مسعود اطیابی:
سینماگر غرب‌زده آرزوهایش را در جشنواره‌های خارجی جست‌وجو می‌کند

مسعود اطیابی، کارگردان و تهیه‌کننده سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق اظهار کرد:  سینمای ایران را اگر بخواهیم در شکل کلان، مورد ارزیابی قرار دهیم باید گفت ما از سینمای اخلاقگرایی بهره می‌بریم، هرچند در این میان آثاری نیز وجود دارند که در آنها مسائل غیر اخلاقی مطرح می‌شود، ولی این خصیصه را نباید به کلیت آثار تعمیم داد.

وی افزود: ویژگی فوق، شکل کلی سینما را در بر می‌گرفت، اما به صورت جزئی وضعیت به آن شکل دلخواهی که انتظار می‌رود نیست، چون در سینمای ما هستند فیلمسازان غرب زده‌ای که آمال و آرزوهایشان در جشنواره‌های خارجی شکل می‌گیرد. این سینماگران حاضرند برای خوشایند جشنواره‌های خارجی و کسب یک جایزه، تصویری غیر واقعی و تاریک از ایران ارائه کنند.

سینماگر غرب زده خادم سینمای فرهنگ منحط غرب

اطیابی ادامه داد: نکته دیگر اینکه فیلمسازان فوق (غرب‌زده) عمدتا دغدغه و دلبسته مردم کشورشان نیستند، برای همین هم خدمت فرهنگ منحط غرب را می‌کنند. دلیل اینکه کلمه منحط را به کار بردم این است که در غرب نیز الگوهای خوب وجود دارد، اما آنچه فیلمسازان وابسته به آن تکیه دارند نقاط تاریک فرهنگ غرب است.

کارگردان فیلم «خاک و مرجان» با تاکید بر این‌که تلاش فیلمسازان غرب زده معمولا به سرانجامی نمی‌رسد، گفت: تلاش‌هایی که این دست فیلمسازان می‌کنند معمولا با استقبال مخاطبان مواجه نمی‌شود، زیرا تماشاگران و مردم ما به آگاهی لازم رسیده‌اند و می‌تواند فرق بین کارها را تشخیص دهند.

وی در پاسخ به این سؤال که وی به طور شخصی چه رویکردی را در کارهایش لحاظ کرده تا آن رفتار سبب اعتلای فرهنگ اسلامی شود؟ بیان کرد: تنها یک فیلم را نمی‌توان ملاکی برای ارزیابی کارنامه یک فیلمساز قرار داد، بلکه روندی که آن سینماگر از ابتدا را پیموده کیفیت و مسیر راه وی را مشخص می‌کند، اما اگر به شخصه از ویژگی کارهای من بخواهید بپرسید، باید بگویم تمام فیلم‌های من در هر ژانری که بوده، خواسته به نوعی مبلغ ارزش های اسلامی و انقلاب باشد. حال آن کار یک فیلم اجتماعی باشد یا یک اثر طنز.

فیلم‌های ایرانی متناسب با فرهنگ خانواده‌ها باشد

اطیابی به مطلب فوق اضافه کرد: ذکر این مهم را ضروری می‌دانم که فیلم‌های سینما باید متناسب با فرهنگ خانواده‌های ایرانی ساخته شود، چون فرهنگ عمده مردم ما بر گرفته از ارزش‌های اسلامی است، اما متاسفانه هم اکنون فیلمی در سینماهای ما اکران است که بسیاری از خانواده از دیدن آن احساس شرم می‌کنند.

وی در پایان درباره رفتارهای شخصی سینماگران هم چنین توضیح داد: جدا از فعالیت‌های حرفه‌ای، رفتارهای شخصی سینماگران به ویژه بازیگران نقشی تعیین کننده‌ در جامعه ایفا می‌کند، چون این افراد عموما الگوهایی هستند که رفتار شخصی‌شان همانند الگوهای فرهنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پس توجه به اخلاق اسلامی از سوی هنرمندان سفارش و تکلیفی است که باید بدان متعهد باشند.