صفارزاده تصریح کرد:
راه‌ رسیدن به قله پهلوانی را در فرمایشات رهبری و امام(ره) پیدا کنیم


علیرضا صفارزاده، رئیس اسبق فدراسیون ورزش باستانی، رئیس کمیته ترویج مرام پهلوانی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: مرام و منش پهلوانی قبل از اسلام در ایران باستان وجود داشته است اما پس از ورود اسلام به کشور و با توجه به گسترده بودن آموزه‌های دینی ما که با این مرام‌ و منش همسو بوده است مورد توجه قرار گرفته و بارور شده است.



وی افزود: حضرت علی(ع) اوج مرام پهلوانی و گذشت است و پرداختن به سیره این بزرگوار می‌تواند ما را در شناخت این مرام و منش یاری رساند.



فرهنگ پهلوانی باید در همه لایه‌های جامعه احیا شود



صفارزاده خاطر نشان کرد: ترویج فرهنگ پهلوانی نه تنها در ورزش بلکه باید در همه لایه‌های جامعه احیا شود و نباید فراموش کنیم که غنای این فرهنگ بی‌نهایت است زیرا که راس این قله فرهنگ، امیرالمومنین(ع) با همه خوبی‌های بی‌شمارش قرار گرفته است که قله جوانمردی و پهلوانی به تمام معنا است.



رئیس کمیته ترویج مرام پهلوانی تصریح کرد: مرام ‌نامه پهلوانی و جوانمردی برگرفته از خصلت‌های حضرت امیرالمومنین(ع) است و در این مرام‌نامه 40 خصلت از خصلت‌های حضرت امیر آورده شده است که سعی داریم با پرداختن و احیای این خصیصه‌ها در بین ورزشکاران و سپس اجتماع به رویکرد ورزش ارزشی دست پیدا کنیم.



قهرمانان بروند و پهلوان شوند



وی با بیان اینکه مسئولان به کلی‌گویی اکتفا کرده‌اند گفت: مسئولین ورزشی طی سالیان اخیر تنها به دنبال کسب نتیجه بوده‌اند همین امر باعث شده است تا ما هر روز شاهد دور شدن ورزشکاران از مرام و منش پهلوانی باشیم و برای جلوگیری از این معضل باید با تفکر در فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری که فرمودند قهرمانان بروند و پهلوان شوند راه رسیدن به قله پهلوانی را پیدا کنیم.



صفارزاده اشاره کرد: رهبران ما راه را نشان می‌دهند و وظیفه ماست که به دنبال مسیر درست و مناسب بگردیم که به مقصد برسیم و هیچ‌گاه نباید تنها به بیان کلمه پهلوانی اکتفا کنیم باید خصلت مرام و منش پهلوانی دینی را در بین ورزشکاران نهادینه کنیم.



رئیس کمیته ترویج مرام پهلوانی ابراز کرد: مربیان و ورزشکاران باید با ورود به عمق معنا و مفهوم مرام‌نامه پهلوانی سعی کنند این خصلت‌های ناب را اول در خود و در مرحله دوم به دیگران آموزش و انتقال دهند.



 کار پژوهشی و تحقیقاتی؛ نیاز اولیه شناسایی مرام پهلوانی



وی ابراز کرد: پرداختن به کار پژوهشی و تحقیقاتی نیاز اولیه شناسایی مرام پهلوانی دینی است زیرا که این مرام تاریخی‌ترین و قدیمی‌ترین و جذابترین مقوله فرهنگی در ورزش ما است به طوری که همه ورزشکاران و جوانان ما به دنبال رسیدن به این امر هستند که روزی به عنوان پهلوان نامیده شوند.



ضرورت حمایت وزارت ورزش و فدراسیون‌ها



صفارزاده در پایان از وزارت ورزش و مسئولین فدراسیون‌های ورزشی خواست تا این کمیته را یاری کرده تا بتواند مرام‌نامه پهلوانی را در بین همه ورزشکاران ترویج و آنان را با فرهنگ پهلوانی آشنا کند.