دوره کامل «فهرستگان نسخ خطی ایران» در نمایشگاه کتاب ارائه می‌شود

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، «فنخا» مخفف عنوان کتابی با نام «فهرستگان نسخه‌های خطی ایران» است که توسط مصطفی درایتی تدوین شده و 300 هزار نسخه از نسخ خطی موجود در کتابخانه‌های ایران را که مربوط به سال‌های 1305 تا 1390 است دربرگرفته و در این اثر معرفی شده است.

این اثر حدود 40 مجلد را شامل می‌شود که در بیست و هفتمین دوره نمایشگاه، مجلدهای یک تا 34 ارائه و رونمایی خواهند شد که در بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران در سال گذشته، 20 جلد آن رونمایی شد و امسال تا مجلد سی‌وچهارم به نمایشگاه می‌رسد که هر مجلد متشکل از بیش از هزار صفحه است و 6 - 8 جلد دیگر نیز به بخش نمایه‌های مختلف فهرستگان نسخ خطی ایران اختصاص یافته است.

گفتنی است که این فهرست با محور قرار دادن هر اثر، از عنوان و مؤلف کتاب به عنوان دو شناسه مهم در بازیابی اطلاعات مربوط به آثار استفاده کرده است. نام مستند کتاب، آوانگاری نام کتاب، نام مستند مؤلف همراه با تاریخ تولد و وفات، آوانگاری نام مؤلف، اطلاعات مربوط به آثار پیشینی که اثر مورد نظر با آنها مرتبط است، نام افراد دخیل در شکل‌گیری اثر، تاریخ و محل تألیف، توصیفی کوتاه درباره محتوا، آغاز و انجام اثر، چاپ اثر، منابع و مصادری که حاوی اطلاعاتی درباره اثر و یا مؤلف هستند، معرفی آثاری که پس از اثر مورد نظر تألیف شده‌اند و با آن ارتباط دارند، از جمله اطلاعات کتابشناختی موجود در فنخاست.

سازمان کتابخانه ملی امسال عضوگیری حضوری در نمایشگاه کتاب ندارد

بنابر این گزارش، سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سال جاری همانند سال‌های گذشته در نمایشگاه کتاب تهران به عضوگیری حضوری نمی‌پردازد؛ چرا که عضویت در این کتابخانه به طریق الکترونیکی صورت می‌گیرد و نیازی به حضور افراد نیست.

برگزاری چهار نشست تخصصی در سرای اهل قلم

یکی از اقدامات دیگری که سازمان اسناد و کتابخانه ملی در نمایشگاه کتاب خواهد داشت، برگزاری نشست‌های تخصصی با عنوان «مدیریت پایدار در کتابخانه‌ها» در 11 اردیبهشت، «RDA و انگلوامریکن؛ تقابل یا تکامل» در روز یکشنبه 14 اردیبهشت، «تحول و بهینه‌سازی روند فیپا، ایجاد فرصت‌های خدمات کتابداری» همزمان با 14 اردیبهشت و «نقش مستندسازی اطلاعات در تولید فراداده‌های کتابخانه‌های دیجیتالی» طی 19 اردیبهشت در سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران است.