ارسال 913 اثر به دبیرخانه جایزه «یوسف»

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری ششمین دوره جایزه ادبی یوسف(داستان کوتاه دفاع مقدس) امروز، 25 آذرماه با حضور گل‌علی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و رحیم مخدومی، دبیر این جایزه در ستاد راهیان نور برگزار شد.

در ابتدای این نشست، بابایی با بیان اینکه برگزاری این جایزه در راستای برنامه‌های سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس است، اظهار کرد: این جایزه به همت استاد مرحوم امیرحسین فردی پایه‌گذاری شده است و تلاش دارد محلی برای ظهور و معرفی چهره‌های جوان و مستعد کشور در عرصه قصه و ادبیات باشد.

وی ادامه داد: تاکنون پنج دوره از این جایزه با تلاش‌های مرحوم فردی برگزار شده است که نتایج مطلوبی نیز به همراه داشته است. فردی اعتقاد داشت این جشنواره می‌تواند خاستگاه معرفی چهره‌های جوان در عرصه ادبیات داستانی دفاع مقدس باشد.

رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با بیان اینکه این جشنواره به نام شهید یوسف ملک‌شامران، بسیجی که نویسندگی را در عین حضور در جبهه‌ها ادامه داده بود و در عملیات «الی بیت‌المقدس» به درجه رفیع شهادت رسیده، نام‌گذاری شده است.

«یوسف» محلی برای ظهور و معرفی چهره‌های جوان و مستعد

وی همچنین به تلاش این سازمان برای ارتقای سطح کیفی این جایزه اشاره کرد و ادامه داد: در همین راستا چندین جلسه سیاست‌گذاری برگزار شده که نتیجه آن انتخاب رحیم مخدومی به عنوان دبیر علمی بوده است. همچنین آئین اختتامیه هفته آخر بهمن‌ماه سال جاری  برگزار می‌شود.

در ادامه این نشست رحیم مخدومی، دبیر جایزه و نویسنده دفاع مقدس به سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه بنده به عنوان دبیر علمی این جشنواره نام شهید یوسف ملک‌شامران را امروز شنیده‌ام و این مطلب نشان از مظلومیت و غربت این شهید دارد، اظهار کرد: از رسانه‌ها می‌خواهم که در راستای مظلومیت‌زدایی از این شهید همت کنند و او را به مردم بشناسانند.

مخدومی همچنین افزود: این شهید هم‌نام حضرت یوسف(ع) است که قصه او در قرآن نماد داستان و برجسته‌ترین قصه‌ میان همه قصه‌های قرآنی است. شهید یوسف ملک‌شامران نیز در حوزه داستان و بیشتر برای کودک و نوجوان قلم می‌زد که قطعاً برکاتی در این هم‌نامی وجود دارد.

وی گفت: اینکه سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به داستان و آن هم از نوع کوتاه آن روی آورده، به این دلیل است که این قالب داستانی در تولید، نقد و خوانده شدن با سرعت قابل توجهی همراه است و برای مخاطبان امروز که با مشغله زیادی همراه است، فرصت برقراری ارتباط را به خوبی فراهم می‌کنم.

برگزاری مراسم اختتامیه؛ هفته آخر بهمن‌ماه

دبیر علمی ششمین جایزه «یوسف» ادامه داد: از سویی داستان کوتاه، مطلع خوبی برای نوقلمان است تا به عرصه قلم و نگارش وارد شوند و بسیاری از نویسندگان مطرح روزگار ما نیز از همین راه به این عرصه وارد شده‌اند.

مخدومی در ادامه با بیان اینکه مهلت ارسال آثار به این‌ جایزه تا پایان آذرماه است، اظهار کرد: آثار در دو بخش چاپ شده و تولیدات تازه نوشته شده به جایزه وارد می‌شوند که در حوزه آثار منتشر شده تاکنون با 70 ناشر ارتباط برقرار شده و 72 عنوان کتاب مجموعه داستان به دبیرخانه رسیده است که از این میان 533 داستان به جشنواره راه‌ پیدا کرده‌اند.

وی ادامه داد: در بخش اصلی یا همان بخش ارسالی آثار نیز تاکنون 380 عنوان داستان از 180 نویسنده به جشنواره ارسال شده است. تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد در هفته آخر ترافیک ارسال آثار بیشتر می‌شود و پیش‌بینی ما این است که تعداد آثار ارسالی حداقل به دو برابر این تعداد برسد.

ضرورت محجوریت‌زدایی از شهید یوسف ملک‌شامران

دبیر علمی ششمین جایزه «یوسف» با اشاره به شکل‌گیری تیم‌های داوری گفت: در هر یک از حوزه‌های آثار ارسالی و آثار چاپی، یک تیم داوری تشکیل شد که سرداور حوزه آثار چاپی برعهده خسرو باباخانی و سرداور آثار ارسالی برعهده عباس جعفری‌مقدم است. همچنین محمدعلی قربانی، محمدرضا شرفی‌خپوشان، راضیه تجار و جهانگیر خسروی، اعضای تیم داوری آثار چاپی را تشکیل می‌دهند و در بخش ‌آثار ارسالی نیز سامانی، محمدحسن ابوحمزه، احمد شاکری، کامران پارسی‌نژاد، فیروز زنوزی‌جلالی و محسن پرویز آثار را داوری خواهند کرد.

وی گفت: تلاش کردیم تا از داوران جدید و پیشکسوت در کنار هم استفاده کنیم. برخی از داوران این دوره همان نوقلمانی هستند که در دوره‌های گذشته برگزیده شناخته شده‌اند. نکته دیگر این دوره جایزه در این است که ما تلاش کردیم کل آثاری را که در پنج دوره گذشته حائز رتبه اول تا سوم شدند را در قالب یک کتاب نقد کنیم و در اختتامیه از آن رونمایی خواهیم کرد. مسئولیت این طرح با محمدرضا سرشار است که توسط برخی از منتقدین، همه داستان‌ها که در مجموع 17 عنوان هستند نقد شده و همراه با نقد، متن کامل آثار نیز منتشر می‌شود.

مخدومی در بخش پایانی سخنان خود به جوایز این دوره اشاره کرد و گفت: در بخش آثار چاپ شده به صاحبان آثار برگزیده اول تا سوم به ترتیب مبالغ سه، دو و یک میلیون تومانی و در بخش آثار ارسالی به ترتیب مبالغ سه، دو و نیم و دو میلیون تومانی اهدا می‌شود. همچنین آثار شایسته تقدیر نیز مبلغ هشت میلیون ریال دریافت خواهند کرد.