شاه‌فضل:
معادل‌سازی مدارک تخصصی حفظ قرآن با مدارک دانشگاهی جالب نیست

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا شاه‌فضل، حافظ کل قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن اظهار کرد: این طرح به این دلیل که در جهت سطح‌بندی حافظان قرآن و اعطای مدرک رسمی حفظ به آنها اجرا می‌شود، طرح بسیار خوبی است به ویژه اینکه دارندگان مدارک درجه یک و دو حفظ قرآن که مدارک خود را از سازمان دارالقرآن‌الکریم دریافت می‌کنند، هرساله در همایش تکریم چهره‌های قرآنی نیز معرفی و تجلیل می‌شوند.

نوع سوالات و شریط طرح ارزیابی حافظان قرآن خوب است
دارنده مدرک درجه دو حفظ قرآن با اشاره به آزمون‌های این طرح در سطوح مختلف عنوان کرد: نوع سوالات و شریط آزمون‌های طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن تا حدودی خوب است و کسی که از توانمندی و تخصصی لازم در زمینه حفظ، مفاهیم، تفسیر و... برخوردار باشد، می‌تواند مدارک درجه یک و دو حفظ قرآن را دریافت کند؛ البته هر ساله تعداد کمی از حافظان قرآن موفق به دریافت این مدارک تخصصی می‌شوند.
وی با بیان اینکه بحث معادل‌سازی مدارک این طرح با مدارک دانشگاهی موضوعی است که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد، گفت: معادل‌سازی مدارک طرح اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم با مدارک دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری خیلی جالب نیست و این بحث باید مورد بازبینی و توجه یبشتری قرار گیرد و در صورت لزوم تغییراتی نیز داشته باشد.
شاه‌فضل در ادامه بحث معادل‌سازی مدارک طرح اعطای مدرک به حافظان با مدارک دانشگاهی اظهار کرد: به طور مثال زمانی می‌گویند که مدرک درجه یک این طرح در حد دکتری است، اما اگر این مدرک را جایی ارائه شود، می‌گویند که دکتری پایان‌نامه دارد و اطلاعاتی که یک حافظ قرآن دارد در حدی دکتری نیست که البته باید روی این بحث بیشتر کار شود و مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.

حافظان قرآن نباید در مشاغل مختلف به‌کار گرفته شوند
وی به تسهیلات و امکاناتی که از طریق دریافت مدارک تخصصی حفظ به حافظان قرآن تعلق می‌گیرد، عنوان کرد: هر چند که در نهایت هدف این طرح حمایت از حافظان قرآن در کشور و ارائه تسهیلات شغلی و... است، اما بنده با این بحث که حافظان قرآن باید به جهت حافظ بودن در دستگا‌ه‌ها و سازمان‌های مختلف به‌کار گرفته شوند، موافق نیستم و یک حافظ قرآن نباید صرف حافظ بودن در یک شغلی به‌کار گرفته شود؛ بلکه به کارگیری افراد در دستگاه‌های مختلف باید بر اساس تخصص و مهارت هر شخص باشد.
این حافظ کل قرآن عنوان کرد: حافظان قرآن که مدارک حفظ قرآن را از سازمان دارالقرآن‌الکریم دریافت می‌کنند، نباید انتظار داشته باشند که به جهت دریافت این مدرک، دستگا‌ه‌های مختلف از آنها در جایگاه‌های شغلی مختلف استفاده کنند و ارتقای شغلی و حتی دادن یک شغل به یک فرد باید براساس توانمندی طرف مقابل باشد و اگر یک حافظان قرآن بدون توجه به حافظ بودن، بتواند توانمندی‌ها و مهارت‌های خود را در شغل خاصی نشان دهد، باید صاحب یک شغل شود.
وی در پایان بیان کرد: حافظان و قاریان قرآن نیز همانند سایر افراد برای داشتن شغل مناسب باید از توانمندی لازم برخوردار باشند و نباید انتظار داشته باشند که به جهت حافظ یا قاری بودن تسهیلات و امکانات ویژه‌ای برای آنها در نظر گرفته شود.