حجت‌الاسلام بیگی:
املاک وقفی به نام واقف منقش شوند/ بروکراسی اداری سبب دوری مردم از وقف

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله بیگی، رئیس فراکسیون احیای موقوفات، منزلت امامزادگان و مساجد مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، وقف را باقیات صالحات و از سفارشات ائمه معصومین(ع) در قول و فعل دانست و گفت: از اولین واقفان در اسلام پیامبراکرم(ص)، امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) بودند.

وی با تأکید بر اینکه سیره ائمه معصومین(ع) دستوری عملی برای فراخواندن افراد به سوی وقف است، ادامه داد: در روایات آمده است که امام علی(ع) چاه‌هایی را حفر و وقف اسلام و مسلمین می‌کردند و این درسی عملی برای پیروان و شیعیان ایشان است.

اعتمادسازی؛ وظیفه سازمان اوقاف

حجت‌الاسلام بیگی جلب مردم به سوی وقف را از وظایف سازمان اوقاف نیز دانست و گفت: اگر چه مردم به تبعیت از ائمه معصومین(ع) به سوی وقف روی می‌آوردند ولی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز وظیفه دارد با عملکرد خود زمینه اعتماد مردم را فراهم و موجب شود مردم با آرامش خیال و اطمینان به سمت وقف پیش بروند.

وی مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه را به روشنگری نحوه عملکرد و هزینه‌کرد وقفیات دعوت کرد و گفت: نصب اسم واقف بر سر درب ملک وقفی سبب ترویج این سنت حسته می‌شود و به طور حتم ارتباطی با ریا شدن اصل موضوع نخواهد داشت چرا که تبلیغ و ترویجی که با این عمل انجام می‌شود بسیار سازنده و تأثیرگذار است.

امور خیریه سهل‌الصول‌تر هستند

رئیس فراکسیون احیای موقوفات، منزلت امامزادگان و مساجد مجلس شورای اسلامی اشتیاق مردم به سوی سهیم شدن در امور خیریه نسبت به امور وقفی را به موجب دور بودن فعالیت‌های خیریه از بروکراسی اداری دانست و گفت: این بروکراسی‌های خاص اداری تا حدی مردم را از این امر دور نگه داشته است ولی امور خیریه سهل‌الصول‌تر هستند.