حجت‌الاسلام نیک‌نژاد تأکید کرد:
ضرورت ایجاد مؤسسه قرآنی در محله‌های تهران

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، انتخابات پنجمین هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران سه‌شنبه، 9 اردیبهشت‌ماه در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد و اعضای جدید انتخاب شدند.

حجت‌السلام نیک‌نژاد، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران در این مراسم در سخنانی گفت: ایجاد اتحادیه مؤسسات قرآنی به‌ عنوان پل ارتباطی این سازمان با مؤسسات قرآنی تجربه خوبی است و باید کار قرآنی هیئت‌ها و مداحان به گروه‌هایی از جنس خودشان واگذار شود.

وی با اشاره به این که در دوره اول فعالیت اتحادیه مؤسسات قرآنی استان دغدغه و نگرانی‌هایی در رابطه با نحوه فعالیت این اتحادیه وجود داشت، افزود: این دغدغه خود مقداری در روند فعالیت‌ها نیز تأثیرگذار بود، اما در این دوره این دغدغه کم شده است و مؤسسات با وظایف خود آشنا هستند و نوع تعامل آنها با اتحادیه و سازمان تعریف شده و حدود و وظایف مشخص است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران بیان کرد: نگرانی باقی‌ مانده این است که اگر اتحادیه نباشد چه اتفاقی رخ می‌دهد؛ حال با توجه به وجود اتحادیه، کارکرد این مرکز چیست و وجود این اتحادیه چه کارکردهایی دارد.

وی اظهار کرد: نکته‌ای که باید دغدغه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی باشد، این است که چه مقدار سازمان تبلیغات اسلامی و اتحادیه با ایجاد تشکل‌ میانی توانسته کار مؤسسات قرآنی را تسهیل کرده و پیش برده و کمک کارشان باشد و گره از مشکلات آنها باز کند.

ارزیابی و آسیب‌شناسی فعالیت اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران

نیک‌نژاد در ادامه با اشاره به این که نیاز است تا در نوع فعالیت اتحادیه ارزیابی و آسیب‌شناسی صورت گیرد، تصریح کرد: ارزیابی ضروری است، زیرا با انجام این کارها مشخص می‌شود که در حال حاضر چه اقداماتی نیاز است که انجام شود.

وی با بیان اینکه چهارمین هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی طی زمان فعالیت خود بدون حواشی و هماهنگ با سازمان تبلیغات اسلامی کار کرده است، افزود: هماهنگ بودن با سازمان تبلیغات اسلامی و نداشتن حواشی، کمترین توقع مؤسسات قرآنی از اتحادیه است و انتظار سازمان این است که اتحادیه پیش‌برنده کار مؤسسات باشد، زیرا کار مؤسسات قرآنی تنها دریافت پول نیست و مهم‌ترین کار اتحادیه انتقال مطالبات و درخواست‌های مؤسسات قرآنی به سازمان است.

بررسی میزان تأثیرگذاری راه‌اندازی اتحادیه مؤسسات قرآنی

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران با اشاره به اینکه ارتباط سازمان با مؤسسات قرآنی کم است، اظهار کرد: درد این است که با ایجاد اتحادیه مؤسسات قرآنی که همان بازو و حلقه واسط بین سازمان و مؤسسات قرآنی است، تا چه میزان دغدغه مؤسسات قرآنی را به سازمان انتقال داده است.

وی تصریح کرد: این سازمان سعی دارد تا تمام کارهای مرتبط با مؤسسات قرآنی از طریق اتحادیه به عنوان واسطه انجام شود، زیرا نوع فکر سازمان این است که اتحادیه دارای اطلاعات به روزتری است و این سازمان با این حرکت خود سعی دارد تا نقش اتحادیه بیشر شود و جلودار باشد تا تشکیلات اتحادیه نهادینه شود.

کافی نبودن وجود 400 مؤسسه قرآنی در استان تهران

نیک‌نژاد با بیان اینکه وجود 300 تا 400 مؤسسه قرآنی در تهران کفایت نمی‌کند، گفت: باید بر اساس شاخص جمعیت استان تهران و آمایش سرزمینی، در استان تهران مؤسسه قرآنی ایجاد شود، اما باید توجه داشت که این مؤسسات با دقت ایجاد شود، زیرا به تازگی 40 تا 50 مؤسسه قرآنی در استان به دلیل نداشتن فعالیت مجوز فعالیت آنها ابطال شده است.

ایجاد مؤسسات قرآنی در تمامی محلات تهران

وی بیان کرد: تهران دارای محلات متعددی است و نیاز است در هر محله و هر خیابان اصلی شهر، مؤسسه قرآنی ایجاد شود و با توجه به اینکه در برخی از محلات تعداد مراکز آموزش موسیقی از مساجد و مؤسسات قرآنی بیشتر است و نیاز است این مؤسسات در کشور فراگیر شوند.

مدیر سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران افزود: اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران باید از چهره‌های مطرح کشوری برای حضور در اتحادیه دعوت کنند.