حجت‌الاسلام فاضلی عنوان کرد:
مضامین قنوت نماز عید فطر؛ بیان‌گر اوج خواسته مومنان

حجت‌الاسلام والسملین قادر فاضلی، پژوهشگر علوم دینی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) در خصوص اسرار عید فطر و برکات آن، اظهار کرد: در عید فطر، آنچه که از تعالیم قرآن کریم و اهل بیت(ع) مشخص می‌شود، دو شیوه رفتار نسبت به ماه رمضان سپری شده و ماه شعبان پیش رو به ما متذکر می‌شود.
وی ادامه داد: وقتی که ائمه اطهار(ع) به روزهای پایانی ماه رمضان نزدیک می‌شدند، مناجات وداع سوزناک و پراحساسی را داشتند که نشان می‌دهد این بزرگواران به این ماه عشق می‌ورزیدند و به آن انس داشتند و از اینکه این ماه از آنها جدا می‌شود، ابراز ناراحتی می‌کردند.
فاضلی بیان کرد: ماه رمضان برای مومنان خیلی کوتاه است و برای فاسقان و روزه‌خواران سخت و طولانی می‌گذرد. از آنجا که مومنان در یک ماه به امر الهی توجه و فرمانبرداری کردند، خداوند از سر فضل و کرمش برای آنها جوایزی در نظر می‌گیرد و از این رو در حدیث آمده است که فرشته‌ای در شب عید فطر به زمینیان می‌گوید ای مومنان بشتابید به سوی جوایزی که خدای سبحان برای شما در نظر گرفته است.
وی افزود: از اعمال بسیار مهم امشب، احیا و شب‌زنده داری است که متاسفانه مغفول واقع شده است. در احادیث آمده است که شب عید فطر از شب قدر کمتر نیست و از این رو باید با خدای سبحان خلوت کنیم و طلب بخشش کنیم تا خداوند این روزه‌ها را کفاره گناهان ما قرار دهد و پلیدی‌ها را به برکت عید فطر از ما دور کند.
این محقق علوم دینی گفت: انسان در عین شادی در عید فطر باید در خوف و رجاء باشد که نکند لایق مرحمت خاص خدا نشود و از این رو در اعمال روز عید فطر زیاد استغفار کردن مورد تاکید قرار گرفته است و باید طوری از گناه توبه کنیم که توبه نصوح باشد و دیگر به آن برنگردیم.
وی خاطرنشان کرد: امام حسن مجتبی(ع) در روز عید فطر عده‌ای را دید که به خوشحالی و لهو و لعب مشغول بودند. به آنها گفتند از کجا معلوم که عبادات شما در این ماه مورد قبول خداوند قرار گرفته است؟ مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی در کتاب خود می‌گوید مومن در عید فطر باید به امام زمان(عج) توجه کند و بداند که در اصل باید به امامت ایشان این نماز را می‌خواند.
حجت‌لاسلام فاضلی اظهار کرد: عید فطر این نکته را به همراه دارد که ما به یاد آن انسان کامل بیافتیم که از فیض ظهورش محروم هستیم. این حس و حال را چه مومنین و چه خود امام جماعت باید داشته باشد. دعای قنوت نماز عید فطر نیز از نکات دیگری است که می‌تواند معارف آن در طول سال برای افراد مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: عرفا می‌گویند که ماه رمضان در انسان ظرفیتی ایجاد کرده است که روزه‌دار در نوبت نماز عید فطر خود به خداوند می‌گوید که هرچه از خیر و برکت به محمد(ص) و آل محمد(ص) اعطا کردی، به من نیز عطا کن و هر شر و بدی را که از آنها دور کردی، از من نیز دور گردان و به کمتر از این قانع نیستیم.
این پژوهشگر علوم دینی ابراز کرد: این از دستاوردهای ماه مبارک رمضان است که کل دنیا در نزد او حقیر و کوچک است و در لحظات حساس استجابت دعا، این امور معنوی را می‌خواهد و در عیدالله اکبر خود خداوند را می‌خواهد که به راستی منشا تمامی خیرات و برکات است.
وی در پایان تصریح کرد: اعمال ماه مبارک رمضان و ویژگی این ماه انسان را به جایی می‌رساند که به تعبیر عرفانی، ظرفیت او بالا می‌رود و کل هستی در سینه او جای می‌شود و امیدواریم که خداوند به همه ما توفیقات این عید بزرگ را عطا کند.