حجت‌الاسلام خانبابایی اظهار کرد:
زمان‌شناسی؛ شاخصه حضرت زهرا(س) در دفاع از حریم ولایت ‌

حجت‌الاسلام محمد خانبابایی، مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: مقام و جایگاه حضرت فاطمه(س) در پیشگاه خداوند به‌قدری والا و بلندمرتبه است که خداوند ایشان را نگین خلقت عالم هستی قرار داده‌اند.

وی با اشاره به روایتی از امام زمان(عج) که می‌فرمایند:« مادرم فاطمه(س) الگوی اهل بیت(ع) است» اضافه کرد: حضرت زهرا(س) از آنجا که در اوج و قله مکارم اخلاقی قرار گرفته است الگو و معیار کامل و اصلح برای عالم بشریت است تا جایی‌که امام معصوم(ع) این بانوی بزرگوار را به‌عنوان الگو معرفی می‌کند.

حضور به‌موقع در عرصه‌های اجتماعی؛ از ویژگی‌های اخلاقی حضرت زهرا(س)

این استاد حوزوی ادامه داد: اگر ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی حضرت زهرا(س) را مورد بررسی قرار دهیم در‌می‌یابیم ایشان زمانی در عرصه‌های اجتماعی حضوری مؤثر و اثربخش دارد که نیاز به حضورشان احساس می‌شد.

حجت‌الاسلام خانبابایی اظهار کرد: دفاع از حریم ولایت امیر‌المؤمنین‌(ع) یکی از عرصه‌های مهم سیاسی و اجتماعی بود که حضرت زهرا(س) با وضع خطابه در حضور صحابه پیامبر‌(ص) مقتدرانه و باصلابت از حریم ولایت با استدلال و منطق دفاع کردند.

وی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) در دفاع از حریم ولایت حضرت علی(ع) تا مرز شهادت پیش رفتند، گفت: مهم‌ترین ویژگی توفیق ایشان در اثبات حقانیت ولایت امیر‌المؤمنین‌(ع) زمان‌شناسی و موقعیت‌سنجی صدیقه کبری‌(س) بود.

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) ارومیه اظهار کرد: حضرت زهرا(س) آن زمانی‌که نیاز به حضورشان در عرصه اجتماعی احساس می‌شد حضوری مقتدر و باعزت داشتند و می‌بینیم در جایی‌که نیازی به حضورشان نبود این بانوی بزرگوار در صحنه نبودند و این همان الگویی است که باید به‌عنوان نقشه راه حضور زن در فعالیت‌های اجتماعی در جامعه امروز تبیین و بازخوانی شود.

حجت‌الاسلام خانبابایی ادامه داد: دین مبین اسلام در روایات و آیات قرآنی به‌صورت مکرر به جایگاه والای حضرت زهرا‌(س) و مقام زن در جامعه اسلامی اشاره کرده و از پیامبر اسلام‌(ص) نقل است که بهشت زیر پای مادران است، همین امر خود گویای ارزش والایی است که دین اسلام نسبت به جایگاه زن و مقام مادر دارد.