در همایش «فضای مجازی و هویت» ارائه شد؛
بررسی مؤلفه‌های اسلامی ـ ایرانی در فضای مجازی

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نسترن حیدری، دبیر همایش ملی «فضای مجازی و هویت» با اشاره به نقش هویت در فضای مجازی و مؤلفه‌ای اسلامی ـ ایرانی این فضا گفت: بهره‌برداری صحیح از فضای مجازی برای تولید محتوای بومی، راه‌اندازی وبلاگ‌ها، وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی با رویکرد ایرانی واسلامی از مهمترین اقداماتی است که باید در عرصه فضای مجازی در کشور انجام شود.

وی افزود: باید با برنامه‌ریزی‌های کافی، نقشه راه زندگی ایرانی و اسلامی در فضای مجازی پایه‌ریزی شود. یکی از مشکلات ایجاد شده به دلیل استفاده از فضای مجازی، تضعیف زبان ملی است، زیرا زبان بین‌المللی در فضای مجازی انگلیسی است و از این رو زبان‌های ملی ملت‌ها تضعیف می‌شود. فردگرایی و انزوای استفاده‌کنندگان از اینترنت به همراه ایجاد هویت کاذب و زودگذر از مشکلات جدی استفاده از اینترنت به صورت افراطی است.

نخستین همایش ملی فضای مجازی و هویت امروز، دوشنبه، پنجم اسفند در خانه اندیشمندان علوم انسانی با حضور محمدحسن انتظاری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی و جمعی از پژوهشگران و محققان عرصه مجازی کشور برگزار شد.

حدود ۳۵۰ چکیده مقالات به این همایش ارسال شد که ۱۹۵چکیده امتیاز علمی مناسب را کسب کرده و در کتاب چکیده مقالات منتشر شده است که از این میان حدود ۱۶۰ مقاله ارسالی پس از ارزیابی علمی و طی فرایند داوری، ۱۲ مقاله برای ارائه به صورت سخنرانی، برگزیده شد.

مطالعه تأثیر استفاده از سایت‌های شبکه اجتماعی بر هویت ملی دانشجویان، ترسیم آینده شناسنامه از هویت ایرانی ـ اسلامی در فضای مجازی، بررسی تأثیر فضای مجازی بر هویت ملی، بررسی سبک‌های هویت، احساس تنهایی و ترس از جمعیت در افراد معتاد به اینترنت و افراد بهنجار، بررسی رابطه بین استفاده از فضای اینترنت و شکل‌گیری هویت ملی جوانان از مطالب ارائه شده در این همایش است.

همچنین، نقش فضای مجازی در آموزش، دیگرباوری و تولید علوم انسانی غیر بومی، فراتحلیل پژوهش‌های انجام شده در حوزه فضای مجازی و هویت تاثیر آسیب نهاد خانواده در فضای مجازی بر هویت ایرانی از دیگر عناوین مهم مطرح شده در این همایش است.

پس از اعلام فراخوان 350 مقاله به این همایش ارسال شد که از میان آنها 160 مقاله برای ارایه در همایش انتخاب شد. در طول این همایش یک روزه 12 مقاله به صورت شفاهی و دیگر مقالات به صورت پوستر ارایه شد.