سردار انصاری خبر داد؛
شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تشکیل می‌شود

سردار محسن انصاری، قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران گفت: این قانون بعد از تأئید توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام و ابلاغ آن به وسیله مجلس، از 15 فروردین سال 92 اجرائی شد. هرچند این قانون در دولت قبل ابلاغ نشده، اما چون مفاد آن تصویب و در روزنامه رسمی کشور منتشر شده است، 15 روز بعد نشر در روزنامه رسمی، لازم الاجرا شد.

اجرای قانون جامع ایثارگری

سردار انصاری با بیان این‌که درصدی از مفاد این قانون در حال اجراست، عنوان کرد: مسائلی از قبیل بهداشت، درمان و مسائل حقوقی مندرج در این قانون اجرائی شده است. بخش‌هائی از این قانون که نیاز به بار مالی و تصویب آئین‌نامه‌های خاص برای اجرائی شدن را دارد، در حال تدوین است.

وی افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف به پیگیری چگونگی اجرائی شدن کامل این قانون است و رئیس بنیاد نیز موظف است که پیشرفت قانون را همه ساله به مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و مجلس گزارش دهد.

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به این‌که راهوری و پیگیری قانون جامع ایثارگری برعهده بنیاد شهید است، اما برخی از دستگاه‌ها نیز به فراخور عملکرد خود وظایفی در این‌باره دارند، از دستور رئیس جمهوری برای اجرائی شدن کامل این قانون در سال 93 خبر داد.

دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اجرای قانون جامع ایثارگری

وی یادآور شد: در همین راستا رئیس بنیاد شهید نیز دستور تشکیل شورای برنامه‌ریزی اجرای قانون جامع ایثارگری صادر کردند؛ همچنین جلسه‌ای در خصوص چگونگی اجرائی این قانون تشکیل شد.

سردار انصاری با تأکید بر این که سازوکارهای اجرای این قانون پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: 4 آئین‌نامه در خصوص نحوه اجرای این قانون تاکنون تصویب شده است، مفادی از این قانون نیز در مرحله ویراستاری حقوقی است و بعد از تصویب در دولت و ابلاغ به بنیاد شهید، اجرائی می‌شود.

شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

وی در ادامه سخنان خود به تشریح چگونگی تشکیل «شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت» پرداخت و گفت: یکی از نکات قابل توجه در قانون جامع ایثارگری، تشکیل این شورا است که توسط رئیس‌جمهور اداره خواهد شد.

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: با تشکیل این شورا، سایر شوراهایی که در زمینه ایثار و شهادت فعال هستند، وظایف خود را به این شورا محول می‌کنند. شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح عالی و به ریاست رئیس‌جمهور اداره می‌شود که متشکل از 18 عضو از میان وزیران و مسئولان است.

وی عنوان کرد: قانون‌گذار این شورا را با قوت پایه‌گذاری کرده است، بنیاد شهید نیز با بهره‌گیری از تمامی ابزارهای ممکن، سعی خواهد کرد تا این شورا خروجی مناسبی داشته باشند. بنیاد شهید راهبردهای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت را طراحی کرده و وظایف بخش‌های مختلف را شناسائی و ترسیم می‌کند تا بدین وسیله از موازی‌کاری جلوگیری شود.

وی با تأکید بر دائمی بودن این شورا گفت: شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دبیرخانه دائمی دارد و فعالان عرصه ترویج ایثار و شهادت در آن حضور خواهند داشت.