وزیر بهداشت:
نباید نگاه وزارت بهداشت به منابع حاصله از فروش کالاهای زیان آور باشد


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامگاه گذشته، هفدهم آذرماه با حضور در برنامه دو نیم ساعته شبکه خبر به تبیین مهم‌ترین مشکلات حوزه بهداشت و درمان پرداخت و افزود: علیرغم قوانین ارزشمندی که در این حوزه مصوب شده ولی همچنان نظام سلامت تعریف شده‌ای نداریم، برخی تصور می‌کنند نظام ارجاع همان پزشک خانواده که این موضوع نیز نادرست است.



لزوم تعریفی جامع از نظام سلامت و تامین منابع پایدار برای این بخش



هاشمی با تاکید بر اینکه در مورد بیمه تعریف درستی در کشور وجود ندارد و عملکرد آن‌ها بیشتر در قالب صندوق است تا صنعت بیمه‌ای، تصریح کرد: بنابراین باید نظام سلامت را تعریف و منابع پایدار برای این بخش تامین کنیم تا بتواند با کمک به مردم هزینه‌های پرداختی از جیب آن‌ها را در حوزه بهداشت و درمان به حداقل برساند و صاحبان این حرفه نیز خدمات خود را با قیمت واقعی عرضه کنند.



تدوین تعریف جامع از نظام سلامت تا قبل از پایان سال جاری



وی تصریح کرد: مدل‌های مختلفی در تعاریف نظام سلامت وجود دارد و کشورهای نیز وجود دارند که شبیه ما هستند، کاری که ما برای این مقوله کرده‌ایم تشکیل شورای سیاست‌گذاری و کمک گرفتن از افراد اقتصادی و باتجربه در کشور است، این افراد هم اکنون در حال مطالعه هستند که امیدواریم قبل از پایان سال بتوانیم تعریف جامعی از نظام سلامت با هماهنگی مجلس شورای اسلامی داشته باشیم.



وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در بودجه سال گذشته و امسال از هدفمندی یارانه‌ها باید پنج هزار میلیارد تومان به بخش سلامت اختصاص پیدا می‌کرد که اگر قانون اجرا می‌شد خیلی از مشکلات را نداشتیم، با توجه به تعهد دولت فعلی حتی اگر منابع حاصله از یارانه‌ها و افزایش حامل‌های انرژی نیز محقق شود باز هم این منابع پایدار نیست و دست خوش تورم و ... خواهد شد.



هاشمی ادامه داد: ما در این حوزه می‌توانیم به افزایش منابع حاصله از فروش کالاهای زیان آور همچون سیگار، نوشابه و... که بخشی از آن به وزارت بهداشت اختصاص پیدا می‌کند حساب کنیم ولی ما نباید در نظام سلامت که هدفمان پیشگیری است نگاه‌مان به منابع این حوزه باشد که هر چه مردم بیشتر سیگار مصرف کنند ما بیشتر منابع به دست آوریم. دخانیات و سیگار باعث ابتلا به بیماری‌های کشنده می‌شود بنابراین باید به فکر منابع دیگری همچون مالیات بر ارزش افزوده باشیم تا کمک کننده حوزه سلامت باشد.



وی در ادامه سخنان خود به راه‌کارهای موجود برای کاهش سهم پرداختی از جیب مردم به 30 درصد مورد تاکید قانون برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت: این مقوله در برنامه یاد شده به خوبی دیده شده بود و مبالغ خوبی هم برای آن تعریف شد که اگر محقق می‌شد شرایط کاملا تغییر پیدا کرده بود و بیمه‌ها می‌توانستند به خوبی از این حوزه حمایت کنند، ولی منابع تعریف شده محقق نشد و همچون سایر قوانین با آنکه چندین سال از شروع آن گذشته به این شکل مانده باقی مانده است.



ایجاد یک بیمه فراگیر و یکپارچه به منظور حمایت کامل و واقعی کردن قیمت خدمات



وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر لزوم ایجاد یک بیمه فراگیر و یکپارچه به منظور حمایت کامل و واقعی کردن قیمت خدمات تاکید کرد و افزود: ما در بخش بهداشت و درمان خدماتی که ارائه می‌دهیم به خصوص در بخش دولتی دارای نرخ واقعی نیست که اگر این مقوله بخواهد به سمت واقعی شدن حرکت و بیمه خرید خدمت کند نیازمند منابع قوی در این بخش هستیم.



بیمه‌های فعلی ورشکسته و 800 میلیارد به بیمارستان‌ها بدهکار هستند



هاشمی با تاکید بر اینکه بیمه‌های فعلی ورشکسته و 800 میلیارد تومان به بیمارستان‌ها بدهکار هستند، اضافه کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی تاکید کرده‌اند که اولویت نخست آن‌ها بخش سلامت است، مطمئنا در این دوره با توجه به حساسیت‌های ریاست جمهور در وهله نخست بیمه‌ها و در ادامه طی یک دوره دو تا سه ساله این بخش را سروسامان خواهیم داد.



کمبود دارویی به کمتر از 20 قلم رسیده است



وی یادآور شد: زمانی که فعالیت خود را در این دولت آغاز کردیم وضعیت دارویی خیلی به هم ریخته بود و بیش از 350 قلم کمبود دارویی در بازار وجود داشت و در عین حال داروهای موجود نیز به دلیل اختلاف نرخ ارز چهار برابر افزایش قیمت پیدا کرده بود ولی بحمدالله در شرایط فعلی کمبودها به کمتر از 20 دارو رسیده است و قیمت داروهای بیماران صعب العلاج و خاص به نرخ سال گذشته بازگشته است.



وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه طبق آمارهای موجود بین 10 تا 13 میلیون ایرانی فاقد هرگونه پوشش بیمه‌‌ای هستند، خاطرنشان کرد: در مرحله نخست باید تمامی این افراد بیمه شوند چون اگر بیمه نشوند احتمال آسیب پذیر بودن این خانواده‌ها بسیار زیاد است و ممکن است در کمتر از یک سال افراد را به زیر خط فقر بکشاند.



نخستین جلسه شورای عالی سلامت دی ماه با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود



هاشمی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اینکه در سال جاری 66 درصد به بودجه بیمه‌ها افزوده شده است، اضافه کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته نخستین جلسه شورای عالی سلامت نیز در دی ماه با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود و تاکنون نیز در خصوص مسائل مرتبط با شیر به نتیجه رسیده‌ایم و مباحث مربوط به پارازیت و آلودگی نیز در حال بحث و بررسی با سایر وزارتخانه‌های مربوطه است.