به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین نشست «هر ماه یک کتاب» عصر یکشنبه 11 اسفند، به کتاب «نیمه پنهان 18: کاملی به روایت همسر شهید» اختصاص یافت و با حضور اکرم باقری، همسر شهید و رخساره ثابتی، نویسنده کتاب در محل فروشگاه مؤسسه انتشاراتی روایت فتح برگزار شد.
اکرم باقری، همسر شهید در این نشست به چگونگی آشنایی خود با شهید اشاره کرد و درباره ویژگیهای شهید ناصر کاملی گفت: ساده زیستی، دوری از تجمل، علاقه و احترام به همسر و فرزندان، احترام به پدر و مادر، صبوری و رعایت همه مستحبات، واجبات و مکروهات از ویژگیهای مهم شهید کاملی است که در زندگی مشترک کوتاهی که داشتیم همواره برایم الگوی خوبی بود.
وی افزود: در کتابهایی که برای شهدا نوشته شده، به سبک زندگی آنها و اینکه همسر و فرزندان شهید پس از شهادت همسر چه مشکلات و سختیهایی را متحمل میشوند، کمتر پرداخته شده است و نویسندگان باید به طور جدی وارد این مقوله شوند.
باقری ادامه داد: در این گونه آثار باید مسائلی مطرح شود که جوانان نیازمند آن هستند و به آن علاقه دارند و از سوی دیگر جا دارد به هر یک از ویژگیهای آنها نظیر احترام به مادر به صورت مجزا و برای گروههای سنی مختلف به ویژه کودکان و نوجوانان در قالبهای داستانی پرداخته شود.
همسر شهید کاملی با اشاره به جوانان هم نسل خود و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی شرایط اجتماعی و سیاسی آن گونه که امروز مهیاست، در آن سالها فراهم نبود و جلسات قرآن و هیئات مذهبی گوناگونی وجود نداشت و فعالیت این گونه محافل محدود بود، از این رو شرایط انقلاب سبب شد تا جوانان آن روز رشد پیدا کنند.
وی در ادامه به زندگی خانواده شهدا اشاره و بیان کرد: با توجه اینکه سختیها و رنجهایی که خانواده شهدا طی سالهای گذشته کشیدهاند، نیز به جوانان منتقل نشده است؛ از این رو باید نویسندگان این موضوع را نیز مورد توجه قرار دهند؛ چرا که زندگی برای آنها به راحتی نگذشته است.
باقری ادامه داد: فرزندان من هنوز بنیاد شهید و امور ایثارگران را نمیشناسند و در دانشگاه نیز این موضوع را مطرح نکردهاند که فرزند شاهد هستند تا مبادا دیگران فکر نکنند که آنها متفاوت از دیگران هستند و یا بهره بیشتری از برخی منابع میبرند.
نیازمند کمک فکری خانوادههای شهدا در نشر آثار هستیم
در ادامه این نشست، محمدحسین کریمپو، مدیر مؤسسه انتشاراتی «روایت فتح» گفت: نسل امروز نیازمند یادآوری تاریخ گذشته به ویژه پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس است تا از آن درس بگیرد و بداند که چه بر سرزمینش گذشته است.
وی افزود: در این راستا تلاش کردیم به عهد روایت فتح که پاسداشت ارزشهای دفاع مقدس و ایثارگریهای رزمندگان اسلام است، پایبند بوده و در فراز و نشیبهای زمانه این موضوع را مورد توجه قرار دهیم و در این راه استوار باشیم و ایستادگی کنیم.
کریمپور در ادامه رویکرد انتشارات روایت فتح را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: مستندنگاری که در قالب خاطره و داستان مطرح میشود از قبل بوده و این روند با تمرکز بیشتری در حال اجراست و ادامه دارد و در بخش مجموعه آثاری که برای شهیدان، همسر و مادران آنها نوشته شده است، قصد داریم مجموعه «جانبازان» را نیز به این مجموعه کتابها اضافه کنیم و این از سیاستهای انتشارات روایت فتح است.
وی از عرضه مجموعه «خاطرات جانبازان» در نمایشگاه کتاب بیست و هفتم تهران خبر داد و بیان کرد: در مقام بررسی و نشر آثار نیازمند کمک فکری خانوادههای شهدا هستیم و قصد داریم وارد حوزه کودک و نوجوان شویم و کتابهایی برای این گروه سنی به نگارش درآورده و منتشر کنیم.
مدیر انتشارات روایت فتح اظهار کرد: کتابهای گوناگونی که نوشته میشود، سعی میکنیم به تنوع مخاطب، نیاز و رویکرد آثار توجه کنیم؛ چرا که اهمیت زیادی دارد. همچنین بهرهگیری از شرایط و امکانات مجازی نیز در اولویت انتشارات روایت فتح قرار دارد؛ چرا که با گسترش مخاطبان جا دارد چه منابع خام و چه تولیدات محتوایی در این فضا در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
وی در پایان گفت: راه طولانی در پیش داریم و با این که چند اثر به چاپ رساندیم، نمیتوان گفت که وظیفه و دین خود را نسبت به شهدا و خانوادههای آنها ادا کردیم.