخوانی اشاره فرمودند و اینکه انسان از مقاتل صحیحی که بیان میشود، به عمق جنایات بنیامیه در روز عاشورا پی ببرند نه اینکه تنها برخی خرافات و مسائلی که در این قضیه اتفاق نیفتاده وارد مقتل شود.
جایگاه گریه برای حضرت سیدالشهدا(ع) در روایات اسلامی
حجتالاسلام ذوالفقاریوند با اشاره به جایگاه گریه برای حضرت سیدالشهدا(ع) در روایات اسلامی گفت: گریه و ندبه جایگاه خاصی در دین اسلام دارد مانند گریه در مکان دعا، عبادت و مسائل و مصیبتها؛ بنابراین در بحث حضرت سیدالشهدا(ع) اولین نقطه آغاز این نوحهسراییها در همان صحنه عاشورا پیدا شد.
مدرس حوزه علمیه امام رضا(ع) میاندوآب خاطرنشان کرد: اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در هر موقعیت از یک نوع سیاستهایی برای حفظ دین مبین اسلام استفاده کردند برای مثال در زمان حضرت سجاد(ع) بحث دعا بسیار رونق داشت و امام سجاد(ع)، توانست با این شیوه در راه حفظ دین مبین اسلام قدمهای ارزشمندی بردارد.
امام حسین(ع) دین اسلام را از گزند تحریفات نجات داد
وی ادامه داد: امام حسین(ع) نیز با شهادت خود دین اسلام را از گزند تحریفات نجات داد اما راه حفظ این سیاست این بود که از گریه آغاز شود حتی در بحث قیامهایی که پس از شهادت امام حسین(ع) افتاد همگی در راستای این گریهها و سوگواریها ایجاد شد.
حجتالاسلام ذوالفقاریوند با اشاره به اینکه گریه بر اهل بیت(ع) بهویژه امام حسین(ع) ثواب و پاداش فراوانی دارد، افزود: حفظ دین مبین اسلام و قیام امام حسین(ع) به خاطر گریه بود که سینه به سینه منتقل شد پس این گریه میتواند مردم را تحریک به دشمنشکنی کنند.
مدرس حوزه علمیه امام رضا(ع) میاندوآب تأکید کرد: سخنرانان وظیفه انتقال صحیح واقعه عاشورا را دارند و در این رابطه حتی مراجع عظام تقلید در فتوای خود امر کردهاند که مطالبی که شأن و شخصیت اهل بیت(ع) را پایین میآورد، نباید مطرح شود چون به لحاظ فقهی نیز با آنها مقابله شده است.