حجت‌الاسلام موسوی:
پای‏بندی به عهد از عمده‌‏ترین اصول مدیریت است


حجت‌الاسلام سیدعلی موسوی، رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، با اشاره به مدیریت اسلامی، گفت: پای‏بندی به عهد و پیمان از عمده‌‏ترین اصول مدیریت است؛ زیرا اساس روابط انسانی و مناسبات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی بسته به عهد و پیمان‌‏ها است و در صورت متزلزل شدن آن‌ها این روابط و مناسبات متزلزل شده و بی‏‌اعتمادی جایگزین اعتماد و هرج و مرج جایگزین نظم، و سستی جانشین استواری می‌‏شود.



وی اضافه کرد: با از بین رفتن پای‏بندی به عهد و پیمان‏‌ها پیوند میان مردم و مدیران‏ گسسته می‏‌شود، زیرا پای‏بندی به عهد و پیمان، عین صداقت و صداقت موجب نفوذ به قلب‏‌هاست.



عدالت اجتماعی با شکستن عهد و پیمان‌‏ از بین‌ می‌رود



رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد ادامه داد: نخستین چیزی که با شکسته شدن عهد و پیمان‌‏ها شکسته می‏‌شود عدالت اجتماعی‏ است که انسان از استعمار و استثمار بدان پناه می‌‏برد و در این راستا امیرمؤمنان‏ علی(ع) می‌‏فرماید: بنیاد دینداری، امانت را به جا آوردن و پای‏بندی به عهد و پیمان است و در همین رابطه در عهدنامه مالک اشتر فرمود: از این‌که به مردم وعده دهی‏ و سپس تخلف کنی پرهیز کن زیرا خلف وعده موجب‏ خشم خدا و خلق است.



حجت‌الاسلام موسوی با تأکید بر اینکه احتجاب(در پرده شدن ، در حجاب شدن) مدیر و زمام‏دار و دوری از مردم موجب می‏‌شود که وی برای اداره امور و حل مشکلات مردم اطلاعات لازم را در اختیار نداشته باشد، اظهار کرد: همین مسئله رابطه قلبی میان او و مردم را سست می‏‌کند و در این راستا حضرت علی(ع) در عهدنامه مالک اشتر می‏‌فرماید: هیچ‏گاه خود را در مدت زمان طولانی از رعیت پنهان مکن! زیرا دور بودن زمام‏داران از چشم رعایا خود موجب نوعی محدودیت و بی‌‏اطلاعی نسبت به امور است و این چهره پنهان داشتن زمام‌داران، آگاهی ایشان را درباره مسائل نهانی از بین می‌برد.



مدیر باید با مردم ارتباط زیادی داشته باشد



وی ابراز کرد: امام علی(ع) تأکید می‏‌کنند که مدیر باید با مردم ارتباط زیادی داشته باشد و طوری عمل کند که افراد مختلف مردم، بتوانند با او تماس بگیرند و مسائل‏شان را بی‏‌پرده بگویند.



رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد گفت: میان مردم بودن مدیر، موجب الفت‏ و دوستی می‏‌شود و در این رابطه حضرت علی(ع) در نامه‌‏ای به قثم بن عباس‏ فرماندار مکه می‏‌فرماید: صبح و شام برای رسیدگی به امور مردم‏ بنشین و... میان تو و مردم نباید واسطه و سفیری جز زبانت و حاجب و پرده‏‌ای جز چهره‌‏ات باشد، افرادی را که با تو کار دارند از ملاقات خود محروم مساز.