به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) تقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه از شروع ساخت و ساز 26 مرکز درمانی سرپایی در 26 شهر کشور سخن به میان آورد و افزود: در سال 93 سه بیمارستان در شهرهای لنگرود، یزد و دزفول افتتاح میشوند و پنج بیمارستان دیگر نیز در شهرهای عسلویه، زابل، ایلام، بیرجند و کرمان راهاندازی خواهند شد.
نوربخش با تاکید بر اینکه در زمینه درمان سه برنامه مهم را دنبال میکنیم، گفت: حذف دفترچه از مراکز درمانی ملکی و جایگزینی آن با کارت هوشمند تا سه ماه آینده، حذف فرانشیز مستمری بگیران در قالب نظام ارجاع و حفظ فاصله زمانی برای پرداخت مطالبات با تمامی مراکز طرف قرارداد که با تمام مراکز طرف قرارداد در سال 92 تصویه کامل شده است و حتی مطالبات فروردینماه داروخانهها نیز به آنها پرداخت شده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی مبنی بر مشکلات بیماران خاص در گرفتن تاییدیه سازمان برای دریافت داروها از داروخانههای خاص، اظهار کرد: ما نیز قائلیم که بیماران نباید زحمت تایید نسخ را داشته باشند اما نماینده سازمان تامین در این داروخانههای خاص که محل عرضه چنین داروهای است حضور دارند و سیستمها نیز به صورت آنلاین فعال است. اما اگر مورد خاصی گزارش شده قطعا مشکل از ماست و پیگیری میکنیم.
وی همچنین از امضای تفاهم نامهای مشترک با وزارت راه و شهرسازی به منظور تامین مسکن مستمری بگیران خبر داد و افزود: سازمان در حدود 39 میلیون و 200 هزار نفر جمعیت تحت پوشش دارد که از این تعداد دو میلیون و 200 هزار نفر مستمری بگیر و با افراد تبعی این رقم به چهار میلیون و 600 هزار نفر میرسد. همچنین هشت میلیون و 800 هزار نفر جزو بیمه شدگان اجباری و حدود چهار میلیون نفر بیمه شدگان مشاغل آزاد، اختیاری، خاص و توافقی هستند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به چگونگی وصول بدهیهای دولت به این مجموعه، عنوان کرد: مطالبات سازمان از دولت هیچگاه صفر نخواهد شد چرا که دولت به عنوان کارفرما برای برخی مشاغل خاص دائما به سازمان تامین اجتماعی بدهکار میشود و اینکه سال گذشته عنوان شده بدهیهای دولت به سازمان صفر شده اصلا صحیح نیست.
نوربخش با بیان اینکه از دولت قبلی 54 هزار میلیارد بدهی به این دولت منتقل شده است، ادامه داد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته این رقم تا پایان سال به 90 هزار میلیارد تومان خواهد رسید. بدین منظور چندین راهکار برای پرداخت بدهی وجود دارد نخست اینکه بدهی جدیدی ایجاد نشود، دوم اینکه دولت به صورت غیرنقدی و در قالب بودجه سنواتی مبالغ را پرداخت کند و سوم اینکه پرداختها به صورت نقدی باشد اما به دلایل اقتصادی و تحریمهای ظالمانه پرداخت نقدی انجام نمیشود و بهترین روش تهاتر اموال و یا همان شیوه دوم است. البته دولت از محل هدفمندی یارانهها و در قالب بودجه سال 93 در حال پرداخت دو هزار میلیارد تومان از بدهیهای خود به سازمان تامین اجتماعی است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی یادآور شد: یکی از موفقیتهای مدیریتی سازمان در دوره جدید این بوده که برای نخستین بار بودجه مجموعه قبل از آغاز سال جدید به تصویب رسید و مبلغ آن در حدود 46 هزار میلیارد تومان است که البته این مبلغ هم باید حاصل شود و هم برای مصارف هزینه شود. این مبلغ ¼ بودجه جاری کشور است و سازمان باید بدون کمک دولت این درآمد را داشته باشد.
وی تدوین برنامه راهبردی سازمان، تدوین ساختار جدید مجموعه و نیز عملیاتی کردن بودجه در سال 94 مبنی بر عملکردها را بخش از برنامههای مهم پیش روی این مجموعه دانست و گفت: موسسه عالی پژوهش سازمان نیز که در دولت قبلی تعطیل شده بود با آغاز هفته تامین اجتماعی مجددا آغاز به کار میکند که فعالیت آن باید مبتنی بر پژوهش باشد که بدین منظور با امضای تفاهم نامه با مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی این زنجیره نیز کاملتر خواهد شد.