هفتهای که گذشت، هفتهای آرام برای عالم هنر بود که اتفاقات حاشیهای در آن وجود نداشت، اما به هر حال میتوان از چند اتفاق به عنوان مهمترین رویدادهای چند روز گذشته نام برد. اولین رویداد خبری نیز به معرفی، مدیران انتخاب و ارزشیابی و استانهای سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت ارتباط پیدا میکند. در این خبر آمده؛ طی احکامی جداگانه ازسوی محمد خزاعی (دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت)؛ ناصر درخشان به عنوان مدیر انتخاب و ارزشیابی و دبیرخانه جشنواره و علیرضا عاقلزاده به سمت مدیر امور استانهای این جشنواره منصوب شدند.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در احکام این مدیران جشنواره با اشاره به سال اقتصاد و فرهنگ و ضرورت اهتمام ویژه به دغدغههای فرهنگی مقام معظم رهبری و حساسیتهای منطقهای و جهانی نسبت به موضوع مقاومت و توجه ویژه به عزم و مدیریت جهادی تاکید کرد: برگزاری تاثیرگذار این حرکت ریشهدار و جریانساز سینمای ایران به عنوان شاخصترین جشنواره سینمایی انقلاب اسلامی میتواند در رشد و ارتقای فرهنگ و هنر متعالی این مرز و بوم نقشی اساسی و راهبردی ایفا کند.
فراخوان چهارمین جشنواره عکس رضوی
فراخوان، چهارمین جشنواره عکس رضوی ویژه کودک و نوجوان هم رویداد دیگر روزهای گذشته است. بر اساس این فراخوان کودکان و نوجوانان در 3 گروه سنی(7 تا 9)، (10 تا 12) و (13 تا 17) سال میتوانند آثار خود را با موضوعهای عکاسی جاده ولایت رضوی و نمادها و نشانههای رضوی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. درضمن هر عکاس میتواند با حداکثر 5 تک اثر یا یک مجموعه بین 3 تا 10 عکس با موضوع مورد نظر در جشنواره شرکت کند. عکسها فقط باید در قالب لوح فشرده ارسال شوند، همچنین عکسها نباید با برنامههای رایانهای مانند فتوشاپ و... ویرایش شده باشد. تکنیک کار فقط به صورت دیجیتال است.
علاقهمندان میتوانند تا 15 مرداد 93 آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. زمان اعلام داوری آثار از 1 تا 4 شهریور خواهد بود و به 8 اثر برتر در هر گروه سنی جوایزی شامل نشان رضوی جشنواره، لوح تقدیر، کمک هزینه سفر زیارتی مشهد مقدس و... اهدا خواهد شد. در این دوره، جشنوارههای رضوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به صورت متمرکز و از سوی دبیرخانه مرکزی آن در تهران برگزار و داوری میشود و هیچ استانی میزبانی این جشنوارهها را در کانون برعهده ندارد.
برگزاری نشست معاونت طرح و برنامه پیرامون برنامههای نمایشی سیما
برگزاری نشست خبری درباره برنامههای نمایشی سیما در سال 93، رویدادی دیگری بود که در این هفته رخ داد. در بخشهایی از این نشست سیدعباس فاطمی مدیرکل طرح و برنامه نظارت سیما گفت: توجه و تأکید اصلی در سال 93 بر تولید آثار طنز است که ماموریت اصلی شبکه تهران در این راستا خواهد بود. تقویت آثار نمایشی و تعامل مستمر رسانهای با مخاطبان از مهمترین رویکردهای سیما در تولید آثار نمایشی است. مسئولیت تصویب طرحهای نمایشی و غیر نمایشی سیما از فاز اول یعنی تصویب طرح ونظارت بر تولید و ارزیابی پس از تولید برعهده اداره کل طرح، برنامه و نظارت سیماست.
وی با اشاره به وظایف شورای عالی نمایش سیما از توسعه کمی و کیفی تولیدات نمایشی سیما خبر داد و اضافه کرد: سال گذشته به منظور ارتقاء تولیدات نمایشی 8 جلسه رشد و تعالی سیما برگزار شد و در این جلسات از نویسندگان، تهیه کنندگان، کارگردان ها و مدیران سیما خواسته شد تا ما در شناخت آسیب ها و مشکلات تولیدات یاری کنند.
