علی سمرقندی، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: فعالیت مدارس قرآن از نیمه دوم سال 1389 به تعداد 424 مدرسه با حضور هزار و 300 مربی و مدرس قرآن آغاز و 62 هزار نفر قرآنآموز را تحت پوشش خود قرار داد.
وی افزود: این تعداد آموزشگاه در طول سه ترم پائیز، بهار و تابستان به فعالیت خود ادامه داده و منجر به اخذ گواهینامه روخوانی، روانخوانی و آموزش مفاهیم برای قرآنآموزان شد و در سال 1390 تعداد مدارس قرآن به 609 مدرسه افزایش یافت.
وی با اشاره به مشکلات پیشرو در زمینه فعالیتهای قرآنی در مدارس اظهار کرد: تشکیل کلاسهای قرآنی بهصورت فوف برنامه در بعد از ظهر و پس از اتمام کلاسهای آموزشی، نبود پشتوانه و حمایتهای مالی و نیز فشردگی برنامههای آموزشی از جمله مشکلات فعالیتهای قرآنی در سطح مدارس استان است.
سمرقندی، استقبال دانشآموزان و والدین آنها از مدارس قرآن در سالهای اخیر را رو به کاهش خواند و گفت: در دو سال اولیه استقبال بسیار مناسب و چشمگیری از تشکیل و راهاندازی مدارس قرآن صورت گرفت در حالیکه در سالهای اخیر بهدلیل مشکلات بهوجود آمده، از میزان استقبال کاسته شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با اشاره به مشکلات کادر اجرایی و مربیان قرآنی استان اظهار کرد: عوامل اجرایی فوقبرنامهای قرآن اعم از مدیر، معاون و خدمات، در شیفت مخالف و در خارج از وقت موظفی و ادارای خود این مدارس را اداره میکنند که در سالهای اول برگزاری طرح، حقالزحمه ناچیزی برای آنها در نظر گرفته شده بود اما در سالهای بعد این مورد از سوی وزارت تخصیص نیافت و حذف شد.
سمرقندی ادامه داد: در مدارس قرآن شیفت صبح، بهدلیل اینکه 4 تا 6 ساعت افزایش تدریس وجود دارد، از وجود مربیان قرآنی جدیدالاستخدام که به همین منظور استخدام شدهاند، استفاده میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان عنوان کرد: کارشناسان مستقر در شهرستانها و مناطق، موظف به بازدیدهای مکرر از مدارس هستند و ادارهکل نیز هر فصل ضمن بازدیدهای سرزده نسبت به رصد و انجام وظایف همکاران و انعکاس مسائل آنان اقدام میکنند.