منتظری پاسخ می‌دهد:
نگاه پیشگیرانه اسلام در خصوص مباحث سلامت را چگونه به دنیا عرضه کنیم؟

علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تشریح روش‌هایی پرداخت که می‌توان به کمک آنها نگاه پیشگیرانه اسلام در خصوص مباحث سلامت را به دنیا عرضه کرد و گفت: دستورات اسلام در خصوص سلامت باید به شکل علمی، پژوهشی و تحقیقاتی مدون و منتشر شود.

وی مسئولیت این کار را بر عهده محققان، پژوهشگران و کسانی که علم این کار را دارند دانست و گفت: چون آموزش‌هایی که ما می‌بینیم عمدتاً از منابع غربی است طبیعتاً مباحث اسلامی سلامت در کشورهای اسلامی مغفول مانده است؛ باید این مباحث به زبان علم جدید مطرح شود.
منتظری افزود: در غرب مصرانه تبلیغ می‌شود که مسلمانان تقدیرگرا هستند یعنی اگر سلامت آنها هم آسیب دید می‌گویند تقدیر الهی بوده است، در حالی که این تفکر غلط است. درست است که ما معتقدیم همه امور در قدرت الهی است ولی همان قدرت الهی دستور داده است که از سلامت خودمان محافظت کنیم و آسیب رساندن به خود و دیگران را گناه می‌داند. این تفکر کجا و تفکری که تبلیغ می‌شود کجا!

باید تحقیق شود «الا بذکر الله تطمئن القلوب» چگونه رخ می‌دهد
وی با اشاره به اینکه همانند مقاله‌های پژوهشی که در نشریات بین‌المللی منتشر می‌شود مباحث اسلامی سلامت را نیز باید تبدیل به علم و دانش کنیم، تصریح کرد: باید تحقیق شود که وقتی می‌گوییم «الا بذکر الله تطمئن القلوب» این مسئله چگونه رخ می‌دهد، اول باید معنی و مفهوم «ذکر» از اهل فن آن پرسیده شود، سپس طی پروژه‌ای تحقیقی دو گروه که یکی اهل ذکر بوده و دیگری اهل ذکر نیستند انتخاب و تفاوت‌های آنها استخراج و تحلیل شود، بعد این نتایج را در قالب مقاله علمی منتشر کنیم.
رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی ادامه داد: با انجام چنین تحقیقاتی به تدریج نتایج این پژوهش‌ها در متن کتاب‌های علمی دنیا قرار می‌گیرد و محققان و دانشمندان ما در جهان به طور عام و در جهان اسلام به طور خاص از آن بهره‌مند می‌شوند.
جهاد دانشگاهی؛ بستری مناسب برای آشتی دادن طب اسلامی و پزشکی روز
وی جهاد دانشگاهی را جایگاهی مناسب برای آشتی دادن مباحث اسلامی سلامت با مباحث روز حوزه سلامت دانست و گفت: با توجه به آرمان و ایده‌ای که در اعضای جهاددانشگاهی وجود دارد این نهاد یکی از بهترین مکان‌ها برای پیگیری طب اسلامی مدرن است، اما این اقدام‌ها نیازمند حمایت است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی با تأکید بر اینکه نباید در این خصوص عجله کنیم، نتیجه‌گرا بوده منتظر باشیم زود نتیجه بگیریم، گفت: باید با  آرامش  و استفاده از فرصت‌ها و حمایت‌های لازم در این زمینه گام برداشت البته اگر از تحقیقات طب اسلامی و سلامت از دیدگاه اسلام حمایت‌ صورت نگیرد به روزرسانی آن امکان‌پذیر نوخواهد بود.
وی افزود: جهاد دانشگاهی هم صلاحیت انجام این کار را دارد و هم از چنین نهادی انتظار هست که چنین نقشی را بر عهده بگیرد.