رضا صابری، نویسنده و کارگردان تئاتر، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: برگزاری یک جشن ملی برای تئاتر ایران که در آن به پاس سالها زحمت و تلاش فعالان این عرصه، برنامههایی ترتیب داده شود، ستودنی است اما در کنار ماهیت جشن و شادی برنامهای همچون «اردیبهشت تئاتر»، باید به جنبههای علمی، آموزشی و اندیشهای آن نیز فکر شود.
وی گفت: این جشن به بهانه روز جهانی تئاتر برگزار میشود؛ در حالی که در روز جهانی تئاتر در سراسر دنیا مقالات علمی و پژوهشی زیادی در مورد مباحث نوآورانه و اجرای شیوههای نوین تئاتری ارائه میشود، ما با وجود سابقه درخشان نمایشی و اجرای مراسمهای آئینی، در زمینه مباحث پژوهشی تئاتر ضعیف عمل میکنیم.
این نویسنده و کارگردان تئاتر تصریح کرد: «اردیبهشت تئاتر» با کمی تأخیر نسبت به جشنهای روز جهانی تئاتر برگزار میشود و به این دلیل جشنی ملی است اما متأسفانه در آن کوچکترین مسئلهای که به بیان دغدغه تئاتر ملی و پرداختن به شیوههای نمایش ایرانی و اسلامی است، دیده نمیشود.
صابری ادامه داد: ما سبکها و شیوههای اجرایی فراوانی در زمینه نمایش آئینی و مذهبی داریم که جای پرداختی علمی و محققانه به آنها زمانی چون «اردیبهشت تئاتر» است؛ پس مسئولان بهتر است در برنامهریزیهای خود به منظور برگزاری این ویژهبرنامه از نظریهپردازان تئاتر ایرانی و اسلامی هم استفاده کنند.
وی در پایان گفت: تئاتر در ایران با فقر متن نمایشی با هویت ایرانی و اسلامی که بتوان برمبنای آن اثری با رنگ و بوی ایرانی تولید کرد، همچنان دست به گریبان است و باید مسئولان از فرصتهای به دست آمده در طول سال در جهت رفع نگرانیهای موجود در زمینه پرداختن به تئاتر ملی گام بردارند.
یادآور میشود، ششمین جشن «اردیبهشت تئاتر» 21 اردیبهشت در کرمانشاه به کار خود خاتمه میدهد.