فاطمی همچنین جلوگیری از تعجیل در تولید برنامههای نمایشی در مناسبتهای مختلف را از مهمترین اهداف این اداره کل دانست و افزود: تولید آثار طنز در سال های اخیر مورد تاکید معاونت سیما بوده است و امسال شبکه تهران ماموریت دارد تا دامنه تولیدات طنز آیتمی خود را گستردهتر کند.
مدیر کل طرح، برنامه و نظارت معاونت سیما با اعلام این خبر اضافه کرد: بینندگان شبکه تهران امسال شاهد پخش طنز 90 قسمتی از مدیری خواهند بود این برنامه نمایشی برای سه فصل تدارک دیده شده است. اگر چه احتمال دارد بازیگران و عوامل مجموعه برره مدیری را همراهی کنند ولی قطعا برنامه جدید برره 2 نخواهد بود. منعی برای حضور هنرمندانی مانند عطاران و مدیری که فرزندان تلویزیون هستند؛ وجود ندارد. اگر چه ساخت سریال برای تلویزیون طاقت فرساست و بسیاری از این عزیزان ترجیح می دهند کارهای کوتاه تر تولید کنند.
فاطمی در این نشست در خصوص سریالهای «پایتخت 4» اعلام کرد: سریال «پایتخت 3» توسط همه بخشهای نظارتی مورد تقدیر قرار گرفت و مردم مازندران نیز از آن راضی بودند. بنابراین ما فکر میکنیم که عقلانی است که از این ظرفیت موجود استفاده کنیم و نویسندگان سریال هم برای مجموعه چهارم آن طرح میدهند. بنابراین مخاطبان میتوانند نوروز 94 شاهد آن باشند.
جشنواره نماز و نیایش
در این گزارش همچنین به این خبر اشاره شده که؛ در جلسه مشترک «حبیب ایلبیگی»، «فرید فرخنده کیش»، «قائم مقام مدیرعامل در امور مناطق و استانها»، «امیر لطفیان» سرپرست امور جشنوارهها و بینالملل، «علیرضا کریمی صارمی» مدیر آژانس عکس ایران، «آرش رصافی» معاون تولید و پشتیبانی فنی، «طیبه فلکیان»؛ سرپرست امور استانهای انجمن سینمای جوانان ایران با حجت الاسلام و المسلمین «عبدالرضا ایزدپناه» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم درباره زمان و نحوه برگزاری دوسالانه ملی نماز و نیایش در دی ماه سال جاری توافق شد.
نشست خبری جشنواره دفاع مقدس
اما مهمترین اتفاق هفتهای که گذشت به برگزاری نشست خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت اختصاص پیدا میکند. در این نشست رسانهای که شامگاه یکشنبه 7 اردیبهشتماه در لانه جاسوسی با حضور سردار جواد جباری مدیرعامل بنیاد روایت، محمدرضا شرفالدین مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس، محمد خزائی دبیر جشنواره و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره برگزار شد از خانوادههای شهیدان مهدی رجب بیگی،محسن وزوایی، سردار عباس ورامینی و محمد منتظرالقائم تجلیل شد. در ضمن از ترانه جدید حامد زمانی در خصوص واقعه طبس نیز رونمایی شد.
محمد خزائی، دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با اعلام این که امسال جشنواره فیلم مقاومت در مهرماه برگزار میشود بیان کرد: ما به دنبال تاثیرگذار بودن این جشنواره هستیم، زیرا جشنواره فیلم مقاومت بزرگترین جشنواره سینمایی انقلاب اسلامی است که در سالهای گذشته و در طول ادوار برگزاریاش توانسته تاثیرات زیادی بگذارد.
