به بهانه سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم؛
گذری بر 151 خاطره شهید آوینی در کتاب «شهید فرهنگ»

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «شهید فرهنگ» نگاهی به زندگی و شخصیت شهید سیدمرتضی آوینی در آینه خاطرات دارد که به کوشش یاسر عسکری تدوین شده و انتشارات نشر معارف آن را به چاپ رسانده است.

روز هنر انقلاب اسلامی که همزمان با سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی است، بهانه‌ای شد تا نگاهی بر کتاب منتشر شده درباره وی بیندازیم. در ادامه خاطره‌ای از یکی از هم‌دانشکده‌ای‌های وی به نام شهرزاد بهشتی آمده است؛ «او روح شاعری داشت و گاهی اوقات شعر می‌گفت. ما از شعرهایش خیلی خوشمان می‌آمد. ولی نمی‌دانم چرا شعرهایش را جمع‌آوری نکرد. بعداً شنیدم که شعرهایش را از بین برد. خیلی متأسف شدم. یادم می‌آید که شعرای مطرح آن زمان مثل اخوان ثالث و احمدرضا احمدی را دنبال می‌کرد. 

شهرزاد بهشتی درباره آوینی و علقه‌هایش گفته است: «من خودم با خیلی از شعرها و حتی خیلی از کتاب‌ها از طریق او آشنا شدم. مثلاً بعضی شعرهای طاهره صفارزاده را او به من معرفی کرد و اصلاً من از طریق آوینی با شاعران ایرانی آشنا شدم. وقتی با او آشنا شدم، او همه شعرها را می‌شناخت و خودش هم شعر می‌گفت. یکی از شعرهایش را که آن زمان سروده است از حفظم». در زیر یکی از اشعار آوینی را مرور می‌کنیم:

«برایت گل می‌آوردم

برایت گل می‌آوردم

و با تو در اتاقی که به رنگ چشمهایت بود می‌ماندم

ولی دیدم که دستم لحظه‌ها را دور می‌ریزد

تو شاید گریه می‌کردی که من تنهایی بیهوده‌ای بودم

تو مثل نبض خوشبختی من، آرام خواهی ماند

و هرگز مرگ یک دیوانه کوچک

که دور از باغ در زندان گلدان‌های زیبای تو می‌میرد

تو را گریان نخواهد کرد

میخک‌هایی که دور از باغ

در زندان گلدان‌های زیبای تو می‌میرند، می‌دانند

من تکرار یک تنهایی‌ام

در چشم‌هایی که تمام چشم‌ها را دوست می‌دارد»

آوینی واقعا شعرهای ارزشمندی می‌گفت. من تعجب می‌کنم چرا بعد از انقلاب شعرهایش را سوزانده. شاید هم قبل از انقلاب این کار را کرده است.»

گفتنی است که «شهید فرهنگ» به همت انتشارات نشر معارف در شمارگان 2 هزار نسخه و 42 هزار ریال منتشر شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.