حجت‌الاسلام اروجی:
انقلاب اسلامی ایران، انقلاب قرآن و ارزش‌های دینی بود

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام رحمت‌الله اروجی، مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری شامگاه جمعه، 18 بهمن در محفل قرآنی «با قرآن در بهار انقلاب» که با حضور قاریان بین‌المللی برگزار شد، انقلاب اسلامی ایران را انقلاب قرآن و ارزش‌های دینی دانست.

وی انقلاب اسلامی ایران را برآمده از دستورات و آموزه‌های قرآنی دانست و با اشاره به رهبری‌های داهیانه امام خمینی‌(ره) تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران با هدایت‌های داهیانه حضرت امام خمینی‌(ره) و بصیرت و هوشیاری ملت همیشه سرافراز، ارزش‌ها و آموز‌ه‌های دینی و قرآنی را در جامعه احیا و زنده کرد.

روحیه استکبارستیزی امام(ره) برگرفته از آموزه‌های قرآن است

حجت‌الاسلام اروجی با اشاره به نقش قرآن در پیروزی انقلاب اسلامی، روحیه استکبار‌ستیزی امام خمینی(ره) را برگرفته از دریافت ایشان از قرآن و آموزه‌های دینی دانست.

وی با تأکید بر لزوم شکرگزاری از نعمت‌های الهی، انقلاب اسلامی و احیای قرآن در جامعه را یکی از بزرگترین نعمت‌های الهی برشمرد و افزود: انقلاب اسلامی بر اساس دستورات قرآن شکل گرفته است که این یک افتخار و نعمت بزرگ برای جامعه ما محسوب می‌شود و شکر‌گزاری از این نعمت‌ها بر همگان واجب است.

وی با بیان اینکه طبق فرموده امام خمینی‌(ره) انقلاب اسلامی ایران انقلاب قرآن است، بر لزوم حفظ و گسترش دستاوردهای قرآنی در جامعه به‌ویژه انتقال آن‌ها به نسل جوان تأکید کرد.

حجت‌الاسلام اروجی شکل‌گیری انقلاب بدون عمل به دستورات قرآن را غیر ممکن دانست و خاطرنشان کرد: اگر پیوند عمیق امام خمینی‌(ره) با قرآن این کتاب انسان‌ساز و تحول‌آفرین نبود به‌طور قطع نصرت و هدایت الهی نیز شامل حال این مردم نمی‌شد و انقلاب اسلامی ایران هیچ زمانی شکل نمی‌گرفت.

وی با بیان اینکه شکل‌گیری انقلاب اسلامی بر اساس دو اصل مهم قرآنی بود، تصریح کرد: اجتناب از طاغوت و پرستش خدای یگانه و اتکا به قدرت او دو اصل مهم و برگرفته از قرآن کریم در جریان شکل‌گیری نهضت انقلاب اسلامی توسط امام خمینی(ره) بود.

شکرگزاری از نعمت انقلاب با برگزاری محافل قرآنی

حجت‌الاسلام اروجی  با تبریک فرارسیدن سی و پنجمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، برگزاری این گونه محافل و جشن‌ها در ایام الله دهه فجر را مصداق بارز شکر‌گزاری نعمت الهی دانست و خاطرنشان کرد: در قبل از شکل‌گیری انقلاب، قرآن در مهجوریت و مظلومیت کامل به سر می‌برد اما با شکل‌گیری نهضت امام خمینی‌(ره) قرآن مهجورشده جان و روح تازه‌ای به خود گرفت و جایگاه واقعی خود را به برکت اسلام پیدا کرد.

به گفته وی، در زمان طاغوت اگر کسی چنین محافلی را در کشور برگزار می‌کرد برگزار‌کنندگان مراسم توسط عوامل حکومت دستگیر می‌شدند و از آن‌ها در ساواک بازجویی به عمل می‌آوردند اما اکنون به برکت انقلاب اسلامی در آرامش و امنیت، قرآن در جامعه تبیین و تشریح می‌شود.