خزائی با اشاره به قدمت این جشنواره و هم سن بودن تقریبی آن با انقلاب اسلامی گفت: 30 سال پیش عده ای از بچه های جنگ دور هم جمع شدند و احساس کردند که باید جشنواره ای تشکیل دهند برآمده از روح و جوهره انقلاب و دفاع مقدس و امروز 31 سال از عمر آن حرکت فرهنگی می گذرد و این جشنواره برکات و دستاوردهای زیادی برای انقلاب اسلامی و فرهنگ جامعه داشته است. در ضمن برگزاری این جشنواره باعث شد تا ضرورت توجه به تولید در سینمای دفاع مقدس شکل بگیرد و به دنبال آن شهرک سینمایی دفاع مقدس ایجاد شد و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تشکیل شد.
دبیرسیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با اشاره به تغییر نام جشنواره به جشنواره مقاومت از دوره یازدهم گفت: از همان دوره بود که با تغییر استراتژی بخش بین الملل به جشنواره اضافه شد و تبدیل به یکی از مهمترین بخش های جشنواره گردید که باعث دیده شدن فرهنگ مقاومت در جهان و همچنین ارتباط با هنرمندان عرصه مقاومت در سطح بین الملل شده است.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال اقتصاد و فرهنگ از سوی مقام معظم رهبری گفت: باید از خود بپرسیم که چرا امسال از دیدگاه رهبری معظم انقلاب به سال فرهنگ و جهاد فرهنگی نامگذاری شده است. به نظر من یکی از دلایل آن بحث تهاجم پرفشار فرهنگی و رسانهای غرب است.
خزاعی با تشریح ابعاد مختلف مراحل تهاجم فرهنگی افزود: تهاجم فرهنگی در سه موج مختلف اتفاق افتاد. موج اول در سال های ابتدایی انقلاب بود که دگردیسی در اقتصاد و اشاعه فرهنگ مصرف گرایی به وجود آورد. در موج دوم دگردیسی سیاسی به وجود آمد و در موج سوم خانواده و زن ایرانی مورد هدف قرار گرفت و امروز در موج چهارم تهاجم فرهنگی سبک زندگی اسلامی- ایرانی را مورد هدف قرار گرفته است.
در ادامه این گزارش باید اشارهای دیگر به حوزه تئاتر داشته باشیم. این اطلاع رسانی نیز به سومین جشنواره تئاتر شهر مربوط میشود. این جشنواره با شعار «تهران شهر مهربانی» و در دو موضوع حقوق و اخلاق شهروندی و هویت اسلامی و ایرانی در شهر تهران برگزار خواهد شد.
سومین جشنواره تئاتر شهر در 7 بخش تئاتر صحنهای، بخش تئاتر کودک و نوجوان، بخش تئاتر مذهبی (باران)، بخش تئاتر خیابانی، بخش مسابقه نمایشنامهنویسی و نمایشنامهخوانی، بخش مسابقه عکس و پوستر تئاتر و بخش کارگاههای آموزشی پذیرای آثار هنرمندان شهر تهران خواهد بود.
مهلت ارسال آثار به دبیرخانه تا تاریخ 29/3/1393 اعلام شده است و گروهها و هنرمندان شهر تهران و اعضای کانونهای نمایش فرهنگسراها، خانههای فرهنگ و محلات شهر تهران میتوانند با توجه موضوعات یاد شده در این رویداد هنری شرکت کنند.
فراخوان هشتمین سوگواره هنر عاشورایی
فراخوان هشتمین سوگواره هنر عاشورایی دیگر خبر این گزارش است. حوزه هنری انقلاب اسلامی در نظر دارد با هدف بهره مندی از ظرفیتهای واقعه کربلا در زمینه خلق آثار تجسمی، هشتمین سوگواره هنر عاشورایی (پـوسترهای عاشورایی) را همزمان با محرم و صفر سال 1436ﻫ.ق در آذر ماه امسال بـرگزار کند.
علاقهمندان میتوانند آثار خود را مطابق با شرایط و مقررات سوگواره به دبیرخانه مرکزی جشنوارههای حوزه هنری ارسال کنند. بخشهای این سوگواره شامل: پوستر، تصویر سازی و پرچم های سوگواره و موضوعات آن حماسه عاشورا و مادران شهدا اعلام شده است.
