سعید رحمانی:
جلسات قرآنی بستر اصلی تصمیم‌سازی در ایام انقلاب بود

سعید رحمانی، قاری بین‌المللی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه جامعه قرآنی در تمام مراحل انقلاب اسلامی از شکل گیری تا بارور شدن و نگهداشتن آن نقش انکارناپذیر و اساسی داشته‌اند، گفت: جامعه قرآنی متشکل از صاحب‌نظران و اساتید بی‌ادعایی بوده است که در عین خاموشی ظاهر، اما تأثیر زیادی بر فرهنگ قرآنی و دینی داشته‌اند.

الگو بودن فعالان قرآنی، جوانان را از آسیب‌ها دور می‌کند
وی در ادامه با تأکید بر اینکه تا مادامی که الگوهای فرهنگی جوانان و نوجوانان، فعالان قرآنی باشند به نوعی در برابر آسیب‌ها بیمه خواهند بود، افزود: تأثیری که فعالان قرآنی بر فرهنگ دینی مردم می‌گذارند و زمانی که به خانواده‌ها سرایت کند؛ نسلی را پرورش می‌دهد که کاملاً مخلصانه و بی‌ادعا در خدمت اهداف انقلاب اسلامی بوده و خواهند بود.
این پیشکسوت قرآنی کشور تصریح کرد: در مقاطع ابتدایی انقلاب فعالان قرآنی بیشتر فعالیت‌هایشان در راستای حمایت از انقلاب، هم‌سو با مردم عادی بود و این حمایت‌ها شامل برگزاری نشست‌ها، جلسات هم‌اندیشی، تظاهرات و سخنرانی‌های مذهبی بود که نقش اثرگذاری بر آگاه شدن مردم نسبت به رژیم پهلوی داشت.

قرآن الهام‌بخش اصلی راهپیمایی‌ها و سخنرانی‌ها
رحمانی خاطرنشان کرد: همیشه در این نشست‌ها و برنامه‌های سخنرانی که در اکثر مواقع به صورت کاملاً مخفیانه برگزار می‌شد، قرآن و الهام گرفتن از آیات الهی در متن بوده است و حضور در خیابان‌ها و سایر تصمیم گیری‌ها در این زمینه در حاشیه بوده است و آخرین نقطه نظرات حضرت امام خمینی(ره) و همچنین آخرین اتفاقات سیاسی و اجتماعی در جلسات قرآن مطرح و بررسی می‌شد.
این کارشناس قرآنی با بیان اینکه نیروهای امنیتی رژیم توان کنترل جلسات مخفیانه که در منازل نیروهای مذهبی انقلاب برگزار می‌شد را نداشتند، اظهار کرد: همین موضوع باعث شده بود تا قرآن و جلسات قرآنی بهترین بستر برای اتخاذ بهترین تصمیمات سیاسی در راستای پیشبرد اهداف انقلاب باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه قرائت و آموزش قرآن کریم در روزهای انقلاب یکی از اهداف برگزاری جلسات قرآنی بود، گفت: در حاشیه این آموزش‌ها که با حضور گسترده مردم و علاقه‌مندان به انقلاب برگزار می‌شد، تفسیر آیات قرائت شده، تبیین اهداف آیات، تنظیم سخنرانی‌های سیاسی، برنامه‌ریزی برگزاری تظاهرات خیابانی و ... در دستور کار قرار می‌گرفت.

نقش روشنگرانه جلسات قرآنی در ایام انقلاب
این فعال قرآنی افزود: قطعاً جلسات قرآنی در روشنگری مردم نسبت به ماهیت رژیم پهلوی نقش انکار ناپذیری داشته‌اند؛ زمانی که روشنگری‌ها به خانواده‌ها و کل جامعه منتقل می‌شد، نتیجه آن نیز چیزی جز مهیا شدن مردم برای انقلاب و خارج شدن از زیر یوغ ظلم و ستم نبود.

یادی از استرس‌ها و ترس‌های قبل از آغاز خرابکاری‌ها
رحمانی در ادامه با بیان اینکه ایام انقلاب مصادف با دوران کودکی وی بوده است، تصریح کرد: آن چه که از ایام انقلاب در یاد دارم فضایی است که بخش عمده‌ای از آن در مساجد و حسینیه‌ها شکل گرفته است که در آن اداره کننده جلسات و روحانیون حاضر در آن جلسات ترسیم کننده حرکات قرآنی انقلاب بودند و این حرکتی برای همراه و همدل کردن بچه‌های انقلاب بود؛ همیشه استرس‌ها و مخفی‌کاری‌هایی که بزرگ‌ترها در ایام انقلاب و قبل از آغاز جلسات قرآن داشتند برای من جالب بود و تصاویر مربوط به این استرس‌ها همیشه در ذهن من باقی مانده است.
این پیشکسوت قرآنی در بخش دیگری از خاطرات خود را مربوط به حضور در تظاهرات ضد طاغوتی دانست و گفت: با توجه به اینکه در سن پایینی بودیم، خانواده‌ها به من و امثال من اجازه حضور تنهایی در راهپیمایی‌ها را نمی‌دادند و ما هم مجبور بودیم با بزرگ‌ترها در این راهپیمایی‌ها شرکت کنیم، آن شور و نشاطی که مردم برخلاف سختی‌ها بسیار زیاد در روزهای تظاهرات داشتند، بسیار جالب و وصف‌ناپذیر بود؛ در این راهپیمایی‌ها از همه نوع قشری بدون هیچ گونه چشم‌داشتی و تنها به عشق حضرت امام خمینی(ره) حضور می‌یافتند.

امام(ره) تجسم کامل یک انسان قرآنی بود
این فعال قرآنی تصریح کرد: مردم تجسم یک مرد کامل قرآنی را در وجود حضرت امام خمینی(ره) دیده بودند و به همین خاطر بدون هیچ خواسته و چشم‌داشتی در راهپیمایی‌ها شرکت می‌کردند و به اجرای منویات معمار کبیر انقلاب پرداختند. این رویه در همه مراکز کشور از محافل قرآنی گرفته تا مساجد و حسینیه‌ها وجود داشت.

جامعه نیازمند شور و نشاط و همدلی ایام انقلاب است
رحمانی با تأکید بر اینکه محافل قرآنی قبل از انقلاب با آن فضا، شور و نشاطی که اوایل انقلاب در بین مردم وجود داشت، یک فضای تکرار نشدنی بود، گفت: امیدوارم شور و نشاط ایام انقلاب در بین مردم کشورمان باقی بماند و شایسته این بقا هم باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فعالیت‌های قرآنی نظام در اوایل انقلاب با سخت‌گیری‌ها و مشقات بسیار زیادی همراه بود، اما در حال حاضر و با گذشت سه دهه از عمر پربرکت انقلاب اسلامی و اینکه بسیاری از جلسات قرآنی در ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف برگزار می‌شود، امیدوارم استقبال کنندگان بیرونی روزی به حدی برسد که به قطب ارزشی و قرآنی جهان اسلامی تبدیل شویم و مطمئناً این ظرفیت در جوانان ما وجود دارد، همان گونه که این نونهالان و نوجوانان در اوایل انقلاب حرکت بزرگ انقلاب اسلامی را شکل دادند، در حال حاضر هم در یک جلوه دیگر می‌توانند در پرچمداری قرآن کریم نیز نقش ایفا کنند.