حجتالاسلام مجتبی حسنزاده، مدیرعامل مرسسه فرهنگی ـ قرآنی امیرالمؤمنین(ع) کاشان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان این خبر گفت: رهپویان علوی این مدرسه که از بانوان هستند، دوره اصلی خود را از 10 مردادماه آغاز و چهارم شهریورماه حافظ کل نامههای نهجالبلاغه شدند که حفظ خطبههای نهجالبلاغه را نیز از شنبه، 16 شهریورماه آغاز و در روز دوشنبه 30 دیماه به پایان رساندند و هماکنون مشغول به حفظ حکمتهای نهجالبلاغه شدهاند.
وی در رابطه با جزئیات برنامه روزانه این مدرسه تصریح کرد: رهپویان علوی هر روز در نوبت صبح، 6 ساعت آموزشی حضور در کلاس را دارند که شامل تحویل صفحات جدید، مرور 10 درس قبل از صفحات جدید و دوره اجزای گذشته است که همراه با ترجمه و تفسیر است و در بعدازظهر هر روز استماع صفحات جدید، حفظ و مباحثه را دارند که علاوه بر برنامه روزانه، در طول هفته در کلاسهای اخلاق، امام شناسی و فصاحت نیز شرکت میکنند.
این حافظ نهجالبلاغه ایجاد تنوع در برنامه مدرسه شبانهروزی را از الزامات این طرح دانست و درخصوص جزئیات برنامههای اردویی که در مدت حفظ خطبهها برای حافظان اجرا شد، گفت: اردوی تفریحی به شهر قمصر و بازدید از باغ پرندگان، بازدید از اماکن تاریخی شهرستان کاشان، اردوی زیارتی آستان مقدس هلال بن علی(ع) در شهرستان آران و بیدگل، بازدید از شهر تاریخی نوش آباد، اردوی زیارتی سلطان علی بن امام محمد باقر(ع) در مشهد اردهال و ... از جمله این موارد است که حافظان علاوه بر برنامههای اردویی در برخی مراسمات عمومی، ادعیه و مناجات و ... مؤسسه نیز شرکت کردند.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قرآن وعترت امیرالمؤمنین(ع) کاشان در خصوص روند فعالیت در مدرسه شبانهروزی حفظ یکساله نهجالبلاغه گفت: پس از ثبت نام رسمی این مدرسه که از ابتدای اردیبهشتماه تا پایان این ماه ازعلاقهمندان آشنایی به معارف اهل بیت(ع) به ویژه حضرت علی(ع) از سراسر کشور صورت گرفت؛ مرحله مصاحبه و گزینش ثبتنامکنندگان از 15 تا 25 خردادماه انجام شده است.
از اهم مطالب دوره مصاحبه میتوان به پر کردن فرم مشخصات فردی و فرم مصاحبه و همچنین مصاحبه حضوری با ثبتنامکنندگان اشاره کرد؛ پس از پذیرش افراد مورد نظر از دوره مصاحبه، دوره آزمایشی از ابتدای تیرماه آغاز که به مدت یک ماه ادامه داشت و داوطلبان در دوره آزمایشی باید 2 جزء از نهجالبلاغه را به صورت روزانه حفظ میکردند که همراه با کلاسهای ترجمه و تفسیر، فصاحت، اخلاق و برنامههای اردویی و فرهنگی بود که در پایان دوره آزمایشی از داوطلبان آزمون کتبی و شفاهی گرفته شد و افرادی که حدنصاب نمره را کسب کردند به دوره حفظ یکساله نهجالبلاغه ورود پیدا کردند.
وی اعطای گواهینامه پایان دوره، تجلیل از نفرات برتر و استعدادهای درخشان دوره و اعطای کمک هزینه سفر حج عمره و عتبات عالیات به نفرات برگزیده دوره را از مزایای این طرح عنوان کرد.
حجتالاسلام حسنزاده در ادامه بیان کرد: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و تأکیدات ایشان در خصوص کتاب نهجالبلاغه که «امروز بیشتر از همیشه، ملت و جامعه اسلامی ما به نهجالبلاغه نیازمند است» و به دنبال ابراز علاقه از سوی حافظان قرآن و علاقهمندان آشنایی به معارف اهل بیت(ع) به ویژه حضرت علی(ع) از سراسر کشور، مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان، اولین مدرسه شبانهروزی حفظ یکساله نهجالبلاغه کشور را در کاشان که به «شهر نهجالبلاغه» معروف شده راهاندازی کرده است.
یادآور میشود، حکمتها سومین بخش از نهجالبلاغه بوده که شامل 480 جمله کوتاه و بلند حکمتآمیز است که به کلمات قصار نیز معروف خواهد بود؛ این بخش با کلماتی اندک ولی با محتوایی بسیار عمیق همچون شگفتیهای روح آدمی، روش برخورد با خویشاوندان، روش یاری کردن مردم و ... زیبایی خاصی به نهجالبلاغه داده است که طولانیترین آن حکمت 147 با موضوعاتی چون اقسام مردم، ارزش دانشمندان و ... و کوتاهترین آن حکمت 187 با موضوع ضرورت یاد قیامت خواهد بود.