در فراخوان این سوگواره آمده است که توجه به جنبـههای زیباییشناسانـه و نگاه طراح در استفاده از نشانهها و عنـاصـر تصـویـری شایستــه در داوری حایـز اهمیت خواهد بود و آثـار رسیده توسط هیـئتی متشکل از کارشنـاسان، استادان و صاحبنظران ارزیـابـی شده و آثـار انتخابـی در ابعاد 100 در 70 چاپ و در نمایشگاه عرضه خواهد شد. نمایشگاه آثار این سوگواره در نگارخانه ابوالفضل عالی و خانه عکاسان حوزه هنری برپا خواهد شد.
آخرین خبر این گزارش هم به آیین رونمایی از بسته فرهنگی «من پرویز پرستویی» اختصاص پیدا کرده است. این مراسم با حضور پرویز پرستویی، علیرضا عزیزی( ناشر)، لیلا کریمان(نویسنده) و مجتبی حسامی(مدیر اجرایی) در سرای محله باغ فردوس برگزار شد.
در این مراسم پرویز پرستویی با بیان اینکه در ابتدا مایل نبوده که کتابی از وی چاپ شود، گفت: زمانی که در سال 80 به من پیشنهاد این کار داده شد، تمایلی به انجام آن نداشتم چون نمیخواستم درباره خودم صحبت کنم؛ برای اینکه افرادی بزرگتر از من در این عرصه وجود داشتند که باید این کار برای آنها صورت گیرد؛ با این وجود وقتی اصرار دوستان را دیدم و با کیفیت کارشان آشنا شدم، قبول کردم که چنین کاری را انجام دهم.
وی افزود: در این بسته فرهنگی به هیچوجه نمیخواستم که شخصیتی غیر از آنچه هستم، نشان دهم. منظورم این است که به اصطلاح قهرمانپروری نکردم بلکه آنچه در زندگی من روی داده روایت میشود. فکر این نکته را ضروری میدانم که این واقعنگری به این معنا نیست که برخی از خطاهای احتمالی خودم را در این کتاب آورده باشم چرا که جامعه ما این ظرفیت را هنوز دارا نیست که بتوان هر چیزی را گفت؛ در ضمن من خواه یا ناخواه الگوی عدهای از علاقهمندانم هستم بنابراین درست نبود که بخواهم برای آنها بدآموزی داشته باشم.
پرستویی با بیان اینکه هیچگاه وی به دنبال سینما نرفته و سینما به دنبال وی آمده است گفت: من سینما را عاشقانه دوست دارم اما برای رسیدن به آن تن به هر کاری ندادهام چون به یک سری آرمانها اعتقاد و ایمان دارم. همین اعتقاد سبب شد در فیلم سینما «چه» حضور نداشته باشم.
دلایل عدم حضور در «چ»
وی ادامه داد: من بهترین کارهایم را با حاتمیکیا تجربه کردهام؛ بنابراین برایم خیلی سخت است که بخواهم بازی در کار چنین فیلمساز متعهدی را رد کنم اما وجود تهیهکننده این کار بنا دلیل همکاری نکردن با فیلم «چ» بود.
بازیگر فیلم آژانس شیشهای در بخش دیگری از سخنانش گفت: دو دلیل دیگری که سبب شد کار «من پرویز پرستوی» را قبول کنم، این بود که اولاً میخواستم کسانی که عاشق بازیگری هستند، با خواندن این کتاب تکلیفشان با خودشان مشخص شود چون در کتاب نکتههایی بیان کردم که ظاهر فریبنده سینما را از بین میبرد. همچنین میخواستم به واسطه این کتاب بگویم که بازیگری خیلی سخت است؛ پس اگر کسی میخواهد به آن ورود کند، جدای از علاقه باید دانش و عتقاد کافی نیز داشته باشد.
وی در پایان گفت: مطلب دیگر این که به اسم من صفحات مختلفی در فضای مجازی درست شده است که به نوعی از طرف من سخن میگویند، این صفحات تماماً غیرواقعی هستند و هیچ ارتباطی با من ندارند. تنها صفحه «من پرویز پرستویی» با نظر من بهروز میشود.