به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اصغر نادری، مدیرعامل مصلی امام خمینی(ره) در نشست خبری نمایشگاه «شبهای نورانی قرآن در محضر قرآن و عترت(ع)» که امروز، 11 تیرماه در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد، درباره مراحل ساخت مصلی و پایان ساخت این بنای مذهبی، گفت: اواخر سال 1384 به عنوان مدیرعامل مصلی انتخاب شدم؛ زمانی که مسئولیت مصلی را بر عهده گرفتم با این فکر که این پروژه به عنوان بنایی طراحی شده که برای قرنهای متمادی، مورد استفاده نسلهای مختلف قرار بگیرد بر آن شدم که یک نظام فنی مهندسی محکم در این جا حکفرما باشد.
در نظرگیری استانداردهایی فراتر از استاندارهای ملی برای ساخت مصلی
وی افزود: در نظر گرفتن یک نظام فنی مهندسی برای ساخت مصلی امام خمینی(ره) نیازمند آن بود تا پروژه را به نهادی واگذار کنیم که هم از نظر تأمین منابع و هم از نظر کیفیت دغدغههای لازم را داشته باشد و استانداردهایی فراتر از استانداردهای ملی برای کار در نظر بگیرد.
مدیرعامل مصلی امام خمینی(ره) در ادامه از امضای تفاهمنامه با وزارت مسکن و شهرسازی خبر داد و عنوان کرد: بر این اساس تفاهمنامهای با وزارت وقت مسکن و شهرسازی منعقد شد که طی آن در مدت پنج سال مصلای تهران با تأمین منابع مالی از سوی دولت ساخته شود.
نادری با اعلام این خبر که ساخت مصلی به سازمان ساختمانهای عمومی و دولتی وزارت وقت مسکن و شهرسازی واگذار شد، گفت: سازمان ساختمانهای عمومی و دولتی وزارت مسکن به عنوان مجری کار انتخاب شد که از همان زمان کار ساخت را آغاز کرد.
وی یادآور شد: اما به دلیل عدم تأمین منابع مالی روند کار سرعت چندانی نگرفت و ساخت مصلی در حدی که اکنون ملاحظه میکنید شامل صحن، رواق، شبستان و گنبد انجام شد که البته این بخشها نیز صددرصد به اتمام نرسیده است؛ البته امیدواریم با تأمین اعتبارات لازم در دو سال آینده صحن مصلی کامل شود و نماز جمعه هر هفته در مصلی اقامه شود.
ساخت مصلی منابع اعتباری گستردهای را میطلبد
نادری با اشاره به گستردگی کار ساخت مصلی، گفت: این بنا در 648 هزار متر مربع زیربنا در دست احداث است و با بررسیهای به عمل آمده بزرگترین بنای جهان اسلام است از این رو ساخت چنین بنایی منابع بسیار گستردهای را میطلبد.
وی افزود: البته تاکنون 285 هزار متر مربع از زیربنای مصلی ساخته شده و بیشترین هزینه هم در همین فضا صرف شده است زیرا هسته مرکزی مصلی همین فضاست.
مدیر عامل مصلای امام خمینی(ره) ادامه داد: برای صحن مصلی، ایوانی در نظر گرفته شده که 20 هزار متر مربع زیر بنا و گنجایش بیش از 38 هزار نفر را دارد. ارتفاع این ایوان 72 متر و دهانه آن 110 متر است. همچنین شبستان مصلی 42 هزار متر مربع زیربنا دارد و فضای زیر گنبد بیش از 13 هزار متر مربع است که ساخت چنین بنایی اعتبارات بسیار زیادی را میطلبد.