نیکنام:
انگیزه وجوب روزه از سوی خداوند تمرین تقوا از سوی روزه‌داران است

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ، منوچهر نیکنام، استاد حوزه و دانشگاه در محفل انس با قرآن کریم مجتمع فرهنگی اسوه، اظهار کرد: روزه به معنای تقوا نیست بلکه تمرین تقوایابی است. هر چند اعمالی که از انسان در روزه خواسته شده در حوزه ترک و پرهیزگاری قرار می‌گیرد ولی اموری که انسان باید آن را ترک کند، بخش کوچکی از پرهیزگاری در حوزه اصول عقلی و عقلایی است که برای مهار شهوات، سرکشی و طغیان آن مقرر شده است.

وی گفت: انگیزه وجوب روزه از سوی خداوند تمرین تقوا از سوی روزه‌داران است تا بتوانند در امور مهم دیگری به‌ویژه در عمل برای دستیابی به متاعی دنیوی، خیانتی را مرتکب نشوند.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: هدف و انگیزه اصلی وجوب روزه و تشریع آن، دستیابی به تقوا و تمرین آن بوده است، در قرآن آثار و کارکردهای دیگری نیز بیان شده که از آن جمله می‌توان به بهره‌مندی از خیر و نیکی خداوند در حق وی اشاره کرد که در آیه 184 سوره بقره آن را از آثار روزه برشمرده است.

وی با بیان اینکه توفیق الهی شامل حال افراد روزه‌دار می‌شود، کسب تقوای الهی را از آثار روزه‌داری عنوان کرد و گفت: ماه رمضان می‌تواند ماهی برای حساب و کتاب انسان با خود باشد.

وی با بیان اینکه هر آیه قرآن برای همه ما یک تابلو است و این کتاب آسمانی هر توطئه‌ای را خنثی می‌کند، افزود: با قرآن مأنوس باشیم و این کتاب دستورالعمل زندگی ما است و آن را بخوانیم و در این کتاب آسمانی تدبر کنیم.

نیکنام در پایان بیان کرد: خواندن قرآن فقط برای ماه مبارک رمضان نیست، بلکه باید در همه ماه‌ها خوانده شود و باید در زمان‌های مختلف روز برای خواندن قرآن استفاده کنیم.

یادآور می‌شود، محفل انس با قرآن کرین امروز، دوشنبه 16 تیرماه از ساعت 8:30 با حضور قاریان، حافظان، مسئولان اجرایی و قشرهای مختلف مردم به همت نمایندگی ولی فقیه بنیاد فرهنگی روایت در مجتمع فرهنگی اسوه برگزار شد.