سلامت مددجویان روستایی کمیته امداد نیازمند تغییر در بیمه بهداشت و درمان روستاییان

علی‌‌محمد ذوالفقاری، معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: بیمه یکی از شاخص‌های توسعه کشور است که نظام مقدس جمهوری اسلامی برای تحقق این اصل مهم در میان روستاییان و عشایر، برنامه ای جامع تدوین کرده است.

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد اظهار کرد: خدمات بیمه‌ای سلامت و درمان قبل از سال 84 برای همه مددجویان کمیته امداد ارائه شده بود اما پس از سال 84 مددجویان روستایی از بیمه سلامت و خدمات درمانی امداد جدا شده و در حال حاضر بیش از یک میلیون 500 هزار نفر جمعیت شهری تحت حمایت بیمه‌ای قرار دارند.

پرداخت هزینه‌های ییمه‌شدگان کمیته امداد کمتر از 5 درصد

وی با بیان اینکه پرداخت هزینه‌های ییمه‌شدگان کمیته امداد کمتر از پنج درصد بوده گفت: معاونت حمایت و سلامت کمیته امداد  طرح‌هایی در دست انجام دارد تا هزینه‌هایی که از سوی مددجو برای درمان پرداخت می‌شود کاهش پیدا کند.

ذوالفقاری با گلایه از جداسازی بیمه روستاییان از کمیته امداد بیان کرد: مشکلات مددجویان روستایی کمیته امداد که بیمه آنها از کمیته امداد جدا و به سازمان خدمات درمانی واگذار شده است افزایش پیدا کرده و هزینه‌های بیشتری را می‌پردازند و بر همین اساس تلاش داریم تا این افراد را دوباره تحت بیمه درمان کمیته امداد بازگردانیم.

گامی موثر در جلوگیری از مهاجرت و حاشیه‌نشینی روستاییان

این مسئول گفت: خدمات بیمه روستاییان محروم و نیازمند گامی موثر در جلوگیری از مهاجرت و حاشیه‌نشینی روستاییان است و می‌تواند نقش مهمی در حمایت از اقشار محروم و مددجوی روستایی‌، مبارزه با آسیب‌های اجتماعی، رفع نگرانی نسبت به آینده و حفظ کرامت و منزلت روستاییان ایجاد کند.

وی افزود: لازم است بحث بیمه اقشار نیازمند به صورت کنترل شده در اختیار یک نهاد حمایتی قرار بگیرد، ما رایزنی‌های فراوانی برای بازگشت بیمه مددجویان روستایی به کمیته امداد انجام داده‌ایم که تا کنون به جایی نرسیده است.

برنامه‌های سلامت و بهداشت کمیته امداد برای دانش‌آموزان

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد در ادامه اظهار کرد: برنامه‌های سلامت و بهداشت کمیته امداد برای دانش‌آموزان در کانون‌های فرهنگی و اردوهای دانش‌آموزی و دوره‌های آموزشی بهداشت به طور مداوم در حال برگزاری است و برای همه دانش‌آموزان تحت حمایت  شناسنامه سلامت صادر خواهد شد.

وی افزود: اگر بتوانیم دستورات و روش‌های بهداشتی را از طریق دانش‌آموزان به درون خانواده منتقل کنیم کمک شایانی به ارتقای سلامت اعضای خانواده تحت حمایت خواهد شد.

ذوالفقاری اظهار کرد: آموزش کمک‌های اولیه و ارتقای بهداشت در تمام استان‌های کشور به‌ویژه مناطق محروم از سوی این معاونت در حال انجام بوده و همکاری خوبی با ادارات بهداشت شهرها و روستاها انجام شده است.