حجت‌الاسلام‌ طاهری بیان کرد:
توسعه عفت حقیقی یعنی پاک کردن آلودگی‌های اخلاقی در جامعه

حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین سید علی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: بحث عفاف و حجاب یک بحث اخلاقی و دینی است و برای اینکه بتوانیم در این زمینه به جایگاه درست آن برسیم ابتدا باید خانواده‌ها توجه و رویکرد خاصی را به این مقوله داشته باشند.

احیا رویکرد مردم به عفاف اسلامی

وی افزود: نهادهای آموزشی و فرهنگی و دینی باید در این مسیر با ارائه بسته‌های آموزشی و برپایی دوره‌ها و کارگاه‌های ترویج این امر به احیا رویکرد مردم به عفاف اسلامی بیشتر بپردازند.

حجت‌الاسلام طاهری در ادامه به رویکرد دستگاه‌های تبلیغی از قبیل رسانه‌ها و مطبوعات اشاره و اضافه کرد: در کنار رسانه‌ها، پایگاه‌های تبلیغی مانند بسیج و مساجد و سایر نهادهای دینی و فرهنگی و به خصوص حوزه‌های علمیه نقش چشمگیری در ارتقای مفاهیم وابسته به عفاف و حجاب در کشور خواهد داشت.

جایگاه واقعی عفاف و حجاب حقیقی در کشور

این نماینده خانه ملت اظهار کرد: برای اینکه معنا و جایگاه واقعی عفاف و حجاب حقیقی در کشور محقق شود خانواده باید در کنار این دستگاه‌های مرتبط بسته‌های آموزشی و تربیتی را تدارک دیده و طوری در جامعه فرهنگ‌سازی کنیم که تا فرزند در خانه‌ است با حجاب و رویکرد آن از سوی والدین آشنا شود و زمانی را که در مدارس حضور دارند اولیای مدرسه هم رشد این مقوله دینی را به آنان آموزش داده و در زمان استراحت هم رسانه‌ها با برنامه‌های مناسب استفاده از حجاب را ارزش معرفی کنند.

آموزش بهترین راه برای توسعه حجاب و عفاف در کشور

وی در کنار هم بودن این روند آموزشی را بهترین راه برای توسعه حجاب و عفاف در کشور معرفی کرد و ابراز داشت: اگر فضای کلی جامعه فضای مطلوبی باشد و افراد با آرامش خاطر در جامعه حضور پیدا کنند و مسائل تربیتی و اخلاقی نامناسب از جامعه حذف شود افکار مسموم برخی افراد هم به ناچار پاک و جامعه‌ای سالم را به ارمغان خواهد داشت.

تربیت نسلی علاقه‌مند به عفاف و حجاب اسلامی

حجت‌الاسلام طاهری ادامه داد: جامعه کلاس درسی برای فرزندان ما است اگر فرزندان در هر محفلی حضور پیدا کنند به ناچار و ناخودآگاه سیره آن محل بر روی تربیت و منش فرزند تاثیر خواهد داشت، بنابراین باید تلاش شود ابتدا جامعه را از آلودگی‌ها پاک و سپس به دنبال تربیت نسلی علاقه‌مند به عفاف و حجاب اسلامی باشیم.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فضای مجازی مخاطب خاص خود را دارد گفت: برای مبارزه با تهاجم فرهنگی که از این بستر بر خانواده وارد می‌شود باید برنامه‌ریزی کارشناسانه داشته باشیم البته تنها پرداختن به فضای مجازی و تمرکز کردن روی آن تاثیر بسزایی نخواهد داشت زیرا مخاطب فضای مجازی محدود و اقشار خاصی به این فضا مراجعه می‌کنند.

با این کار نمی‌توان جای رسانه‌های دیگر را پر کرد

حجت‌الاسلام طاهری گفت: اگر بخواهیم بیشترین مانور توسعه عفاف و حجاب را در فضای مجازی صورت دهیم بسیار کارآمد نخواهد بود زیرا با این کار نمی‌توان جای رسانه‌های دیگر را پر کرد و باید برای همه رسانه‌ها برنامه‌ریزی جداگانه‌ای تدارک دید.

این نماینده مجلس تصریح کرد: مقابله با فعالیت‌های ضد ارزشی و ترویج ابتذال و بد پوششی و بی‌حجابی در فضای مجازی و از طرف دیگر محیا کردن خوراک فکری و ایجابی مثبت برای گروه‌های هدف مانند جوانان و نوجوانان در فضای مجازی باید در دستور کار نهادها و دستگاه‌های مرتبط قرار گیرد.

وی افزود: اگر این بایدها  و برنامه‌هاریزی‌ها با سرعت و شدت در فضای مجازی و رسانه‌ها و مراکز تربیتی و آموزشی صورت گیرد ترویج مفاهیم دینی عفاف و حجاب با موفقیت همراه خواهد بود.

رعایت حجاب تنها مختص خانم‌ها نیست

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی رعایت حجاب را تنها مختص خانم‌ها ندانسته و گفت: آقایان هم باید در مباحث حجاب و عفاف دقت عمل داشته باشند و از پوشش مناسب و متعارف جامعه اسلامی استفاده کرده و ویژگی‌های سبک زندکی اسلامی را در پوشش خود رعایت کنند و تلاش کنند تا از تقلید و کپی‌برداری پوششی از فرهنگ‌های غربی و دیگر جوامع که حتی معنای آن را نمی‌دانند دوری کنند.

برترین و عفیف‌ترین پوشش زنان، چادر

وی برترین و عفیف‌ترین پوشش زنان را چادر معرفی و گفت البته طبق آموزه‌های دین مانتو و روسری بزرگ و بلند و یا مقنعه مناسب که کل بدن و صورت را طوری بپوشاند که اندام زنان مشخص نباشد حجابی قابل قبول و به عنوان عفتی حقیقی شناخته خواهد شد.

حجت‌الاسلام طاهری در پایان با بیان اینکه حجاب و عفت تنها مختص پوشش نیست یادآور شد: پوشش مناسب و گفتار و رفتار اسلامی را حجاب می‌نامند و به طور کلی حضور در اجتماع باید با حجاب رفتاری و گفتاری و پوششی برگرفته از آموزه‌های دینی صورت گیرد.