به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام محمدکاظم راشد یزدی، استاد برجسته حوزه و دانشگاه 18 مردادماه در هفتمین نشست تخصصی طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبه زدایی دینی در شهرکرد، گفت: کانون خانواده جایگاه مقدسی است و اگر این کانون مقدس دچار آسیب و بحران شود، تربیت فرزند در آن بهدرستی انجامنشده و اثرات مستقیمی را در جامعه برجای میگذارد.
وی با اشاره به اینکه انسان همواره نیازمند تربیت و بهرهمندی از راهنما و معلم است، افزود: پیامبران الهی نخستین گروه معلمین هستند که به معلمی پروردگار تعلیمیافته و به تقویت مبانی اعتقادی مفید و مدد عقل انسان قیام کردهاند.
راشد یزدی انسان و شخصیت او را حاصل و فرآورده صلب پدر، رحم و دامن مادر، محیط خانه و جامعه و اماکن آموزشی و تربیتی دانست و تصریح کرد: این شش مکان در شکلگیری اخلاق و منش انسان از جایگاه بالایی برخوردار هستند و در این میان جایگاه مادر در تربیت فرزند اهمیت بیش¬تری دارد.
سهم مادر در نهادینه شدن صفات و خلقیات در فرزندان بیش از پدران است
وی بیان اینکه سهم روحی و جسمی مادر در نهادینه شدن صفات و خلقیات در فرزندان بیش از پدران است، افزود: زنان دارای دو صفت همسری و مادری هستند و آنچه از برازندگی اخلاقی و حسنات در خلقوخوی انسان دیده میشود حاصل صفت مادری زنان است و ویژگی¬های مادرانه آنان برای تربیت فرزندان باید در زمان انتخاب همسر موردتوجه قرار گیرد.
وی با اشاره به توانایی خارقالعاده ذهن و اثرات آن بر پرورش فرزندان، گفت: ذهنیت پدر و مادر و اندیشه آنان در تمامی لحظات بهویژه در لحظه آغاز زندگی فرزند اثرگذار است.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه اسلام راه را بر بداندیشی و خرافات بسته است و عقل راه بهعنوان اصل زندگی مطرح میکند، یادآور شد: چشمزخم مسئله و امری طبیعی است و راهکار دفع و از بین بردن آن را بنابر آموزههای دینی باید در تحریک نکردن حسد حسودان، صدقه دادن و قرائت سورههای ناس و فلق جستوجو کرد.
هزینه کردن در امر آموزش و پرورش؛ سرمایهگذاری برای داشتن جامعه سالمتر
راشد یزدی، هزینه کردن در امر آموزش و پرورش را سرمایهگذاری برای داشتن جامعه سالمتر دانست و گفت: مبانی اعتقادی و سجایای اخلاقی انسان با تربیت صحیح و بهرهمندی از آموزش معلمان شکلگرفته و تعالی مییابد.
وی در پایان به داشتن خلق نیکو و شناخت ویژگیهای فطری و درک احساسات زنان اشاره و تصریح کرد: زن و مرد همانند دو ضلع یک زاویه هستند که رسیدن این دو زاویه به یکدیگر زندگی را شکل میدهد و اگر زن و مرد جنس خود و دیگری را بشناسند میتوانند علاوه بر آرامش یافتن در کنار یکدیگر، فرزندان سالمی را نیز تربیت کنند.