حجت‌الاسلام شرفخانی خبر داد:
برپایی جشن‌های «زیر سایه خورشید» در ۲ هزار امامزاده/ تکریم امامزادگان در ۳۰۰ بقعه

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه امروز، هشتم شهریورماه، با شرکت در نشستی مطبوعاتی به تشریح و معرفی برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت و پنجم ذی‌القعده، روز ملی بزرگداشت و تجلیل از امامزادگان پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود از برپایی جشن‌های زیرسایه خورشید به مناسبت دهه کرامت در دو هزار آستان امامزاده و بقعه متبرکه در سراسر کشور خبر داد و گفت: این سازمان عضو شورای جشن‌های رضوی است و برنامه‌هایی را به صورت مشترک با همکاری سایر نهادها در قالب مراسم جشن و برپایی نمایشگاه در آستان امامزادگان برپا می‌کند.

وی به تهیه محصولات فرهنگی در زمینه دهه کرامت و ارسال آن برای جشن‌های رضوی خارج از کشور اشاره و عنوان کرد: سعی داریم برنامه‌های جشن را به نحوی برپا کنیم تا مروج فرهنگ ناب رضوی در میان مردم باشد.

حجت‌الاسلام شرفخانی به نامگذاری روز پنجم ذی‌القعده به عنوان روز ملی تکریم و بزرگداشت امامزادگان از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: همایش تکریم امامزادگان از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه در 300 بقعه متبرکه برگزار می‌شود.

تکریم امامزادگان تکریم وحدانیت و عبودیت است

وی هدف از برپایی این مراسم را ارتقای شناخت و معرفت مردم نسبت به امامزادگان، معرفی سیره امامزادگان و ترویج و گسترش مناقب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و تکریم قرآن کریم برشمرد و گفت: تکریم امامزادگان تکریم وحدانیت و عبودیت است. آستان امامزادگان جایگاه وحدانیت و توحید است چرا که در این بقعه‌ها اهل توحید و عبودیت آرمیده‌اند.

وی روز تکریم امامزادگان را روز تکریم رسالت و امامت به واسطه  اینکه مؤدت اهل بیت(ع) اجر رسالت رسول اکرم(ص) است دانست و گفت: اگر امروز در کشوری شیعی بر سر سفره قرآن و اهل بیت(ع) نشسته‌ایم به برکت وجود همین امامزادگان است.

وی در ادامه از جمله برنامه‌های در نظر گرفته شده برای همایش‌های تکریم امامزادگان در سراسر کشور را سخنرانی و مداحی، ارائه مقاله و پژوهش‌های علمی، غبارروبی به صورت گروه‌های صنفی، تجلیل از هیئت امنا و خادمان ثابت و افتخاری برشمرد.

برپایی نمایشگاه «وارثان عترت» در 1550 بقعه متبرکه

وی همچنین از برپایی نمایشگاه «وارثان عترت» در هزار و 550 بقعه متبرکه خبر داد و گفت: مراسم راهپیمایی به سوی آستان امامزادگان با اهدای تاج گل نیز از سوی مردم محب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) صورت می‌گیرد.

حجت‌الاسلام شرفخانی از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده را برپایی همایش ملی تکریم امامزادگان معرفی و عنوان کرد: این همایش 9 شهریورماه، از ساعت 20 تا 23 با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران و حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در آستان امامزاده صالح برگزار می‌شود.

اعلام فراخوان جشنواره فرهنگی هنری امامزادگان

وی رونمایی از پرتال جامع امامزادگان، تجلیل از هشت خیر برگزیده، رونمایی از چهار جلد کتاب با محوریت امامزادگان و رونمایی از فراخوان جشنواره فرهنگی هنری امامزادگان را از جمله برنامه‌های این همایش ملی معرفی کرد و افزود: این جشنواره در سه محور فیلم، عکس و ادب برپا و علاقه‌مندان برای ارسال آثار تا 30 خردادماه سال آینده، فرصت دارند.

وی از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده به مناسبت روز ملی تکریم امامزادگان را طراحی پنج کلیپ تصویری ویژه امامزادگان و بازنشر آن در فضای مجازی بیان کرد و گفت: کتابچه «وارثان عترت» نیز  که در برگیرنده سخنان آیات عظام در مورد امامزادگان است در تیراژ وسیع به چاپ رسیده است.

وی با اشاره به فعالیت عمرانی در هزار و 298 آستان امامزاده و بقعه متبرکه طی سال جاری گفت: فعالیت عمرانی برخی از این پروژه‌ها طی روز ملی تکریم امامزادگان افتتاح می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه به برپایی مسابقه نقاشی ویژه کودکان با محوریت امامزادگان اشاره کرد و افزود: علاقه‌مندان برای ارسال آثار تا هشتم مهرماه سال جاری، فرصت دارند.

کتابچه قطب فرهنگی شدن امامزادگان؛ یک سند بالادستی است

حجت‌الاسلام شرفخانی از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته را آماده سازی کتابچه قطب فرهنگی شدن امامزادگان  دانست و گفت: این کتاب به عنوان یک سند بالادستی در اختیار مدیریت بقاع متبرکه در آستان امامزادگان قرار می‌گیرد تا مبنای برنامه‌های فرهنگی و قرآنی آنان باشد.

برگزاری سه کنگره حضرت بی بی حکمیه(س) طی مهرماه در گچساران، حضرت هلال بن علی(ع) طی آذرماه در آران و بیدگل و حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) طی دهه کرامت در طبس از دیگر برنامه‌های بود که معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از آن نام برد.

وی در پایان سخنان خود در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر تعیین تکلیف ساخت حرم امامزاده صالح(ع) گفت: امسال سرفصلی برای مساعدت به ساخت و ساز آستان دیده نشده و این امر بر اساس مشارکت‌های مردمی صورت می‌گیرد. برنامه ساخت بر اساس طرح جامع و به صورت مرحله‌ای پیش می‌رود.

راستی آزمایی طرح حفظ قرآن در 14 استان

وی در پایان به طرح ملی حفظ قرآن نیز اشاره و با بیان اینکه طی سه سال گذشته 750 هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده‌اند گفت: 14 استان به صورت صد در صدی سهمیه ثبت نام خود را تکمیل کرده‌اند و ما نیز در حال راستی آزمایی ثبت نام‌های آنان که مبنای ارائه کارنامه خواهد بود هستیم.