رکنی:
فرهنگ‌سازی در حوزه محیط زیست باید بر اساس الگوهای مذهبی گسترش یابد

محمود‌علی رکنی، مدیر کل محیط زیست استان قم در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: ارتقای سطح حفاظتی و حمایتی مناطق و زیستگاه‌های حیات وحش باید طبق آموزه‌ها و دستورات دینی صورت گیرد زیرا رعایت اصل حق و حقوق گیاهان و جانوران از تاکیدات آموزه‌های دینی ما مسلمانان است.

وی افزود: توسعه سرانه فضای سبز شهری از مواردی است که در کاهش آلودگی‌های زیست محیطی موثر است و در دین مبین اسلام توجه خاصی به کاشت درخت و نگهداری از آن شده است که در همین راستا سعی کرده‌ایم با همکاری و تعامل همه جانبه با مراکز دینی و مذهبی در این راستا از علما و مبلغین استفاده کنیم.

حفظ محیط زیست، حفاظت از گنجینه‌های الهی است

رکنی در ادامه خاطر نشان کرد: با همکاری نهادهای دینی و فرهنگی سعی داریم از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های این مراکز حوزوی در ایجاد و تشکیل رشته‌های محیط زیست با گرایش‌های اخلاق، فقه و فلسفه بهره برده و فرهنگ استفاده درست و پاسداشت محیط زیست را نهادینه کنیم.

مدیر کل محیط زیست استان قم با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست، حفاظت از گنجینه‌های الهی است اضافه کرد: باید با برنامه‌ریزی و همکاری با دستگاه‌های مختلف چه دولتی و چه خصوصی قدم‌های خوبی در این راستا برداشته و با بهره‌گیری از الگوها و آموزه‌های دینی که تاکید خاصی به حفاظت محیط زیست دارند از این گنجینه‌های الهی نگهداری کرد.

وی ابراز کرد: استفاده صحیح و اصولی از نعمت‌های الهی از مهم‌ترین مسائل در امر بهره‌مندی و دستیابی به محیط زیست سالم است و همه مردم و مسئولان وظیفه دارند در حفظ محیط زیست و طبیعت پیرامون خود مشارکت و همکاری کرده و به نگهداری و سلامت آن متعهد و پایبند باشند.

فرهنگ‌سازی در حوزه محیط زیست باید بر اساس الگوهای مذهبی و دینی گسترش یابد

رکنی با بیان این موضوع که فرهنگ‌سازی در حوزه محیط زیست باید بر اساس الگوهای مذهبی و دینی گسترش یابد تاکید کرد: محیط زیست پاک ضامن بقا و سلامتی انسان‌ها است و هدایت مردم به سمت توسعه فرهنگ نگهداری از منابع طبیعی با تاکید بر آموزه‌های دینی  امری ضروری و غیر قابل انکار است.

مدیر کل محیط زیست استان قم گفت: نگهداری درست و سالم از محیط زیست را می‌توان خدمت به همه مخلوقات دانست و این امر باید در بین همه اقشار جامعه گسترده شود.