وی با طرح این سؤال که چرا بزرگداشت ایام الله دهه فجر از سوی بزرگان بسیار تأکید شده است؟ پاسخ این سؤال را در آیه 5 سوره مبارکه ابراهیم که می‌فرماید: «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسَى بِآیَاتِنَا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَکَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللّهِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لآیَاتٍ لِّکُلِّ صَبَّارٍ شَکُورٍ؛ موسی را با آیات خود فرستادیم که  قوم خود را از تاریکی به روشنایی بیرون آر، و روزهای خدا را به یادشان بیاور و در این برای هر شکیبای شکرگزار، عبرت‌هایی است» عنوان کرد.

حجت‌الاسلام اروجی گفت: به یاد آوردن وضعیت سخت و اسفبار قبل از انقلاب و فشار شاه و استکبار بر ملت ایران، خارج شدن از آن ظلمت و گمراهی، رسیدن به استقلال و فراموش نکردن عبرت‌های انقلاب عامل اصلی برگزاری این گونه جشن‌ها است.

وی استان چهارمحال و بختیاری را در تربیت استعدادهای قرآنی زرخیز و نمونه دانست و تصریح کرد: استعدادها و ظرفیت‌های عظیمی قرآنی در استان وجود دارد که شناسایی و تربیت این استعدادها یکی از مهم‌ترین وظایف دستگاه قرآنی ذیربط است.

انقلاب اسلامی و میدان گسترده فعالیت‌های قرآنی

حجت‌الاسلام اروجی با بیان اینکه انقلاب اسلامی حجت را بر همگان تمام کرده است، تصریح کرد: با شکل‌گیری انقلاب اسلامی یک میدان گسترده برای فعالیت‌های دینی و قرآنی فراهم شده است که غفلت و حتی بی‌توجهی در این برهه از زمان مورد قبول نیست؛ چرا که امکانات و فضای مناسب برای رشد و شکوفایی دینی و قرآنی آماده بوده است.

وی این برنامه را نقطه شروعی برای گسترش و نشر فرهنگ قرآنی در جامعه بیان کرد و گفت: بیایم به برکت این روزها و شب‌های و با اتحاد و همبستگی زمینه‌ساز تحول عظیم قرآنی در استان شویم.

حجت‌الاسلام اروجی با بیان اینکه مراکز علمی و دانشگاهی یک مکانی امن و سالم برای نشر معارف قرآنی است به مطالبه امام خمینی‌(ره) برای تحقق این مهم اشاره و خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) به مراکز علمی و دانشجویان دستور دادند که به پا خیزید و تدریس قرآن را در کنار درس‌های دیگر خود مقصد اعلی قرار بدهند؛ چرا که قرآن کتاب انسان‌ساز و مایه هدایت و رستگاری بشر خواهد شد.

وی با اشاره به جنگ گسترده نرم دشمنان، جوانان را جامعه هدف این دشمنی‌ها دانست و تصریح کرد: متأسفانه جنگ نرم دشمن این قشر عظیم و سرمایه‌های قابل توجه نظام را مورد هدف قرار داده است و این یک واقعیت غیر قابل انکار در جامعه ما است.

حضور در مجالس قرآنی؛ راهکاری اثربخش برای مصونیت از هجمه‌ها

حجتالاسلام اروجی با طرح این سؤال که چه کنیم جوانان ما در برابر جنگ نرم دشمن بیمه شوند؟ حضور در مجالس قرآنی را یک راهکار امن و اثربخش برای مصون ماندن جوانان از هجمه‌های دشمنان دانست.

وی خاطرنشان کرد: به‌طور قطع جوانان یکی از سرمایه‌های عظیم این انقلاب هستند که مصون ماندن آن‌ها از تهاجمات دشمن مستلزم برگزاری هر‌چه بیشتر این گونه مجالس و سوق دادن آن‌ها برای حضور گسترده در این محافل قرآنی است.

حجت‌الاسلام اروجی با بیان اینکه طبق احادیث شیعی بر انسان اهل تلاوت قرآن، آتش جهنم حرام می‌شود، به حدیثی از امام صادق(ع) در این زمینه اشاره و خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) می‌فرماید: من قرا القرآن و هو شاب مومن، اختلط القرآن بلحمه و دمه؛ کسى که قرائت قرآن کند در حالى که جوان با ایمان باشد قرآن با گوشت و خونش آمیخته مى‌شود و آتش جهنم بر او حرام خواهد شد؛ چرا که هیچ اثری بر روی او نخواهد داشت.