قرآن، میانه‌روی در مصرف را عامل پویایی اقتصاد معرفی می‌فرماید

حجت‌الاسلام ابراهیم ستارزاده، مسئول دفتر نمایندگی ولی‌ فقیه در سپاه خوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: با مطالعه مختصری در تعلیقات اسلامی روشن می‌شود که اسلام تنها یک سلسله دستورها و مقررات اخلاقی، عقاید مربوط به معاد و مبدأ نیست؛ بلکه دستوراتی تحت یک حکومت همراه خود دارد که همه نیازمندی‌های یک جامعه پاک و مترقی را تضمین می‌کند و مسلماً یکی از ارکان چنین حکومتی وضع بیت‌المال برای رفع نیازمندهای اقتصادی بوده است.

وی افزود: بیت‌المال اسلامی که از بدو ورود پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) در مدینه و تشکیل حکومت اسلامی به‌وجود آمد مشتمل بر اموالی بود که از منابع متعددی همچون خمس و زکات گردآوری می‌شد.

حجت‌الاسلام ستارزاده ادامه داد: قرآن کریم تأمین آبرومندانه نیاز تهی‌دستان، ناتوانان و فقیران جامعه و رساندن آن‌ها به سر حد خودکفایی را یکی از موارد مصرف خمس و زکات می‌داند.

ارائه الگوی صحیح مصرف تدبیر اسلامی برای مبارزه با فقر

وی اضافه کرد: یکی از تدابیر مهم اسلامی برای تأمین زندگی و جلوگیری از گسترش فقر در جامعه ارائه الگوی صحیح است، امام صادق(ع) فرموده است: ضمانت می‌کنم کسی که میانه‌روی کند، فقیر نشود.

این مقام مسئول گفت: زندگی اسراف‌کارانه و تجملاتی روح عاطفی و انسانی را از بین می‌برد، علاوه بر این شخص مسرف از نظر اقتصادی نیز به اجتماع آسیب می‌رساند؛ چرا که سرمایه‌ها را پایان می‌بخشد و فرد و جامعه را به نابودی می‌کشاند.

وی عنوان کرد: قرآن کریم میانه‌روی و اعتدال را الگوی صحیح مصرف و عامل پایداری خانواده و جامعه معرفی می‌کند و در آیه 67 سوره فرقان می‌فرماید: «وَالَّذِینَ إِذَا أَنفَقُوا لَمْ یُسْرِفُوا وَلَمْ یَقْتُرُوا وَکَانَ بَیْنَ ذَلِکَ قَوَامًا؛ و کسانى‌‏اند که چون انفاق کنند نه ولخرجى مى‌‏کنند و نه تنگ مى‏‌گیرند و میان این دو [روش] حد وسط را برمى‏‌گزینند».

افراط در رفاه‌طلبی خطرناک‌ترین مصادیق اسراف است

حجت‌الاسلام ستارزاده با اشاره به سخن گهربار امام علی(ع) که فرموده است: هرکس اعتدال و میانه‌روی را خوب رعایت نکند در اثر اسراف‌گرایی به نابودی کشیده می‌شود، افزود: اسلام علاوه بر اینکه مسلمانان را به زیبایی و آراستگی دعوت کرده است به ساده‌زیستی و پرهیز از تجمل‌گرایی توصیه می‌کند؛ چرا که رفاه‌طلبی و خوش‌گذرانی و تجمل‌گرایی که بعضاً از چشم و هم چشمی نشئت می‌گیرد چنان انسان را سرمست می‌کند که گاه برای مسائل انسانی و اخلاقی ارزشی قائل نمی‌شود.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه خوی با بیان اینکه خطرناک‌ترین مصادیق اسراف، افراط در رفاه‌طلبی و تجمل‌گرایی است، اضافه کرد: راه نجات و پیشرفت بشر، داشتن اعتدال است و این روش باعث ثبات و موفقیت در زندگی می‌شود و عدم توجه به آن مسلمانان و مردم جامعه را به‌سوی مصرف‌گرایی سوق داده و موجب خلل در اقتصاد می‌شود.