اولین شورای رسانه کشور در میبد تشکیل شد

 به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از میبدخبر، جلسه شورای رسانه با حضور امام جمعه میبد، داوود پاک‌طینت، مدیرکل روابط عمومی استانداری یزد، فلاح، معاون فرماندار و برخی از مسئولان میبد 24 فروردین‌ماه در بیت آیت‌الله اعرافی برگزار شد.

این شورا برای اولین‌بار در سطح کشور در میبد راه‌اندازی و اساسنامه آن به تصویب شورای فرهنگ عمومی شهرستان رسیده است.

پاک طینت، مدیرکل روابط عمومی استانداری یزد در این مراسم اظهار کرد: رسانه‌های مکتوب یک کانال قانونی و بسیار سختی می‌گذراند تا بتوانند مجوز بگیرند. مدیران رسانه‌های مجازی در گرفتن مجوز پیشگام باشید. خطوط قرمز و خطوط قانونی را بشناسید و حقوق قانونی خود را خودتان مشخص کنید.

وی افزود: این شورا عنایت ویژه‌ای به بحث اخلاق رسانه‌ای داشته باشد. یکی از عوامل محدودیت آزادی رسانه‌ها در تاریخ ایران، خود رسانه‌ها بوده‌اند. آنها نتوانسته‌اند هنجارهای جامعه را بشناسند و اخلاق حرفه‌ای را رعایت کنند.

آیت‌الله اعرافی، امام جمعه میبد و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در جمع اصحاب رسانه شهرستان گفت: وظایف رسانه‌ها فوق‌العاده و ویژه است. رسانه‌ها فرهنگ‌ساز هستند. آنها می‌توانند در ارتقای و تنزل فرهنگ نقش داشته باشند.

وی تصریح کرد: از نکات مهمی که رسانه‌ها باید به آن توجه داشته باشند، توجه به واقعیت‌ها و نیازهای جامعه و داشتن یک نگاه راهبردی و کلان است.

اعرافی ادامه داد: نگاه راهبردی و کلان داشته باشید. ایده و هدف خود را بدانید. درصدد معالجه آن‌ها برآید. این دو عنصر در شماها جمع باشد.

امام جمعه میبد اضافه کرد: به مسائل فنی و مهارتی رسانه توجه کنید. رسانه نیاز به دوره آموزش دارد. مجموعه خبرنگاری و دست‌اندرکاران رسانه‌های مکتوب و مجازی باید در یک جایگاه عالی قرار بگیرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بحث‌های اخلاق و فقه رسانه را مطرح و اظهار کرد: واقعا حوزه رسانه باید از یک اخلاق و ارزش‌های الهی برخوردار باشد و با رعایت نظام ارزشی ــ دینی می‌توان حوزه آزادی را توسعه داد؛ در عینی که در چالش‌های ناصواب قرار نگرفت.

در ادامه امام جمعه میبد از مجموعه ادارات شهرستان خواست تا دارای سایت باشند و با ابتکار و ابداع مسئولان اداری، روابط عمومی در اداره آنها دارای جایگاه رسمی باشد یا شخصی را به این امر اختصاص دهند.

وی ادامه داد: ظرفیت ارتباطی در ادارات باید ایجاد شود. مسئولان هم همدلی و همیاری با اصحاب رسانه داشته باشند و اصحاب رسانه نیز واقعیت‌های ادارات را مورد توجه داشته و با آنها برای پیشبرد اهداف همکاری کنند.

امام جمعه میبد از رسانه‌ها خواست به بحث تولید خبر اهمیت دهند و تأکید کرد: این شورا تاریخ رسانه در میبد را ساماندهی کند. رسانه‌های میبد دارای ظرفیت بالایی هستند. باید مورد حمایت قرار گیرند. نظارت و ارزیابی هم باید از دل رسانه‌ها بیرون بیاید.