به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سیدرضا رئیس کرمی، معاون بهداشت، درمان و توانبخشی سازمان هلال احمر، در آستانه آغاز هفته هلال احمر، طی نشستی خبری با اصحاب رسانه ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت به تشریح برنامههای آتی آن پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود ضمن قرائت ماده اول و دوم اساسنامه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و وظایفی که در خصوص سلامت بر عهده این نهاد گذاشته شده است، گفت: جمعیت هلال احمر در گذشته فعالیت گستردهتری در بخش درمان کشور داشت و قبل از انقلاب درصد زیادی از فعالیتهای درمانی توسط جمعیت شیر و خورشید صورت میگرفت.
رئیسکرمی با اشاره به اینکه پس از انقلاب درصد زیادی از فعالیتهای بهداشتی جمعیت به وزارت بهداشت واگذار شده است، عنوان کرد: اداره مراکز درمانی در داخل و خارج از کشور و نیز بخش درمان اضطراری (در مواقع بحرانی) توسط جمعیت هلال احمر صورت میگیرد.
توانبخشی حوزه اختصاصی جمعیت هلال احمر
وی حوزه توانبخشی را حوزه اختصاصی جمعیت عنوان و اظهار کرد: فعالیتهای حوزه توانبخشی در تعداد زیادی از استانهای کشور در زمینه ساخت اندام مصنوعی درجریان است.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی سازمان هلال احمر افزود: با توجه به اینکه جمعیت هلال احمر پایبند به تعهدات بینالمللی خود است، به کشورهای محروم و نیازمند و در بحرانهای مختلف خدمات ارائه میکند و اگر چه به صورت مستقیم در مسائل سیاسی دخالت ندارد اما فعالیت این جمعیت در بعد ارتباطات دیپلماتیک تأثیر مثبتی بر روابط سیاسی ایران با سایر کشورها داشته است.
تأمین داروهای خاص و تکنسخهای وظیفه ویژه جمعیت هلال احمر
رئیسکرمی تأمین داروهای خاص و تکنسخهای را از وظایف ویژه جمعیت هلال احمر برشمرد و گفت: داروخانههای جمعیت هلال احمر داروهای تخصصی و فوق تخصصی را برای مردم مناطق محروم و سایر نقاط کشور تهیه میکنند.
تهیه سند نظام سلامت/ ورود به حوزه طب تسکینی
وی یکی از رویکردهای جمعیت هلال احمر در سال 93 را تهیه سند نظام سلامت بر اساس اسناد بالادستی عنوان کرد و گفت: تلاش داریم نقش خود را در حوزه سلامت کشور تعیین کنیم، همچنین حوزه طب تسکینی حوزهای است که به آن ورود پیدا خواهیم کرد تا به بیماران صعبالعلاج و یا مبتلا به سرطان که دچار مشکلات عدیدهای بوده اما متولی خاصی برای حمایت ندارند، کمک کنیم.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی سازمان هلال احمر با اظهار امیدواری از اینکه با تحول در نوع و حجم فعالیتها به طرف ایجاد سازمان سلامت برویم، گفت: عمده مسئولان هلال احمر با تبدیل معاونت درمان و توانبخشی به سازمان سلامت موافق هستند و در حال برنامهریزی در این خصوص هستیم.
طرح تحول جمعیت هلال احمر در دستور کار مسئولان
وی با اشاره به تأسیس مراکز هلال احمر در شهرستانهای مختلف از کاهش مراجعه بیماران به تهران خبر داد و گفت: طرح تحول جمعیت از آغاز دوره جدید فعالیت مسئولان در دستور کار قرار گرفته است و بر همین اساس سند توسعه فعالیتها تدوین خواهد شد تا نقشه راه حوزه سلامت جمعیت هلال احمر باشد.
رئیسکرمی از اجرای مراحل پایانی ساخت و تجهیز مجتمع درمانی و دارویی هلال احمر در تهران پارس نیز خبر داد و گفت: این مجتمع به بیماران غیر ایرانی نیز ارائه خدمات خواهد کرد و در داخل آن مجتمع اقامتی ویژه بیماران و خانوادههای آنها احداث میشود.
برپایی مانورهای منطقهای مشترک در 9 منطقه، افتتاح مراکز درمانی در مازندان، تهران و زنجان، عقد تفاهمنامه همکاری با وزارت ورزش و جوانان در حوزه ارائه خدمات توانبخشی ویژه ورزشکاران و افتتاح چند مرکز جدید توانبخشی و درمانی در داخل و خارج از کشور از برنامههای هفته هلال احمر بود که معاون بهداشت، درمان و توانبخشی سازمان هلال احمر از برگزاری آنها در هفته هلال احمر خبر داد.
رئیس کرمی در خصوص مراکز خارج از کشور جمعیت هلال احمر نیز گفت: تلاش میکنیم با انجام کارهای جانبی و همکاری با سازمانهای بینالمللی مراکز خارج از کشور را به سمتی ببریم که کمترین هزینه برای جمعیت دربرداشته باشند، البته شرایط در برخی از کشورها به نحوی است که خدمات باید به صورت رایگان ارائه شود.
