وقتی اربیل تبدیل به «اورشلیم کردها» می‌شود/ سخن صهیونیست‌‌ها از برادری با کردها

کنترل شهر نفت‌خیز کرکوک توسط کردهای عراق، این زمینه را برایشان فراهم کرده است که با اعتماد به نفس بیشتری وارد حیطه سیاست جهانی شوند و حتی نخستین محموله نفتی خود را نیز به اسرائیل بفروشند، زمینه را برای مقامات اسرائیلی فراهم سازند تا اشغالگران قدس، از رابطه برادری با کردها سخن بگویند و شهرک‌نشینان را با شهروندان اقلیم کردستان هم‌فکر بخوانند!

مقامات کردستان عراق می‌دانند که در برهه کنونی صبر و شکیبایی بیش از آن‌که نشانه قدرت باشد، یک ضعف و اشتباه استراتژیک به شمار می‌رود به همین دلیل، با سوء‌استفاده از وضعیت مردم عراق که غرق در جنگ و خون است، سعی دارند تا هرچه سریع‌تر خواسته‌های خود را  عملی کنند. جدای از اینکه عراق در حال حاضر بیش از هرچیز، نیاز به همبستگی اقوام مختلف دارد و نباید یکپارچگی و انسجام آن از میان برود، مسئله خیانت به آرمان‌های اسلامی نیز از طرف برخی گروه‌ها قابل‌ تامل است.

کردهای اقلیم کردستان عراق، درست با آغاز درگیری‌ها در این کشور، نخستین محموله نفتی خود را به اسرائیل فروختند؛ اگرچه هنوز این خبر را مقامات کرد تایید نکرده‌اند ولی خبرگزاری رویترز با انتشار اخبار و تصاویر مختلف، اعلام کرده است که این محموله، سی خردادماه به دست رژیم اسرائیل رسیده است.
خبرگزاری رویترز، جمعه سی‌ام خرداد، خبر داد که شرکت‌هایی از اسرائیل در ماه‌های اخیر در تماس با مقامات ارشد اقلیم خودگردان عراق برای خرید نفت از این منطقه بوده‌اند. رویترز گزارش داد که نخستین نفت‌کش حامل نفت استخراج شده زیر نظارت کردستان عراق روز جمعه سی‌ام خرداد، در بندر اسرائیلی اشکلون در آب‌های دریای مدیترانه در حالی که لنگر انداخته بود مشاهد شده و در نوبت تخلیه بود. براساس شواهد بعدی، تخلیه محموله نفتکش از روز جمعه، از طریق خط لوله بندر اشکلون آغاز شد.
پس از سقوط صدام، رژیم اسرائیل، که با انقلاب ایران از کردستان عراق رانده شده بود، بار دیگر چشم به اقلیم کردستان دوخت و با همکاری مقامات کرد، سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف این منطقه را آغاز کرد. همچنین آموزش نیروهای پیشمرگه کرد نیز از دیگر کارهایی بود که توسط نیروهای نظامی اسرائیلی صورت گرفت ولی مقامات کردستان هیچ‌گاه به صورت رسمی این مناسبات را تایید نکردند چراکه با تایید این مسئله، قدرت بزرگ منطقه یعنی ایران، را از دست می‌دهند و این به هیچ‌وجه به نفع آنان نیست.

مسئله مهمی که این روزها در رسانه‌های مختلف درباره آن می‌خوانیم و می‌شنویم، حمایت اسرائیل از استقلال کردستان عراق است. رژیم اشغالگر قدس به دنبال هم‌پیمان می‌گردد و چه گروهی بهتر از کردهای عراق که خود را به دلیل «محصور شدن در میان دشمنان»، همانند اسرائیلی‌ها می‌پندارند! بنابراین حامیان گسترش روابط با اسرائیل، این مناسبات را نه‌تنها حفظ منافع ملی کردها بلکه گامی در راستای حفظ «ارزش‌های مشترک» که همان تشکیل دولت مستقل در میان خیل عظیم «دشمنان» است، می‌خوانند.

استقلال کردها در عراق برای رژیم صهیونیستی منافع زیادی به همراه دارد چرا که اسرائیل همواره در خاورمیانه به دنبال گروه‌ها و کشورهایی بود که به‌نوعی از این رژیم حمایت کنند و اینک، اقلیم کردستان به عنوان محل استقرار افراد غیرعرب، می‌تواند محلی برای جولان این رژیم باشد.

همچنین موقعیت ژئوپلیتیک اقلیم کردستان عراق نیز یکی از دلایل مهم گرایش اسرائیل به این سمت است. کردستان عراق با سوریه، ایران و ترکیه مرز دارد و این به معنی این است که اسرائیل می‌تواند بیش از پیش وارد مرزهایی شود که تا پیش از این اجازه ورود پیدا نکرده بود. در حقیقت، این موقعیت مهم برای این رژیم فرصتی فراهم می‌کند که بتواند به‌راحتی به کار جاسوسی در نزدیکی مرزهای کشورهایی بپردازد که چندین سال است آرزوی آن را در سر می‌پروراند.

البته نباید این مسئله را از نظر دور نگاه داشت که در صورت استقلال کردستان عراق، بازهم اسرائیل نمی‌تواند هم‌پیمان اصلی کردها باشد چراکه کردستان برای فروش نفت خود به ترکیه و خط لوله نفتی این کشور نیاز دارد. از طرفی، کردهای عراق نمی‌توانند از نقش مهم ایران در عرصه جهانی چشم بپوشند. تقویت روابط کردها با اسرائیل به معنی از دست دادن ایران است و به همین دلیل است که تاکنون، کردستان عراق به صورت رسمی درباره روابطش با صهیونیست‌ها، چیزی نگفته است.

ولی نام‌گذاری اربیل به عنوان «اورشلیم کردها» توسط برخی مقامات کردستان عراق، نشانه این است که باید در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد تاسیس سفارت صهیونیستی در کردستان عراق بود و از این مرحله به بعد است که مناسبات منطقه‌ای، رنگ دیگری به خود خواهد گرفت و استراتژی‌ دول عربی و اسلامی، تعیین‌کننده آینده کردها خواهد بود.