حجتالاسلام والمسلمین سید جواد بهشتی، مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور قرآنی، توسعه فرهنگ اقامه نماز و عترت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به روند آموزش مفاهیم دینی به دانشآموزان اشاره کرد و گفت: دانشآموزی که پس از ۱۲ سال از مدرسه فارغ التحصیل میشود خروجی مناسبی از لحاظ دانش، بینش و انگیزش دینی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه خروجی دینی دانشآموز در هنگام فارغالتحصیلی متناسب با زمان ۱۲ سالهای که برای آموزش و پرورش صرف شده نیست، تصریح کرد: در اولین مرحله دانشآموز ۱۸ ساله ما قادر به تلاوت صحیح آیات قرآن کریم به طور صحیح و کامل به عنوان کتاب دینی مسلمانان نیست.
حجت الاسلام بهشتی ادامه داد: اطلاعات دانش آموز فارغ التحصیل از نظر دانش دینی نیز پایینتر از حد انتظار از یک آموزش مستمر ۱۲ ساله است و حتی دانش آموز با بسیاری از وقایع در تاریخ اسلام و علل و چگونگی آن نیز آشنا نیست.
عدم انتخاب صحیح معلمان در دهه 60
مشاور وزیر در امور قرآنی، توسعه فرهنگ اقامه نماز و عترت این کمبود اطلاعات و عدم ساماندهی آن را علاوه بر کتب درسی مرتبط با عامل مهمتری همچون معلمان دانست و گفت: بعضا در دهه ۶۰ به دلایلی جذب تربیت معلم شدند که از سطح علمی پایینتری برخوردار بودند و شاید بدون انگیزه مجبور بودند ۳۰ سال تدریس کنند.
وی پروسه انتخاب معلمان را طی سالهای گذشته شایستهتر و پسندیدهتر دانست و گفت: معلم عامل مهمی برای ارائه مفاهیم دینی به دانشآموزان است و حتی میتوان این اصل مهم را از مجموعه کتب درسی دینی نیز مهمتر ارزیابی کرد.
حجتالاسلام بهشتی بر ضرورت ارتقای علم دینی معلمان تأکید و تصریح کرد: معلمی که هنوز ۱۵ سال از خدمت وی باقی مانده است باید مورد آموزش دینی و آشنایی با روشهای مؤثر انتقال مفاهیم قرار گیرد چرا که اگر یک درصد به دانش معلم اضافه شود میتوان تأثیر و خروجی آن را بر روی چندین دانش آموز به مراتب بالاتر احساس کرد.
وی سرمایه گذاری بر روی معلمان را عاملی دانست که حتی میتواند تا حدی خلأ کتب درسی دینی متناسب را نیز مرتفع کند و گفت: مشارکت خانوادها نیز باید با مدرسه به منظور فعالیتهای تربیتی و دینی افزایش پیدا کند تا دانش آموز دچار دوگانگی در محیط مدرسه و خانواده نشود.
احتمال ارائه آموزشهای فرهنگی، دینی و تربیتی به دانش آموزان در روزهای پنج شنبه
حجتالاسلام بهشتی در پایان سخنان خود با اشاره به کمبود زمان برای ارائه آموزشهای غیر درسی از پیش بینیهای در نظر گرفته شد از سوی وزیر آموزش و پرورش به منظور در نظر گرفتن روز پنج شنبه برای حضور دانشآموزان در مدرسه و ارائه آموزشهای فرهنگی، دینی و تربیتی به آنها خبر داد.