مسعود کرامتی، کارگردان سینما که با فیلم اپیزودیک «گنجشکک اشی مشی» در جشنواره سیودوم فیلم فجر حضور دارد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: امسال تنها با یک فیلم اپیزودیک در جشنواره حضور دارم؛ فیلمی که تنها یک بخش از سه قسمت آن را کارگردانی کردهام، البته اینکه چرا تا به این اندازه کم کار هستم دلیل خاصی ندارد جز اینکه کارهای پیشنهادی نتوانسته نظر من را به سوی خود جذب کند.
وی افزود: در این دوره توانستم حدوا 8 یا 9 فیلم را ببینم. در این کارها اکثر موضوعات اجتماعی بود و به نوعی به مشکلات و مصائب جامعه میپرداخت، البته اینکه برخی میگویند فیلمها آثاری تلخ هستند توجیهی منطقی نیست؛ چراکه کارهای اجتماعی چون عموما به مشکلات میپردازد ناخودآگاه تلخ هستند.
این بازیگر و کارگردان ادامه داد: رویکرد مورد نظر از آنجا بر سینمای کشورمان حاکم شده که در فیلمهای اجتماعی احتیاجی به فضاسازی نیست، بنابراین با کمترین امکانات هم میتوان فیلمسازی کرد. اتفاقی که در فیلمهای سینمای روی داده و سبب شده کارها تنها به موضوعات روز و اجتماعی بپردازند، درصورتیکه سینما رسالت دارد رؤیاسازی کند و این رؤیاسازی نیز با تولید کارهای فانتزی امکانپذیر است.
کرامتی ادامه داد: من برخی محدودیتها را هم در کاهش تنوع در تولیدات سینمایی موثر میدانم؛ بدین معنا که برخی مسئولان دوست ندارند فیلمهایی با موضوعات فانتزی به نمایش در آید. برای مثال من در فیلم «پاتال» دیدم که در مقابل این کار عکسالعمل شدیدی انجام شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جشنواره فجر باید عرصهای باشد که در آن گوناگونی سینما را مشاهده کنیم، زیرا اگر در این رویداد از تمامی ژانرها فیلم حضور داشته باشد، مطمئن باشید تاثیرات آن را در کلیت سینما مشاهده خواهیم کرد؛ اتفاقی که قطعا رونق سینما را در پی خواهد داشت.