حجت‌الاسلام خزائی:
اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها، با چسباندن پسوند «اسلامی» عملی نمی‌شود/ باید برنامه داشت

حجت‌الاسلام والمسلمین احمدرضا خزائی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: برای آنکه بتوانیم در دانشگاه‌ها شاهد رشد و احیای آموزه‌های دینی باشیم روحانیون باید فعالیت بیشتری داشته و در حل معضلات و مشکلات دانشگاه‏‌ها و جوانان دانشجو پیشقدم باشند.

نزدیکی روحانیون به دانشجویان در راه رشد معنویت

وی با اشاره به افزایش هجمه‏‌های فرهنگی و ابزارهای آن در بین جوانان و دانشجویان افزود: داشتن دغدغه، حرکت و پویایی روحانیون دانشگاه‏‌ها باید توسعه یافته و این علما باید با نزدیکی به دانشجویان این جوانان را در راه رشد معنویت هدایت کنند.

ایجاد تحولات بنیادین لازمه اسلامی شدن دانشگاه‏‌ها

حجت‏‌الاسلام خزائی با اشاره به دیدار رؤسای دانشگاه‏‌ها با مقام معظم رهبری در سال 75 ابراز داشت: مقام معظم رهبری در این دیدار با جدیت ایجاد تحولات بنیادین را لازمه اسلامی شدن دانشگاه‏‌ها دانستند، در حالی که با گذشت بیش از 15 سال از این فرمایش، دانشگاه‏‌های ما هنوز به معنای واقعی کلمه اسلامی نیستند و باید که در این راه روحانیون دانشگاه‏‌ها بیش از هر کس احساس مسئولیت کرده و دغدغه و برنامه‏‌ریزی ‏داشته باشند.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با بیان اینکه دانشگاه‏‌ها باید در مقامی باشند که جامعه را به حیات طیبه برسانند گفت: جهت رسیدن به رشد اجتماعی و داشتن جامعه‌ای بدون ناهنجاری باید طبق سیره پیامبراکرم(ص) از خودمان و خانواده‏‌ها شروع کنیم تا بتوانیم برای جامعه و دانشگاه اثرگذار بوده و تحول‏‌ساز باشیم.

ارائه مدل‌های اسلامی در راه پیشرفت ایران اسلامی

وی تصریح کرد: اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها توسط بازی با کلمات یا با چسباندن پسوند اسلامی عملی نمی‌شود، بلکه باید برنامه داشت، وقت گذاشت و با جدیت کوشش کرد و در این راستا حوزه و دانشگاه باید با شناخت مشکلات موجود در دانشگاه‌ها و با استناد به مبانی اسلامی به تولید علم و تفکر پرداخته و با ارائه مدل‌های اسلامی در راه پیشرفت ایران اسلامی تلاش کنند.

حجت‏‌الاسلام خزائی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بر امور فرهنگی به‌خصوص در دانشگاه‌ها تاکید فراوانی دارند، افزود: با توجه به چشم‌انداز نقشه جامع علمی کشور که در بند‌های مختلف راهبردهای کلانی در مسائل فرهنگی تدوین کرده، باید تلاش کنیم تا توجه بسزایی نسبت به مسائل فرهنگی، گسترش و تربیت دینی و اخلاقی در دانشگاه‌ها شود.

ارتقای سطح آگاهی در زمینه فرهنگ اسلامی و دینی

وی عملیاتی‌کردن نقشه جامع علمی کشور را وظیفه همه اقشار علمی و دینی کشور دانست و در این راه مسئولان دانشگاه‌ها وظیفه ارتقای سطح آگاهی در زمینه فرهنگ اسلامی و دینی دانشجویان را به عهده‌‌ داشته و انتظار می‌رود برنامه‌های فرهنگی و تربیتی در سطوح مختلف دانشگاهی و در راستای نقشه جامع علمی کشور و اسلامی شدن دانشگاه‌ها به سرعت اجرایی شود.