مرضیه اشکرف، مسئول دبیرخانه دائم جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، گفت: روز اول اردیبهشتماه ثبت نام برای حضور در نوزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور پایان یافت.
وی افزود: ثبت نام برای حضور در این مسابقات از اوایل اسفندماه آغاز شد که متقاضیان از دو طریق حضور در کانونهای قرآن و عترت دانشگاهها و نیز پایگاه اینترنتی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت برای حضور در این مسابقات اقدام کردند.
ثبت نام 21 هزار نفر در مسابقات
مسئول دبیرخانه دائم جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور در ادامه به بیان جزئیات آماری این جشنواره پرداخت و تصریح کرد: در این دوره از مسابقات در مجموع نزدیک به 21 هزار نفر در رشتهها و بخشهای مختلف ثبت نام کردهاند.
اشراف اظهار کرد: در رشته کتبی بخش قرآن نزدیک به هشت هزار نفر، در رشته کتبی بخش عترت(ع) هفت هزار نفر، در بخش عترت و در رشتههای شفاهی 1500 نفر، در رشتههای شفاهی بخش قرآن 3600 نفر و در بخش پژوهشی که ویژه کارکنان و اساتید است نیز در مجموع 500 نفر ثبت نام کردهاند.
معرفی دانشگاههایی که بیشترین ثبت نامی را داشتهاند
وی گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، مازندران، شهید بهشتی، کرج، سبزوار، کاشان، یزد و یاسوج از بین بیش از 50 دانشگاه علوم پزشکی کشور داری بیشترین آمار ثبت نامی بودهاند، بر همین اساس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در نظر دارد از دبیران اجرایی کانونهای قرآن و عترت دانشگاهها که با تبلیغات مناسب توانستهاند بیشترین افراد را برای حضور در مسابقات جذب کنند، تجلیل به عمل آورد.
مسئول دبیرخانه دائم جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مورد گام بعدی جشنواره پس از پایان یافتن ثبت نام نیز گفت: پس از پایان یافتن ثبت نامها شرایط و امکانات برای برگزاری مسابقات در دانشگاهها آماده خواهد شد. این مسابقات با برگزاری رقابتها در بخش کتبی و در دو گروه قرآن و عترت و در روزهای 13 و 17 اردیبهشتماه برگزار میشود.
اعلام نتایج مرحله مقدماتی تا نیمههای خرداد
اشکرف تصریح کرد: قرار بر این است که تا نیمههای خردادماه تمام دانشگاهها نتایج مرحله دانشگاهی مسابقات را در رشتههای مختلف به مرکز اعلام کنند تا مسابقات برای برگزاری در مرحله کشوری مهیا شود.
وی اظهار کرد: در مورد مشخص شدن میزبان این دوره از رقابتها و زمان دقیق برگزاری آن بعد از برگزاری جلسه شورای سیاستگذاری این مسابقات تصمیمگیری خواهد شد و این جلسه در روزهای آینده برگزار میشود.
یادآور میشود، این مسابقات در رشتههای کتبی بخش قرآن شامل رشتههای ترجمه و مفردات، آشنایی با مفاهیم قرآنی، قرآنشناسی است؛ در رشتههای کتبی بخش عترت(ع) شامل سیره معصومین(ع)، آشنایی با احادیث، ادعیه و احکام، در رشتههای شفاهی بخش عترت(ع) شامل دعاخوانی و مداحی، اذان و آیین سخنوری است، در رشتههای شفاهی بخش قرآن نیز شامل قرائت ترتیل، قرائت تحقیق، حفظ سور مفاتیحالجنان، حفظ یک جزء، حفظ سه جزء پیوسته، حفظ پنج جزء پیوسته، حفظ 10 جزء پیوسته، حفظ 20 جزء پیوسته، حفظ کل قرآنکریم است و بخش پژوهشی شامل تالیف کتاب، مقالهنویسی و تحقیق برگزار میشود.