فعالیت 26 مرکز هلال احمر در 18 کشور جهان
وی افزود: درحال حاضر 26 مرکز فعال در 18 کشور جهان داریم که 18 مرکز در 12 کشور آفریقایی، پنج مرکز در چهار کشور آسیایی و سه مرکز در دو کشور آمریکایی لاتین فعالیت میکنند.
رئیسکرمی از افتتاح چهار مرکز، دو مرکز در کشورهای آمریکای لاتین و دو مرکز در کشورهای آفریقایی نیز خبر داد و گفت: 21 میلیارد ریال دارو به کشورهای مختلف صادر شده است که هزینه این داروها از افراد اخذ شده و 10 میلیارد ریال دارو نیز به صورت اهدایی به کشورهای بحران زده طی سال گذشته ارسال شده که همه داروها تولید داخل بودهاند.
طرح « توانبخشی درب منزل» اجرایی میشود
در ادامه این نشست سید مسعود مرعشیان، مدیرکل توانبخشی جمعیت هلالاحمر به اجرای طرح « توانبخشی درب منزل» اشاره کرد و گفت: این طرح به عنوان برنامه تحولی هلال در دست تدوین است که بر اساس آن خدمات توانبخشی در نزدیکترین محل به منزل افراد ارائه خواهد شد.
وی از وجود 27 واحد توانبخشی در سراسر کشور سخن گفت و عنوان کرد: در 23 استان کشور مرکز جامع توانبخشی وجود دارد و بر اساس آمایش سرزمینی که انجام شده در 91 شهر بالای 250 هزار نفر برنامه توسعهای توانبخشی فیزیکی اجرا میشود.
تعرفههای توانبخشی هلال احمر خدمات توانبخشی را با قیمت کمتر در اختیار مردم قرار میدهد
مرعشیان در ادامه گفت: تعرفههای توانبخشی هلال احمر خدمات توانبخشی را با قیمت کمتر در اختیار مردم قرار میدهد و طی سال گذشته 147 هزار نفر از این خدمات بهرهمند شدهاند که این خدمات در حال توسعه است.
وی از تبدیل واحدهای توانبخشی به مراکز جامع توانبخشی نیز خبر داد و اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم بر اساس علم روز بستههای توانبخشی به مردم ارائه کنیم البته برای رسیدن به این هدف برای گشایش در بودجه دعا میکنیم.
هیچ مریضی پشت نوبت دریافت خدمات توانبخشی نمیماند
مدیرکل توانبخشی جمعیت هلالاحمربا اشاره به اینکه تا سه سال گذشته در حوزه ارائه خدمات توانبخشی افراد حتی تا 9 ماه پشت نوبت میماندند، گفت: با اجرای طرح بهرهوری اکنون هیچ مریضی پشت نوبت دریافت خدمات توانبخشی نمیماند.
وی در خصوص تعرفههای ارائه خدمات این بخش نیز گفت: مددجویان ما به دلیل وجود تعرفههای قیمتی افزایش داشتهاند؛ تعرفههای فیزیوتراپی و کاردرمانی ما همانند تعرفههای وزارت بهداشت است، در بخش پروتز تا 70 درصد و در بخش اورتز 40 تا 50 درصد کمتر از هزینههای دریافتی در سایر بخشهای درمانی است.
افشین علیخانی مدیر کل بهداشت و درمان اضطراری معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر نیز در این نشست خبری از فعالیت 36 داروخانه هلال احمر در سراسر کشور خبر داد و گفت: به جز دو استان در همه استانها داروخانههای هلال احمر فعال است که در این دو استان نیز در حال راهاندازی داروخانه هستیم.
ملکف به تأمین داروهای تک نسخهای و داروهای خاص درکشور هستیم
وی با تأکید بر اینکه ملکف به تأمین داروهای تک نسخهای و داروهای خاص درکشور هستیم، گفت: چهار تا پنج درصد سود برای داروهای ارائه شده دریافت میکنیم در حالی که سود دریافتی سایر داروخانهها 25 درصد است.
در سال به حدود دو میلیون نفر خدمات دارویی ارائه میکنیم
علیخانی افزود: در سال به حدود دو میلیون نفر خدمات دارویی ارائه میکنیم و طی تحریمهای اعمال شده به دلیل محدودیت در جایهجایی ارز با مشکلاتی مواجه شدیم اما با تعاملات صورت گرفته در حوزه کلان کشور وضعیت بهتر شده است.
وی در خصوص فاصله زمانی از ارائه نسخه تا دریافت دارو توسط بیمار، گفت: از زمان اخذ نسخه سه تا چهار هفته زمان صرف میشود تا دارو به دست بیمار برسد.
علیخانی در پاسخ به این سؤال که آیا دارویی وجود دارد که نتوانید آن را تهیه کنید، گفت: این مسئله معنی ندارد که نتوان دارویی را تهیه کرد و همه داروهای مورد نیاز مردم تأمین میشود.